V-am spus intr-una din postarile trecute cat sunt de norocoasa ca incepand de anul acesta nu mai cumpar aceste ousoare micute, ci ma pot bucura de ele adunandu-le din micutele mele cuibare.
Cat despre ceea ce vedeti acum aici va pot spune ca am marinat ousoare de prepelita de cateva ori bune, insa niciodata nu au mai apucat sa fie fotografiate pentru a vi le putea arata si voua.
Ingrediente :
- 40 oua prepelita
- otet
- apa
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingura miere
- marar uscat ( tije)
- boabe piper mozaic
- o foaie de dafin
- 1 ardei iute rosu
- 1/2 gogosar galben
Puneti apa intr-o craticioara micuta, adaugati 1 varf lingurita sare, apoi ouale de prepelita spalate.Le lasati la fiert circa 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca . Dupa ce acestea au fiert, le scurgeti de apa fierbinte si adaugati peste acestea, apa rece . Le lasati in apa pana se racesc complet, apoi le curatati de coaja . Dupa ce le-ati curatat pe toate, le treceti usor printr-un jet de apa rece pentru a elimina bucatelele mici de coaja care au ramas lipite pe acestea.
Le aranjati in 2 borcane, apoi puneti peste ele cateva bobite de piper mozaic si foaia de dafin. Adaugati otetul si apa . Eu am pus otet putin mai bine de jumatate din capacitatea borcanului, iar apoi am adaugat apa, pana acesta s-a umplut .
Turnati cu grija otetul cu apa din borcan, intr-o craticioara, adaugati sarea si mierea, apoi amestecati bine si puneti craticioara pe foc.
Lasati pe foc pana da 2-3 clocote.
Spalati gogosarul si ardeiul iute, apoi le taiati fasii si rondele. Le aranjati in borcane dupa preferinta fiecaruia. Eu un borcanas l-am facut cu ardei iute, pentru iubitorii de picanterii, iar celalalt cu gogosar.
Turnati apoi lichidul fierbinte peste ousoarele din borcane. Inchideti borcanele si depozitati-le intr-o camara racoroasa pentru 5-7 zile .
Le puteti servi apoi intr-o salata delicioasa, sau alaturi de dulceata de ceapa rosie si branzica cu mucegai.
Pofta buna !!!
Ce bunatate ! Chiar esti o norooasa, avand oua de prepelita proapete. Am mancat oua de gaina marinate, insa de prepelita sunt convinsa ca sunt mult mai bune.
Felicitari si pentru fotografii !
Ma bucur ca-ti plac!!! Uite ca eu nu am mancat de gaina, dar promit ca le voi incerca . Multumesc din suflet ptr vizita si aprecieri! ❤
Ce bine de tine ca ai o sursa sigura.. Anul asta am facut si eu ptr prima oara, dar cred ca marinata a fost un pic cam otetita.. nu m-am gandit sa pun si putina miere 🙂
Pozele tale sunt dementiale!!! Ca de obicei, de altfel.. 🙂
PS: Trebuie sa ma mobilizez sa fac poze ptr ati arata ce am reusit sa „tricotez” 🙂
Mai faci o portie si incerci cu miere 😉 …
PS.Abia astept sa vad ce ai mesterit!! 😉 ❤