Perlele de tapioca le cumparasem din curiozitate acum cateva luni bune, insa se pare ca randul le venise abia zilele trecute cand mi-am propus sa fac niste deserturi simple si cat mai sanatoase posibil.
Budinca de tapioca o puteti servi cu orice fructe doriti, fie ele din compot sau proaspete. Alegerea este a voastra. Eu am facut budinca dupa reteta lui Andie pentru ca mi-a placut ca a inlocuit zaharul cu mierea, iar fructele am ales sa fie din compot facut de mine.
Ingrediente:
- 300 g perle de tapioca
- 1200 ml apa
- 1200 ml lapte
- 1 vf lgt praf de sare
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3-4 linguri miere ( puneti miere in functie de cat doriti sa fie budinca de dulce)
- coaja rasa de portocala
- compot prune ( sper ca anul acesta sa reusesc sa scriu reteta acestui compot pe care eu il ador : ) )
Puneti apa intr-o craticioara, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca, adaugati perlele de tapioca. In momentul in care acestea incep sa fiarba, le lasati pe foc circa 7 minute amestecand continuu, pana se ingroasa si se formeaza o gelatina.
Intr-o alta craticioara puneti la fiert laptele.
Dupa ce s-a format acea gelatina,turnati perlele intr-o sita, apoi puneti sita sub un jet de apa rece si amestecati pana dispare gelatina.Le scurgeti bine si adaugati-le in lapte impreuna cu zaharul vanilat si praful de sare. Le lasati sa fiarba pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana budinca incepe sa se ingroase, apoi adaugati mierea.Nu lasati sa se ingroase foarte tare, consistenta ar trebui sa fie ca a unei budinci subtiri. Cand a ajuns la consistenta dorita, stingeti focul si adaugati coaja rasa de portocala, apoi amestecati budinca si lasati-o 10 minute sa se raceasca.
Intre timp, aranjati in fiecare pahar/cupa, cateva prune din compot ( eu am strecurat printre prune si cateva afine,tot din acelasi compot ; ))si puneti peste acestea, cate-un strat generos de budinca de tapioca.
Ornati fiecare pahar/cupa cu feliute de prune din compot, cateva bobite de afine, apoi radeti putina coaja de portocala. Puteti servi budinca calduta, sau o puteti servi de la frigider, dar asta dupa ce paharele au stat la rece circa o ora.
Savoare deplina va doresc!!
Iar noul an sa va aduca multa sanatate si cat mai multe momente magice!! ❤
LA MULTI ANI!!!
Eeeee, ce avem noi acilea ??? Tapioca? Pe cuvint de Mala ca n-am vazut sau gustat. Acu’ am motivatia sa le cumpar cind le-oi gasi. Interesanta lucratura trebuie sa fie cu ele.
Pina una alta, La multi ani, om drag, un An Nou plin numai si numai de bine! ❤
Malucule drag, o gasesti la magazinele naturiste;) , si zau ca merita incercata!!
Un an nou pe sufletul tau iti doresc!!!!
Imbratisari mii!!
Nu stiu ce gust are budinca ca n-am incercat asa ceva inca, dar pozele sunt superbe si te imbie sa incerci 🙂 Felicitari !
Felicia
Sa stii ca tapioca nu are nici un gust, gustul i-l poti da dupa placul inimii : vanilie, scortisoara,cuisoare, anason, lavanda,rom, etc….
Iti multumesc pentru aprecieri!!
Un an nou cu sanatate si fericire!!
Tare ma bate gandul sa incerc mai ales dupa pozele ce le-ai postat. Iar acum dupa detaliile oferite nu mai pare chiar asa de „greu”.
Un an nou fericit si tie si la cat mai multe retete si poze deosebite!
Sa stii ca mie mi-a placut maxim budinca asta :), pot renunta lejer chiar la grisul cu lapte … 😉
M-ai facut foarte curioasa. N-am mancat niciodata tapioca.
Aspectul e frumos, iar cu prunele alea intunecate cred ca e un festin adevarat.
An nou fericit iti doresc, draga mea!