Budinca de tapioca cu pere si capsune


IMG_4133 a

De cand am descoperit perlele de tapioca va pot spune ca nu prea exista luna in care sa nu fac acest usor si sanatos desert.

Il puteti pregati in fel si fel de combinatii. Cu fel si fel de fructe proaspete, fructe din compot sau chiar cu ciocolata.

Eu de data aceasta am ales sa-l fac cu fructe proaspete,lapte de cocos si zahar de mesteacan, insa aici il puteti gasi intr-o alta varianta pe care deja o stiti.

Ingrediente:

  • 300 g perle de tapioca
  • 1200 ml apa
  • 1200 ml lapte de cocos
  • 1 vf lgt praf de sare
  • 4 linguri zahar de mesteacan sau miere
  • 2 pere micute
  • 500 g capsune
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri zahar de mesteacan
  • feliute de pere si capsune si fulgi de cocos pentru ornat

 Spalati perele, apoi le curatati de coaja si cotor si le taiati cubulete micute.Curatati capsunele de codite, le spalati, iar pe acestea le taiati in sferturi.Puneti intr-o cratita perele taiate cubulete si capsunele taiate sferturi. Adaugati cele 3 linguri de zahar si le lasati pe foc pana zaharul se topeste, apoi adaugati zeama de lamaie si lasati totul pe foc pana sucul lasat de fructe incepe sa se ingroase. Stingeti focul si lasati fructele sa sa raceasca.

Puneti apa intr-o craticioara, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugati perlele de tapioca. In momentul in care acestea incep sa fiarba, le lasati pe foc circa 7 minute amestecand continuu, pana se ingroasa si se formeaza o gelatina.

Intr-o alta craticioara puneti la fiert laptele.

Dupa ce s-a format acea gelatina,turnati perlele intr-o sita, apoi puneti sita sub un jet de apa rece si amestecati  pana dispare gelatina.Le scurgeti bine si adaugati-le in lapte impreuna cu praful de sare. Le lasati sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana budinca incepe sa se ingroase, apoi adaugati cele 4 linguri de zahar de mesteacan.Nu lasati sa se ingroase foarte tare, consistenta ar trebui sa fie ca a unei budinci subtiri. Cand a ajuns la consistenta dorita, stingeti focul si lasati-o 10 minute sa se raceasca.

Intre timp, aranjati in fiecare pahar/cupa, fructele, apoi puneti peste acestea, cate-un strat generos de budinca de tapioca.

Ornati fiecare pahar/cupa cu feliute de pere,capsune si fulgi de cocos. Puteti servi budinca calduta, sau o puteti servi de la frigider, dar asta dupa ce paharele au stat la rece circa o ora.

IMG_4178 a

Savoare deplina s-aveti!! Si o duminica asa cum va doriti!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Arata superb! Si pariez ca si gustul este pe masura! Felicitari 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: