Ideea de a face aceste batoane a plecat de la reteta de pe blogul lui Edith .Mi-a placut de cand ea a postat-o , insa acum cateva zile mi-am amintit de ea, am studiat-o , iar mai apoi , am facut-o .Eu am facut-o cu mici modificari , modificari in sensul ca am facut-o cu ce am avut eu prin casa , iar cel mai mult regret ca nu am avut gem de visine si l-am inlocuit cu cel de cirese , insa tot au iesit delicioase !!
Ingrediente :
- 150 g musli crocant cu stafide
- 150 g fulgi de cereale integrale
- 120 g merisoare
- 3 lg fulgi de cocos
- 150 g unt
- 75 g zahar brun
- 3 linguri de miere
- 3 linguri gem de cirese sau visine ( eu am pus de cirese )
- un varf lingurita sare
- 1/2 cana coacaze negre congelate
Intr-un bol incapator , amestecam musli cu fulgii de cereale , merisoarele ( puteti pune orice fructe confiate doriti ) si coacazele congelate .
Punem pe foc intr-o tigaie termorezistenta , untul cu zaharul brun , praful de sare si mierea , si lasam pe foc pana se topeste zaharul.
Lasam apoi sa dea 2-3 clocote , adaugam gemul de cirese sau visine , amestecam bine totul si mai lasam un minutel pe foc .
Punem amestecul obtinut in bol peste fulgi si fructe , adaugam nuca de cocos ( eu am uitat sa o adaug la inceput in bol si am adaugat-o acum ), apoi amestecam bine totul .
Umeziti o tava cu putina apa , tapetati-o cu hartie de copt , apoi adaugati compozitia obtinuta si presati-o uniform.
Bagati tava in cuptorul incalzit ptr cca 20 de minute.
O lasati apoi sa se raceasca . Eu am bagat-o si la frigider ptr o ora ca sa fiu sigura ca voi putea taia frumos batoanele , fara sa se sfaramiteze , dar cu toate astea , tot le-am taiat destul de greu ptr ca s-au sfaramat putin.Se pare ca inca nu le stiu secretul !! 😦
POFTA BUNA !!!
Ceva ce nu am incercat niciodata sa fac acasa – batoane de cereale . Interesant !
Si ptr mine a fost prima data !!! 😉
Ma bucur ca le-ai incercat, tare faine ti-au iesit 🙂
Chiar ne-au placut , ms de reteta !!!
Nu am incercat sa fac,inca.Sunt foarte frumoase.
Poate le incerci si tu intr-o zi !!!
Ce bine arata ! Le-am facut si eu si sunt foarte gustoase ! Te pup
Super ca le-ai incercat si tu !!!
Nu mananc prea des batoane din astea asa ca numai pot sa banuiesc ca sunt bune.
Pot sa-mi dau insa cu parerea mai mult la poze 🙂 Prima poza este excelenta. Chiar si daca nu ai in prealabil nici un interes in batoanela de tipul asta, brusc iti doresti unul 🙂
Nici eu nu sunt un fan prea inrait al batoanelor , dar eram tare curioasa cum ies cele facute in casa !!! Daca vezi pozele si brusc iti doresti unul , inseamna ca misiunea mea e indeplinita !! :))
Arata tare DEEELLIICCCIOOOOOOOSSSSSS 😉
Multumesc frumossss!!!
Arata super apetisant!!!Yummy, fur si eu unul:)Pup!
Licuta , chiar te rog sa furi !! 😉
Tentant si mul mai sanatos decat alte dulciuri!
Asa este , chiar mult mai sanatos !!!
Extraordinar de bine arata batoanele de cereale!
Multumesc !!
Apetisant si sanatos!
Merita icercate !!!
Mmmmmmm, super bune!! Ador merisoarele 🙂
Si mie imi plac merisoarele de numa !!!! 🙂
Arata foarte bine!
Cristina ,multumesc !!!
Arata atat de bine si crocant! big like! pup
Ma bucur ca-ti plac !!
Superbe!
Multumesc frumos !!
[…] am ales o reteta simpla si delicioasa, pe care am adaptat-o usor pentru a fi un mic dejun savuros: Batoane de cereale cu merisoare si coacaze negre. De fapt, am cam transformat-o in prajitura, servind batoanele cu cereale cu inghetata de vanilie, […]
Sunt grozav de bune !!! Ma bucur ca ai ales sa faci aceste batoane !! ;0