Cartofi dulci copti


IMG_7720  a

 A trecut mai bine de un an de cand am savurat acesti cartofi copti umpluti cu branzeturi si verdeturi, insa zilele trecute, uitandu-ma la pozele mele cu fel si fel de preparate, mi-am dat seama ca am o multime de retete pe care inca nu am reusit sa le postez, dar si  mai multe de care chiar uitasem, asa cum este si aceasta.

Ingrediente :

  • 6 cartofi dulci,maricei
  • 80 g branza dulce
  • 50 g branza sarata ( aici alegeti fiecare in functie de preferinta)
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri smantana
  • 1 fir usturoi verde, taiat marunt
  • praz taiat marunt ( eu am pus o lingura cu varf)
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat

 Alegeti 6 cartofi aproximativ egali. Ii spalati foarte foarte bine, apoi ii stergeti cu niste prosopele de hartie.Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi bagati  tava in cuptorul preincalzit pentru maxim 1 h si 15 min(timpul de coacere difera in functie de marimea cartofilor) .

Dupa prima jumatate de ora  am scos tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit,  am crestat fiecare cartof pe mijloc, in lungime.Am facut asta pentru ca m-am gandit ca acestia se patrund mai bine astfel, apoi cand ii voi curata de coaja de deasupra, imi va fi mult mai usor s-o fac avandu-i crestati putin.

Pana acestia se coc, amestecati intr-un bol branza dulce, branza sarata rasa pe razatoarea mica si smantana. Adaugati usturoiul verde si prazul .

Incercati cu varful unui cutit daca cartofii sunt copti, iar daca acestia sunt copti, ii scoateti din cuptor si ii lasati putin sa se raceasca .

IMG_7734 a

Dupa ce s-au racit putin, indepartati din coaja de deasupra a acestora, apoi cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul avand grija sa nu cumva sa scobiti foarte adanc. Zdrobiti miezul scos din cartofii copti cu ajutorul unei furculite, apoi adaugati-l peste crema de branza amestecata cu smantana si verdeturi.Condimentati cu sare si piper, apoi cu aceasta compozitie umpleti fiecare cartof scobit.

Ii aranjati din nou in tava, iar deasupra fiecaruia, puneti cate-o gramajoara generoasa de cascaval ras.

Bagati tava din nou in cuptor, de aceasta data pentru 10-15 minute maxim.Cand cascavalul incepe sa se rumeneasca usor deasupra, atunci puteti stinge focul .

Ii serviti cu frunze de patrunjel deasupra si cu un sos pe placul vostru.

IMG_7710 a

Aici ii puteti gasi si-n varianta cu afumatura.

Pofta buna!!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: