Pulpa de caprior cu varza rosie, mere si stafide


IMG_0201 a

Sunt atatea retete pe care inca nu am reusit sa vi le arat incat nici nu stiu careia sa-i dau intaietate.Astazi cu greu m-am decis, dar am ales-o totusi pe aceasta.Mi s-a parut cea mai potrivita pentru o zi frumoasa si aromata de toamna.

Ingrediente:

  • o varza rosie ( circa 1,5 kg)
  • o ceapa potrivita
  • 1 telina mica
  • 2 mere
  • 30 g stafide
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura miere
  • 800 g pulpa caprior
  • 100 ml ulei
  • 200 ml vin rosu
  • 2 lingurite dulceata de ceapa rosie
  • sare
  • condimente pentru vanat ( eu le folosesc pe cele din gama DELUX de la Lidl)

 Curatati, spalati si taiati ceapa marunt, apoi caliti-o in cei 50 ml ulei. Adaugati treptat si varza taiata marunt, calind-o si pe ea putin cate putin. Curatati telina, apoi o radeti pe razatoarea mare si o adaugati peste varza. Presarati putina sare si lasati totul pe foc pana varza este aproape gata, insa adaugati din cand in cand cate-o jumatate de cana de apa.

Intre timp, separat faceti carnea. Spalati bine carnea, o scurgeti pe servetele de hartie, apoi o taiati fasii potrivite. Puneti cele doua lingurite de dulceata de ceapa rosie peste fasiile de carne, adaugati si condimentele pentru vanat si putina sare, apoi amestecati bine pana toate bucatile de carne sunt condimentate.

Incingeti uleiul intr-o tigaie, apoi prajiti bucatile de carne pe toate partile. Adaugati vinul si lasati totul pe foc pana carnea este bine patrunsa.Din cand in cand amestecati si puneti apa.

Cand varza este aproape facuta, adaugati stafidele si merele taiate feliute nu foarte subtiri (merele nu le curatati de coaja, ci doar le spalati bine, spoi le taiati feliute).Stropiti totul cu miere si mai lasati pe foc circa 10 minute.

Serviti apoi carnea langa garnitura de varza rosie cu mere si stafide.

IMG_0225 a

Pofta buna!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: