Chiftele din piept de fazan cu ciuperci si verdeturi


Chiftele din piept de fazan cu ciuperci si verdeturi

Inainte de Sarbatorile Pascale am avut surpriza sa primesc un generos pachet cu produse de la SunFood, iar de atunci am inceput sa gatesc cu SunFood. Pe unele dintre ele le-am folosit in diverse preparate, preparate care vor urma sa apara pe blog, iar celelalte asteapta si ele pentru a fi incercate si savurate.

Si pentru ca iubesc enorm ciupercile, primul preparat cu ciuperci champignon de la SunFood sunt aceste delicioase chiftele care sper sa va placa.

Ingrediente :

  • 700-800 g piept fazan ( 3 buc )
  • 280 g ciuperci de la  SunFood
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 ardei gras, rosu
  • 3 oua
  • 5 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • 6 linguri ulei de masline
  • condimente pentru carne de vanat ( eu le folosesc pe cele din gama Deluxe de la Lidl )

Spalati usturoiul verde si leurda, taiati-le marunt, iar jumatatea de ardei gras o radeti pe razatoarea mica.Lasati ciupercile la scurs intr-o strecuratoare, apoi le taiati si pe ele marunt.

Puneti carnea tocata intr-un bol incapator, adaugati verdeturile tocate, ardeiul ras, ciupercile, cele 3 oua si pesmetul. Condimentati cu sare, piper si condimente pentru vanat, apoi amestecati bine toate ingredientele.

 

Chiftele din piept de fazan cu ciuperci si leurda

Umeziti o tava cu putina apa, apoi tapetati-o cu hartie de copt .

Modelati mingiute din compozitia obtinuta, le aplatizati usor pe fiecare, apoi  le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar chiftelele stau frumos in tava, picurati pe fiecare, 2-3 stropi de ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 35 -40 de minute.  Chiftelele sunt gata atunci cand sunt usor rumenite, iar in mijloc sunt bine patrunse.

Le scoateti pe un platou, presarati deasupra lor putina verdeata tocata( usturoi verde si leurda), apoi le serviti cu ce poftiti fiecare. Eu le-am servit cu un sos de marar si cartofi noi prajiti.

 

Chiftele din piept de fazan cu ciuperci de la Sun Food

Pofta buna !!

Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. Interesanta combinatia!
    Am gatit odata mistret cu ciuperci, tot ca o tocatura, si-a fost delicios. O sa incerc si varianta propusa de tine… atunci cind o sa am zburatoarea la indemina.😀

    Răspunde
    • Mala, ma bucur enorm ca-ti place combinatia !!
      Sunt delicioase toate preparatele din carne de vanat !!😉
      Pupici mii !

      Răspunde
  2. Ce idee faina!! Cred ca merge orice fel de carne. Sa inteleg ca fazanul a fost de vanat, nu de crescatorie..😛
    Te pup!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: