Pulpe de fazan cu cartofi noi si curmale


Pulpe de fazan cu cartofi noi

  Se pare ca nu am reusit sa-mi tin promisiunea de a posta retete mai des decat am facut-o in ultima vreme, insa sper ca treceti cu vederea asta si ca inca asteptati cu nerabdare postarile mele. : )

Ingrediente :

  • 6 pulpite fazan
  • 4 fire usturoi verde
  • 1/2 lingurita dulceata ardei iute
  • 6 linguri ulei masline
  • 1 foaie dafin
  • 250 ml vin rosu
  • condimente pentru vanat
  • sare
  • boabe de piper
  • 50 g unt
  • 100 g curmale
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 700 g cartofi noi

 

Spalati bine pulpele de fazan , apoi le asezati intr-un vas incapator si le condimentati cu sare si piper. Adaugati peste acestea, usturoiul verde spalat si taiat mai maricel, foaia de dafin si curmalele.Turnati  apoi vinul rosu. Bagati vasul in frigider si lasati carnea circa 24 de ore la marinat.

Dupa ce au stat la marinat, scoateti pulpele din vas si lasati-le la scurs. Le tamponati apoi usor cu prosoape de hartie pentru a ramane cat mai uscate.

Intr-un bol micut, amestecati untul cu dulceata de ardei iute si condimentele pentru vanat ( eu le folosesc mereu pe cele de la Lidl din gama Deluxe).

Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, apoi puneti pulpele unse cu untul amestecat cu cele spuse mai sus si rumeniti-le usor pe toate partile. Dupa ce acestea sunt usor rumenite, le puneti intr-o tava termorezistenta si adaugati peste acestea usturoiul si curmalele din vasul in care ati marinat pulpele. Stropiti-le apoi cu 1/2 din lichidul ramas in acelasi vas, acoperiti tava si bagati-o in cuptorul preincalzit pentru circa o ora si jumatate. Din cand in cand, scoateti tava din cuptor si intoarceti pulpele de pe-o parte pe cealalta, iar daca lichidul din tava scade, ma adaugati din cel ramas de la carnea marinata, sau adaugati pur si simplu, apa.

Cand carnea este aproape gata, curatati cartofii noi, sarati-i putin, apoi adaugati-i in tava langa pulpe. Daca este necesar mai adaugati putina apa.Lasati totul la cuptor pana cartofii sunt facuti. Descoperiti apoi tava si lasati-o inca 5 minute pentru a se rumeni putin totul.

Serviti preparatul cu patrunjel presarat deasupra.

Pulpe de fazan cu cartofi noi si curmale

Pofta buna si un week-end plin de savoare!!!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Tatiana

     /  25 Iulie 2015

    Ce bine arata si cred ca sunt delicioase !!!
    Week-ed linistit sa ai si te asigur ca asteptam cu nerabdare postraile tale !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: