Tarta cu prune si struguri


Tarta rustica cu prune si struguri

Eu una ador dulciurile de acest gen.Pe langa faptul ca sunt  extrem de simplu de facut, iar combinatiile de fructe le putem alege la nesfarsit, sunt si mult mai sanatoase decat cele cu multe straturi de crema sau fel si fel de coloranti.

Ingrediente pentru aluat:

  • 220 g faina
  • 1 vf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 160 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri vin rosu
  • coaja lamaie

Ingrediente pentru umplutura:

  • 50 g unt
  • 3-4 linguri zahar brun
  • 4 linguri zeama lamaie
  • 600 g prune
  • 1 ciorchine mic de strugure
  • 1 ou pentru uns tartele + o lingura de zahar brun

Fructe de toamna

Amestecati faina cu praful de sare si praful de copt, apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia.Adaugati untul topit, oul intreg, coaja rasa de lamaie si cele trei linguri de vin rosu.Amestecati bine toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron.Il framantati bine pe o suprafata tapetata cu faina, apoi il impartiti in jumatate.Inveliti fiecare jumatate de aluat in folie alimentara si bagati-l la frigider pentru 30-40 de minute .

Spalati fructele si lasati-le la scurs pe prosoape de hartie.Scoateti samburii prunelor, apoi le taiati in sferturi, iar bobitele de struguri le desprindeti de pe ciorchine.

Intr-o tigaie topiti untul si adaugati zaharul, iar dupa 3-4 minute, adaugati si zeama de lamaie. Lasati pe foc pana totul devine ca un sirop mai gros.Adaugati apoi prunele taiate in sferturi si le lasati sa se caramelizeze putin( feliutele de prune trebuie sa ramana cat de cat intregi pentru ca se mai coc si-n cuptor impreuna cu aluatul).

Dupa ce aluatul a stat la rece, luati prima portie de aluat, o desfaceti din folie, iar cu ajutorul unui sucitor o intindeti intr-o foaie rotunda nu fff subtire ( circa 20 cm diametru) .Puneti foaia de aluat obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt ( o puneti pe jumatate din dimensiunea tavii, ca apoi sa va incapa si cealalta bucata ), adaugati in mijlocul foii de aluat,  jumatate din fructele caramelizate, apoi din loc in loc puneti si cateva boabe proaspete de strugure.Marginea foii de aluat trebuie lasata libera cam 4 cm ca apoi sa puteti ridica usor marginile aluatului spre centrul tartei .

La fel procedati si cu cealalta portie de aluat si fructe ramase.

Cand amandoua tartele sunt in tava,ungeti usor marginile acestora cu oul batut spuma, apaoi presarati pe marginile aluatului uns cateva firicele de zahar brun.Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute .

Cand marginile tartelor sunt frumos rumenite, inseamna ca tartele sunt gata .

Le lasati sa se raceasca, apoi le serviti cu pofta .

Tarta rustica cu prune si struguri

O seara pe sufletul vostru s-aveti!!! Si o saptamana viitoare cat mai usoara!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Gratiela

     /  17 Octombrie 2016

    O maninci din ochi inainte de a te delecta cu ea!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: