Chiftelute am facut pana acum in fel si fel de combinatii, insa niciodata in aceasta varianta.Duminica trecuta m-am provocat ca in fiecare preparat pe care mi-am propus sa-l fac atunci,fie el fel principal,garnitura sau desert, sa folosesc si din minunatul dovleac.Si bine am facut,caci toate au iesit extrem de gustoase.
Ingrediente:
- 800 g carne tocata mistret
- 200-250 g dovleac
- o ceapa verde potrivita
- 1/2 praz micut
- sare
- piper
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel
- 5 linguri pesmet
- 1 vf lingurita pudra de scortisoara
- 6-7 linguri ulei de masline
Puneti carnea tocata intr-un bol incapator, adaugati dovleacul ras pe razatoarea mare,ceapa si prazul tocate marunt, cele trei oua intregi,pesmetul si patrunjelul tocat.Condimentati cu sare si piper, iar pentru o aroma mai deosebita, adaugati si pudra de scortisoara.Amestecati bine toate ingredientele.
Umeziti o tava cu putina apa,apoi tapetati-o cu hartie de copt .
Modelati mingiute din compozitia obtinuta si le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar mingiutele stau frumos in tava, picurati pe fiecare mingiuca, 2-3 stropi de ulei de masline.
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 35 -40 de minute.Chiftelutele sunt gata atunci cand sunt usor rumenite, iar in mijloc sunt bine patrunse.
Le serviti apoi dupa pofta inimii. 😉
Savoare deplina s-aveti!!