Cu siguranta sunt prea putini care nu stiu sa faca, sau carora nu le plac dovleceii si ardeii umpluti, insa sunt convinsa ca sunt multi care ii pregatesc si-i savureaza cu mare placere ori de cate ori au ocazia.
Ingrediente:
- 4 dovlecei rotunzi
- 6 ardei mici
- 5 rosii cherry
- 350 g carne tocata de mistret( puteti folosi orice alta carne)
- 30 ml ulei
- 1 ceapa potrivita, taiata marunt
- 1/2 ardei gras rosu,taiat marunt
- 1 lingurita pasta de ardei si gogosari
- 1 lingura de orez
- sare
- piper
- frunze de marar,tocate
- 1 l suc de rosii ( anul acesta sper sa reusesc sa postez reteta acestuia)
Incingeti uleiul intr-o tigaie, apoi adaugati ceapa si ardeiul si caliti-le pana incep sa se rumeneasca usor.Adaugati orezul si mai lasati pe foc 2 minute.Lasati sa se raceasca. Intr-un bol incapator puneti carnea tocata, adaugati ceapa,ardeiul si orezul, apoi pasta de ardei si mararul tocat. Condimentati cu sare si piper dupa gust si amestecati bine totul.
Spalati dovleceii si ardeii. Ardeilor le scoateti cotorul, iar dovleceilor le pastrati capacelul(partea cu codita), apoi ii scobiti in interior cu ajutorul unei lingurite avand grija sa nu strapungeti peretii.
Umpleti ardeii si dovleceii cu compozitia de carne macinata amestecata cu toate ingredientele de mai sus, apoi ii aranjati intr-un vas termorezistent(eu am folosit doua vase mai micute). Adaugati sucul de rosii pe langa acestia, apoi scufundati in suc si rosiile cherry.
Bagati vasul in cuptorul preincalzit pentru circa 0 ora. Eu nu am pus capacele pe dovlecei, ci le-am scufundat putin in sucul de rosii si le-am lasat asa.
Cand sosul incepe sa scada, carnea sa se rumeneasca, iar dovleceii sa fie suficient de moi, stingeti focul si lasati-i sa se raceasca putin.
Serviti-i apoi cu pofta!!
Oh da! Prea frumos, prea bun, prea gustos….Doamne ce-mi place!
Pai atunci te rog frumos sa-i faci!!! 😉
Te imbratisez cu drag!!
Din pacate, genul asta de mincare nu prea mai are loc pe lista… din cauza unor probleme medicale…pare-se ca ardeiul in combinatie cu rosia e cam nabadaios.
Dar le stiu, inca le simt…gustul. Tucatura ardeleneasca trimisa catre tine, fata draga! ❤
Offfff, imi pare rau sa aud asta …. dar poti savura varianta fara ardei si rosii, adica cea cu dovlecei umpluti si sosul de marar 😉 …
O saptamana usoara, Mala draga!!
Ai dreptate. E o bunatate oricum! Pup Magduto!