In ultima perioada am tot gatit cu SunFood Fructe si Legume, insa din lipsa timpului nu am reusit sa va arat tot ceea ce am facut. Astazi , cu mari eforturi insa : ), reusesc sa astern aici cateva randuri care sper sa va fie pe plac.
Si pentru ca stiti cat de mult imi plac deserturile cu creme simple si fel si fel de fructe, astazi va propun sa incercati aceste mini tarte cu fructele tropicale de la SunFood.
Ingrediente :
- 150 g unt
- 100 g zahar tos
- 1 vf cutit praf de sare
- 1 ou
- 230 g faina
- 200 g mascarpone
- 100 g ricotta
- 3 linguri miere
- coaja rasa de la o lamaie
- 4 frunzulite de menta proaspata
- o conserva fructe tropicale de la sunfood
- o banana
- 1 kiwi
Puneti intr-un castron faina, apoi adaugati untul pastrat la temperatura camerei si amestecati cele doua ingrediente pana obtineti un aluat granulat .Faceti o adancitura in mijloc si adaugati zaharul, sarea si oul intreg. Amestecati toate ingredientele. Daca cumva aluatul este prea uscat, se poate adauga o lingura de apa rece, iar daca se lipeste prea tare de degete, adaugati putina faina. Formati din aluatul obtinut o mingiuca pe care-o inveliti in folie alimentara, apoi il bagati in frigider pentru cel putin 40 min.
Puneti fructele din conserva de la sunfood intr-o sita, apoi lasati-le pana se scurge tot siropul in care au stat acestea.
Amestecati branza mascarpone cu ricotta, mierea, coaja rasa de lamaie si frunzulitele de menta spalate si tocate marunt .
Scoateti apoi aluatul din frigider si impartiti-l in 6 parti egale .
Framantati fiecare bucata de aluat, apoi pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina, intindeti aluatul la dimensiunea dorita . Foile intinse trebuie sa fie putin mai mari decat formele in care coaceti tartele, astfel incat in momentul in care puneti aluatul in forme, acesta sa nu acopere doar suprafata de jos a formei, ci sa-l puteti ridica putin si pe marginile acesteia.
Dupa ce ati pus aluatul in fiecare forma de mini tarta, il intepati din loc in loc cu varful unei furculite.
Bagati formele in cuptorul preincalzit si lasati aluatul sa se coaca circa 20-25 de minute. Cand marginile acestuia sunt usor rumenite, aluatul este suficient de copt.
Scoateti formele din cuptor si lasati mini tartele sa se raceasca, apoi le scoateti cu grija din formele de silicon.
Curatati kiwi si banana, apoi taiati-le bucatele.
Dupa ce tartele s-au racit complet, le umpleti cu grija cu crema de branza aromata cu lamaie si menta, apoi aranjati deasupra acesteia, cate-o gramajoara din fructele din conserva si radeti deasupra putina coaja de lamaie. Eu am servit patru tarte cu fructe din conserva, iar pe celelalte doua le-am servit cu bucatele de banane si kiwi, si asta doar pentru ca am vrut ca fiecare tarta sa aiba alta culoare : ).
Pofta buna si zile pline de rasfat va doresc!!!
arată minunat!
Multumesc frumos!!
Apetitul creste, vazand culorile din mini tarte. Delicioase, simple, racoritoare, apetisante si frumos prezentate !
Toate cele bune, sa fie cu tine !
N-as putea refuza asa ceva!! Super arata!