Ghiudem


Ghiudem facut in casa

 Nu credeam ca o sa-mi placa vreodata un preparat din carne de oaie, insa de cand am inceput sa preparam ghiudem in casa pot spune ca am ajuns sa-l savurez si eu cu mare placere.

Ingrediente pentru ghiudemul in varianta tatarasca:

  • 9 kg carne oaie
  • 1 kg carne vita
  • 210 g sare grunjoasa
  •  65 g piper macinat
  •  120 g usturoi
  • 40 g boia dulce
  • 50 g boia iute
  •  enibahar macinat dupa gust( eu am pus 20 g)
  •  30 g cimbru
  • mate vita + o ceapa micuta

Daca doriti sa faceti ghiudemul in varianta turceasca, eliminati usturoiul si enibaharul si adaugati in locul acestora, 60 g chimen macinat.

Separati cat se poate de bine carnea de oaie de seu.Macinati apoi carnea de oaie si cea de vita, iar seul il taiati cu cutitul in cubulete cat mai marunte.Se amesteca apoi carnea macinata si seul taiat cu toate condimentele si usturoiul zdrobit bine intr-un mojar.Se lasa compozitia sa stea pana a doua zi.A doua zi se amesteca iarasi, iar a treia zi la fel.In aceste trei zile compozitia trebuie tinuta intr-un spatiu racoros.Tot in a treia zi,  inainte de a umple matele cu compozitia de carne care a devenit destul de vartoasa, adaugati in aceasta apa calduta atata cat este nevoie pentru a putea umple matele cu usurinta.

 Puneti matele intr-un bol incapator,adaugati peste ele ceapa curatata si taiata solzi, apoi apa calduta pana sunt acoperite complet.Le lasati sa stea in apa cu ceapa circa o jumatate de ora, apoi taiati fiecare mat la circa 50 cm.

Umpleti matele cu compozitia de carne obtinuta mai sus, legand apoi fiecare mat la amblele capete astfel incat sa se formeze o potcoava. Dupa ce acestea au fost umplute si legate la capete, se aseaza pe un plan inclinat, iar deasupra lor se pun greutati pentru aplatizarea acestora.Le lasati intr-un spatiu racoros circa 2 zile, apoi le puneti la zvantat intr-un loc cu curenti de aer circa o saptamana.Daca doriti ca ghiudemul sa fie fff uscat, il puteti lasa mai mult timp la zvantat.

Dupa ce s-a maturat suficient, noi il pastram la congelator, invelit individual in pungi de hartie.

Ghiudem facut in casa

Pofta buna si mult spor in toate!!!!!!!!!!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

7 comentarii

  1. Baran

     /  10 Decembrie 2016

    Multumesc din tot sufletul! 🙂

    Răspunde
  2. ioi ce bine arata 🙂 mi-ai facut o poftaaa…. cu toate preparatele astea carnivore imi aduci aminte de copilarie cand cresteam iepuri si mai primea tata cate o portie de vanat si faceam tot felul de experimente. La un moment dat facuse ceva salam afumat si uscat nu stiu cum de s-a intarit saracul de nu l-am mai putut taia cu cutitul, a luat tata fierastraul de a taiat cu el lopitaul dar salamul ba. Pana la urma nu mai stiu cu ce l-a taiat dar l-am mancat si a fost super bun.

    Răspunde
  3. drstoica

     /  29 Decembrie 2016

    Ah, Magda, exact așa cum știam că faci, că scrii și că fotografiezi: EXCELENT! Am mâncat nu de mult, dar, uitându-mă pe-aici, mi-ai născut o mare poftă, trebuie să gust ceva bun din ce am. 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: