Salata de sfecla rosie cu hrean


 

Sunt convinsa ca aceasta salatica nu lipseste de pe masa noastra in pragul sarbatorilor de iarna !!

Ingrediente :

  • sfecla rosie ( eu am facut din 5 buc , dar nu fff mari)
  • hrean
  • otet

 

Spalati bine sfecla rosie , ii taiati mustetile 🙂 , apoi o puneti intr-o oala si o acoperiti cu apa .O lasati sa fiarba atat cat este necesar .

Incercati sfecla daca este fiarta cu varful unui cutit , iar daca acesta intra usor in sfecla , atunci aceasta este fiarta.Scurgeti apa si lasati sfecla sa se raceasca.

O curatati apoi de coaja , o radeti pe razatoarea mare si o puneti intr-un castron.

Hreanul il dati pe razatoarea mica si-l adaugati peste sfecla rasa impreuna cu otetul.Hrean si otet puneti cat doriti , daca doriti sa fie mai iute sau mai acrisoara mai adaugati cate putin din fiecare si gustati din nou.Puteti adauga optional  si putin zahar .

POFTA BUNA !!

Anunțuri
Articol anterior
Articol următor
Lasă un comentariu

32 comentarii

  1. sfecla nu-mi lipseste nici vara nici iarna din meniul de salate,hreanul mai rar il folosesc,recunosc…e mai greu de gasit pe unde bintui eu.oricum ar fi aceasta salata este o clasica si are mereu succes!:)

    Răspunde
  2. Si nouã ne place:)

    Răspunde
  3. Buna! Nu lipseste din frigider!

    Răspunde
  4. Imi place tare mult , abia astept sa merg la mama , sigur are facuta . Mama pune la borcan , are toata iarna .

    Răspunde
  5. Sunt innebunita dupa salata asta! Numai ca eu in loc sa fierb sfecla – o las in cuptor la copt. Ii da o savoare de vis ! Oricum .. e preferata de sarbatori! Pupici

    Răspunde
  6. zilahi adela

     /  15 Decembrie 2011

    Imi place tare mult salata, eu adaug si zahar, imi place dulce acrisor!! Pupicei

    Răspunde
  7. Ador salata de sfecla rosie… ❤ Minunata poza! Pupici. xoxo

    Răspunde
  8. DiaMar bucataria galbena

     /  15 Decembrie 2011

    Salata asta nu-mi lipseste niciodata.Te pup!

    Răspunde
  9. Apetisanta si frumos prezentata,pupici!

    Răspunde
  10. Mmm, ce-mi place salata asta! Frumoasa prezentarea!

    Răspunde
  11. diana15ursache

     /  15 Decembrie 2011

    Este salata mea preferata si ai dreptate..nu lipseste din casa nimanui! O mananc chiar pe paine asa simplu fara carnita, asa de mult imi place 😛

    Răspunde
  12. Este absolut delicioasa! E printre preferatele noastre…

    Răspunde
  13. Nu refuz:))Imi place tare mult!Pup!

    Răspunde
  14. marina

     /  16 Decembrie 2011

    Si noua ne place salata de sfecla fffff mult..
    chiar am cumparat sfecla ,dar mie imi place taiata rondele…
    si imi place si ideea de a coace sfecla…

    Răspunde
    • Eu o mai tai bastonase 😉 , si mie imi place ideea de a o coace , se pastreaza mult mai mult aroma si culoarea e mult mai puternca , data viitoare o voi baga la cuptor negresit !!

      Răspunde
  15. DA, DA si iar DA pentru salata asta! in Austria e foarte apreciata!

    Răspunde
  16. Salata asta imi place de nu mai pot! Am pus si eu sfecla la borcan cu otet, chimen si seminte de marar.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: