Turta dulce berlineza


Cu aceasta reteta voi onora din nou invitatia Brandusei  la superba provocare din aceasta luna !!

Ingrediente :

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 220 g pudra
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita de amestec cu scortisoara,cuisoare pisate si enibahar macinat
  • 70 g miere
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g fulgi de migdale
  • 50 g zahar pudra ptr decor

Puneti ciocolata intr-o craticioara si o topiti pe baie de abur .

Intr-un bol mixati ouale cu doua linguri de apa fierbinte , adaugati  zaharul pudra si zaharul vanilat impreuna cu mirodeniile si mai mixati 2-3 minute.

Inglobati mierea si ciocolata topita , apoi adaugati faina amestecata in prealabil cu praful de copt , mixati putin , iar la final adaugati coaja rasa de lamaie.

Turnati compozitia intr-o tava in care ati pus hartie de copt sau ati uns-o cu putin ulei, presarati deasupra fulgii de migdale si bagati tava in cuptorul preincalzit pte circa 20-25 de minute.

Cand turta dulce e gata , o lasati sa se raceasca putin. Intre timp , preparati glazura din cele 50 g zahar pudra si doua linguri de apa , apoi o repartizati deasupra .

Lasati sa sa intareasca glazura , apoi o taiati cubulete.

Daca doriti sa o pregatiti ptr Craciun  si sa-l asteptati pe mosu cu ceva dulce,  puteti face aceasta turta  cu cateva zile bune inainte , apoi o  pastrati intr-o cutie metalica.

  • Reteta aceasta este din revista Secretele bucatariei -nr.12 .2010 .

POFTA BUNA !!

17 gânduri despre “Turta dulce berlineza

Lasă un comentariu