Nu vreti sa stiti cat imi este de dor de voi, de blog, de retete, de poze, de tot ceea ce inseamna el pentru mine. In repetate zile mi-am propus sa postez cate ceva, caci de gatit am gatit, evident : ), insa pot spune ca am avut si inca mai am cea mai aglomerata perioada din ultimii ani, si acesta e singurul motiv pentru care nu am reusit sa scriu si sa postez cum si ce mi-am dorit. Mi-am propus insa, chiar daca inca voi mai fi aglomerata cateva luni bune, sa-mi fac simtita prezenta aici si sa nu mai las sa treaca atata timp in care sa nu mai stiti nimic de mine.
Iar acum, daca tot stiti cat de mult imi plac ousoarele de prepelita, trebuie sa va spun ca de ceva vreme nu le mai cumpar de nicaieri, ci le folosesc pe cele din sursa proprie. Asa ca, cred va veti satura de retete cu micile minunatii. Sau nu? : )
Ingrediente :
- 2 conopide micute
- sare
- piper
- 2 fire usturoi verde
- 10 oua de prepelita
- 2 linguri smantana
- 30 g unt
- 30 g branza sarata
- 1 lingurita cu varf de patrunjel verde tocat
Spalati conopida, apoi o puneti la fiert in apa cu putina sare. O lasati sa fiarba pana varful unei furculite patrunde suficient de usor in aceasta. Eu am ales doua conopide micute pentru ca am vrut sa le fac intregi, insa puteti cumpara si o conopida mai mare, apoi o desfaceti buchetele si o puneti la fiert.
Spalati usturoiul verde si taiati-l marunt. Spargeti ouale de prepelita intr-un bol, le bateti bine cu o furculita, adaugati smantana si branza sarata rasa pe razatoarea mica si amestecati bine ingredientele. Adaugati apoi usturoiul verde si patrunjelul tocat. Amestecati din nou.
Dupa ce conopida este suficient de fiarta, lasati-o la scurs intr-o strecuratoare.
Ungeti doua forme termorezistente cu unt, puneti fiecare conopida fiarta si scursa in forma, apoi turnati peste, amestecul de oua, smantana si verdeturi.
Bagati formele in cuptorul preincalzit si lasati-le pana conopida se rumeneste usor deasupra.
Serviti-o apoi ca atare, sau, ca si garnitura la diverse preparate.
Pofta buna!!!
Esti iubita si cand nu postezi aici ! Multumesc, suflet bun si frumos !
Tatiana, sa cred asta ? 🙂 Multumesc frumos pentru vizite si vorbe frumoase!! ❤ Sunt fericita ca am asa oameni frumosi alaturi!!
Sunt simtirile mele, din suflet, dupa ce ” te vizitez „.
Mult succes, in tot ce ai de realizat !
Multumesc din suflet !!! ❤ ❤
O reteta pe care am descoperit-o si eu experimentand 🙂 Eu o fac si cu broccoli, amestecat cu conopida si presar pe deasupra pesmet ca sa faca o crusta frumoasa. Doar ca trebuie sa astept iarna, cand conopida e la putere 🙂 Zile frumoase, Magda !
Dani, asa descoperim cele mai delicioase retete, experimentand!!! 😉 Eu mai fac si-n varianta : conopida+ cartofi!!
Zile frumoase si tie!!! ❤
Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea „Virtual hug” http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! 😀