Desert la pahar cu fructe si crema mascarpone cu aroma de cafea


Desert la pahar cu fucte si aroma de cafea

Cand sunt in criza de timp si nu concep sa nu am un desert la-ndemana atunci cand am pofta de ceva dulce, de cele mai multe ori, deserturile la pahar sunt cele care ma salveaza.

Ingrediente :

  • 2 pere potrivite ( sa nu fie foarte coapte )
  • 200 -250 g fructe congelate ( eu am folosit: coacaze negre si rosii + zmeura )
  • 35 g unt
  • 4 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 lingurita ness
  • 1 vf cutit praf de sare
  • piscoturi rotunde
  • afinata

Pentru decor:

  • fructe congelate
  • 1/2 lingurita ness

Separati galbenusurile de albusuri, apoi mixati galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si 1/2 lingurita ness, pana totul devine o crema fina. Adaugati treptat branza mascarpone si amestecati cu grija totul . Intr-un alt bol, mixati albusurile cu un praf de sare, apoi incorporati albusurile batute spuma in crema de oua cu mascarpone, amestecand usor totul.

Pastrati crema in frigider pana pregatiti fructele.

Spalati perele, le curatati de coaja si cotoare, apoi le taiati cubulete.

Topiti untul intr-o tigaie impreuna cu zaharul, apoi adaugati zeama de lamaie . Adaugati in prima faza perele si lasati-le la foc mic, circa 10 minute. Amestecati din cand in cand. Adaugati si fructele congelate ( puteti folosi orice fel de fructe congelate aveti ), apoi lasati totul pe foc pana cand sucul lasat de acestea incepe sa se ingroase putin. Stingeti apoi focul si lasati fructele caramelizate sa se raceasca .

Crema mascarpone, piscoturi si fructe congelate

Intre timp, aranjati in fiecare pahar, 4-5 piscoturi rotunde, stropiti-le pe fiecare cu putina afinata, apoi adaugati peste acestea, fructe caramelizate. Eu le-am aranjat in asa fel incat sa fie putin mai ridicate intr-o margine pentru a se vedea mult mai frumos in pahare, insa voi le aranjati cum doriti. Dupa ce ati aranjat piscoturile si ati pus fructele caramelizate, adaugati si crema mascarpone .

Pastrati paharele in frigider pana in momentul in care serviti desertul, iar atunci cand il serviti, presarati deasupra cremei putin ness si ornati cu cateva fructe congelate.

Desert la pahar cu fructe congelate si crema mascarpone cu aroma de ness

Savoare deplina va doresc !!!  Si zile senine !! ; )

Lasă un comentariu

3 comentarii

  1. Eee, ce-ti mai plac dulciurile !!!
    Asa bine merge genul asta de desert in care se combina fructe cu ceva lactate, fie ca vorbim de creme cu lapte, branzica, iaurt sau frisca…
    De multe ori ne complicam cu bunaciuni la care muncim o jumatate de zi, cand putem realiza ceva usor. Deci, un pahar din acela frumos, si pentru mine!
    Si tu sa ai zile senine!!! Pupici!

    Răspunde
  2. Fur un paharel si ma intorc la munca🙂 Super poze, delicios preparat!
    Pupici

    Răspunde
  3. Mmmm…arata extraordinar!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: