Gnocchi preparati in casa


Gnocchi facuti in casa

Dupa ce in urma cu cativa ani v-am marturisit in aceasta postare ca nu am facut niciodata gnocchi cu manutele mele, luna trecuta se pare ca m-am incumetat sa incerc sa fac singura aceste mici delicii, si bine am facut caci mi-au palcut atat de mult incat mi-am promis ca de acum incolo ii voi prepara doar asa .

Ingrediente :

  • 4-5 cartofi potriviti
  • faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • 20 ml ulei masline
  • 1/2 cartof dulce
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura frunze patrunjel

 

Homemade gnocchi

Spalati bine cartofii, apoi ii puneti la fiert cu tot cu coaja ( daca ii fierbeti in coaja acestia nu vor absoarbe atata apa si nu veti fi nevoiti sa puneti prea multa faina) . Dupa ce sunt bine fierti, ii scurgeti de apa, ii curatati de coaja, ii zdrobiti bine, apoi ii lasati sa se raceasca .

Dupa ce acestia s-au racit complet, ii puneti intr-un bol, adaugati sarea si cele doua oua, apoi putin cate putin din faina .Adaugati faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si devine elastic .

Inainte de a va apuca sa faceti gnocchi, puneti intr-o oala circa 3 l apa si un vf lingurita de sare . Lasati pe foc pana apa incepe sa clocoteasca .

Impartiti aluatul obtinut in 4-5 parti egale, apoi din fiecare parte modelati cate un sul de circa 1,5 cm diametru. Masa de lucru si aluatul cu care lucrati trebuie sa fie mereu pudrate cu faina pentru a nu se prinde aluatul de masa . La fel trebuie pudrate si mainile .

Gnocchi facuti in casa

Din fiecare sul format, taiati bucatele din aluat de circa 2-3 cm maxim, apoi cu ajutorul unei ustensile pentru miere formati acele dungi pe fiecare bucatica de aluat, iar marginile acestora le lipiti usor intre ele . Daca nu aveti o astfel de ustensila, puteti rula fiecare bucatica de aluat pe dintii unei furculite .

Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti cu grija gnocchi formati la fiert . Amestecati usor cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda de oala, iar din momentul in care  acestia se ridica la suprafata, ii lasati sa fiarba usor, circa 4-5 minute .

Ii scoateti apoi si ii lasati putin la scurs intr-o strecuratoare.

Separat, intr-o tigaie, topiti untul, adaugati uleiul, apoi caliti cei trei catei de usturoi zdrobiti si jumatatea de cartof dulce curatat si ras pe razatoarea mica . Caliti-le 4-5 minute, apoi condimentati cu sare si piper . Adaugati in tigaie gnocchi fierti si scursi putin, amestecati usor pentru ca acestia sa nu se rupa, presarati frunzele de patrunjel tocate, apoi serviti cu pofta .

Gnocchi cu cartof dulce, usturoi si patrunjel

O primavara plina de viata s-aveti !!!!!

5 gânduri despre “Gnocchi preparati in casa

  1. Nu pot sa zic decit ca-mi plac gnocchi, ca aluat, insa doar daca-s facuti in varianta lor dulce(cu pesmet, mac, etc)… in rest, cred ca ii trec linga capitolul macaroane, pe care le gatesc rarisim spre deloc.
    Recunosc ca ai tai arata extraordinar de yummi si de bine !!!!
    Tucatura de rigoare pleaca catre tine, Adina draga! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s