Ciuperci de padure uscate (galbiori)


Galbiori uscati

Cu totii cred ca ne-am saturat de atatea ploi in ultima perioada, insa dupa ce acestea vor trece,ne vom bucura cu siguranta de aceste minunate bogatii ale padurii.

Pentru cei care iubesc ciupercile si vor sa le pastreze cat mai mult, varianta aceasta mie mi se pare cea mai simpla si la-ndemana oricui.Plus ca aroma ciupercilor uscate nu se compara cu nicicare alta.

Asa ca, pentru a face asta,nu aveti nevoie decat de:

Galbiorii cel mai bine este sa-i culegeti uscati( noi i-am cules dupa pranz,nu dimineata cand sunt plini de roua), astfel nu mai este nevoie sa-i spalati inainte de a-i usca la soare,ci doar sa-i scuturati usor cu ajutorul unei pensule micute, taindu-le apoi bucatica de piciorus care a stat in pamant. Stiu, este ceva de lucru, insa rezultatul cu siguranta o sa va incante la maxim.

Eu am ales sa usuc galbiorii nu foarte mari.Cei foarte mici i-am lasat intregi, iar cei potriviti i-am rupt in jumatati sau sferturi.

Dupa ce i-ati curatat si pregatit pentru uscat, ii aranjati pe o tava/tavi si ii lasati sa se usuce intr-un loc unde razele soarelui sunt pregatite sa-i usuce : ).

Eu i-am uscat pe balcon, iar asta puteti vedea aici.

 Totul dureaza 3-4 zile, asta in functie de cat este de cald  in locul in care i-ati pus la uscat si cat de mari sunt acestia. Cu cat bucatile sunt mai mici, cu atat acestia se usuca mai repede si nu riscati sa se mucegaiasca.

Dupa ce sunt foarte bine uscati, ii puneti in borcane spalate si complet uscate.

Ciuperci de padure uscate(galbiori)

Daca nu doriti sa-i uscati la soare, puteti opta pentru varianta uscarii acestora in aragaz.

Ii pregatiti la fel cum am spus in randurile de mai sus, apoi aranjati galbiorii pe o tava in care ati pus hartie de copt.

Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o la foc minim cu usa intredeschisa. Eu i-am tinut circa 2 ore si jumatate.Stingeti apoi  focul si lasati-i sa se raceasca tot cu usa intredeschisa.

Dupa ce acestia s-au uscat si racit complet, ii asezati in borcane spalate si uscate (borcanele si capacele trebuie sa fie complet uscate), apoi le depozitati in camara.

Galbiori uscati la soare

Camara plina de comori va doresc! Apoi, savoare deplina!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

5 comentarii

  1. Ioi ce dor mi-e de niste ciuperci adevarate de padure 🙂

    Răspunde
    • Imi trimiti pe mail o adresa si-ti trimit un borcanel 😉 ….

      Răspunde
      • Multumesc, esti o dulce, dar nu vreau sa te deranjez, ziceam asa, ca ciupercile de padure imi amintesc de vremea cand mergeam la cules de ciuperci cu bunicii mei, imi placea tocanita de hribi, apoi ciupercile usturoiae umplute cu branza si date la cuptor sau cele mai mici usturoaie care nu se puteau umple le puneam la murat, ce delicii. Acum nu m-as mai incumeta sa culeg singura, nu le mai cunosc. Mai culeg doar ciupercile alea micute albe de cresc prin livada, nu stiu cum le zice, dar sunt bune si ele 🙂

      • Toti ne aducem aminte de copilarie, offf,ce vremuri frumoase ……
        Chiar m-as bucura sa-ti trimit, sincer.Asa ca, astept adresa!!;)

      • Trimis 🙂 multumesc din suflet !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: