Invartita cu visine


Invartita cu visine

Trebuie sa recunosc ca prima data cand am incercat aceasta simpla dulcegarie a fost in ziua in care i-am facut o vizita  Roxanei ( multi dintre voi o stiti  pe Roxana de pe FB – Sapun piatra soarelui  ). Roxana facuse reteta de pe blogul Andreei, iar mie mi-a placut atat de mult aceasta reteta incat am tot facut-o si refacut-o in fel si fel de combinatii. Merge extrem de bine cu dovleac, asa cum defapt este si reteta Andreei, insa la fel de bine merge cu branza dulce si merisoare, sau  cu mere .

Fetelor, multumesc pentru reteta !!❤❤

Ingrediente pentru aluat :

  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 100 g unt
  • 120 g smantana proaspata
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1 lingura otet
Ingrediente pentru umplutura :
  • 500 g visine fara samburi ( puteti folosi visine congelate sau din compot )
  • 100 g zahar ( daca optati pentru visine congelate, neindulcite )
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar pudra (pentru servit )

Amestecati faina cu praful de copt si praful de sare .

Topiti untul la microunde ( nu mai mult de doua secunde ) sau folositi unt care a fost pastrat la temperatura camerei, apoi il amestecati cu smantana, galbenusul, oul  si otetul .Amestecati toate ingredientele pana devin ca o crema . Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si cel de sare . Framantati pana aluatul devine neted, apoi il inveliti intr-o folie si-l bagati in frigider pentru circa o ora .

Puneti visinele la scurs intr-o strecuratoare , iar dupa ce acestea sunt bine scurse, le amestecati cu zaharul vanilat si grisul .Asta in cazul in care folositi visine din compot, iar daca folositi visine congelate si neindulcite, adaugati si cele 100 g zahar .

Scoateti aluatul din firgider, il puneti pe o suprafata de lucru infainata, apoi intindeti aluatul intr-o foaie de circa 35-40 cm lungime si 15-20 cm latime .

Puneti apoi pe marginea de catre voi, visinele amestecate cu toate cele spuse putin mai sus, apoi cu grija rulati foaia strans pe lungime . Dupa ce ati obtinut un sul de circa 35 cm lungime, apucati de-un capat al acestuia si incepeti sa rasuciti usor spre interior, pana obtineti forma unui melc .

Puneti apoi cu grija melcul umplut cu visine intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apasati usor aluatul cu palmele, apoi bagati tava in cuptorul preincalzit. Lasati-l sa se coaca circa 25-30 minute, pana suprafata devine  o crusta usor crocanta.

Cand rasucita este gata, lasati-o sa se raceasca, apoi o scoateti din tava si o pudrati cu zahar .

O taiati felii si o serviti alaturi de cei dragi .

Invartita cu visine

Pofta buna !!!

Articolul următor
Lasă un comentariu

10 comentarii

  1. Adino draga, invirtita ta imi aminteste de-o invirtita cu mac facuta in urma cu vreo doi ani! Buna de tot desi nu cred ca o s-o mai fac vreodata! Mult mac inseamna somn mult… si doamne ce experiente „transcedentale” am avut cu invirtita asta!
    Dar, acum cred ca ar merge cu visine!❤ Imi inchipui gustul si e destul pt a a motiva!

    Răspunde
    • Hehe, uite ca la mac nu m-am gandit, dar sincera sa fiu, nici nu prea sunt prietena eu cu macul😦.
      Musai trebuie s-o incerci cu visine!! Musai !!🙂

      Răspunde
  2. Vai, ce pofta pe mine! Uite, cu visine nu am incercat niciodata! Trebuie sa fie o nebunie pregatita asa! Multumesc ca mi-ai adus aminte de ea! Ah, si acum mi-am dat seama ca am niste visine in congelator. Ma duc sa aprind cuptorul! :))). Te pup cu drag!

    Răspunde
    • Crede-ma ca si mie mi-e pofta !! Iarasi !! Poate o comit in we cu alta umplutura :))))
      Aluatul imi place maxim, sa stii !!! Si se face asa de repede si de usor !!😉
      Mii de multumiri si tot atatea imbratisari cu drag !!❤

      Răspunde
  3. cozia

     /  13 Februarie 2015

    Mama draga, dar stii sa starnesti entuziasm cu prajitura aceasta! Aveam o colega de servici cu un talent propriu in ati face pofta de mancare cand doar iti povestea, asa si tu, si chiar e un talent pe care nu l au multi sa stii🙂 daaar destul cu povestile, ca am un of mic.
    Pai tu cand ai facut fotografii sa postezi te ai gandit ca din profil nu da bine sau ce? Felia aceea e timida rau🙂 face prezenta pe peidestalul modei culinare dar nu i vedem ochisorii, respectiv, visinele visinuce. Adica abia asteapta sa intre iar la locul ei de unde ai feliat o. Ne trebuia si noua o felie mai curajoasa si gata de lupta cu noi, asa in vazul tuturor!
    0ricum ma grabesc sa dau copy pentru arhiva mea ca altfel parca vad ca biata felie o ia la fuga de pe masa si cu visine cu tot :)0 zi buna!

    Răspunde
    • Ma bucur nespus ca ai poposit putintel pe aici, dar si mai tare ma bucur ca-ti place ceea ce fac eu!❤ Cat despre poza in care sa se vada visinutele in toata splendoarea lor, nu mi-a placut, drept urmare, nu v-am aratat-o nici voua .Sunt extrem de pretentioasa la poze,iar daca mie nu-mi plac, nu le arat nimanui🙂 . Asta este motivul pentru care nu se vede nici o feliuta asa cum ti-ai fi dorit😦 .
      O zi frumoasa !!
      PS.A mea este deja,mi-ai facut-o tu cu acest comentariu !❤

      Răspunde
  4. Gratiela

     /  13 Februarie 2015

    O rasucita cu visine si nenumarate rasuciri de limba….in gol !! Combinate cu o plescaiala de ochi….da’ vine el vichendu’ cu visine congelate !! Multam, Adina !

    Răspunde
    • Gratiela, imi era dor de comentariile tale …. ma crezi ?🙂😉
      Pai, we deja e aici !! Mult spor iti doresc, apoi savoare deplina !!!!😉
      Si multe zile senine !!!❤

      Răspunde
  5. Interesanta invartita, musai sa o fac si eu .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: