Rulouri de dovlecel umplute cu crema de branza


Aperitive festive - Rulouri de dovlecel umplute cu crema de branza

De mult am vrut sa fac acest aperitiv si sa-l postez , insa nu am reusit asta pana ieri cand se pare ca a fost ziua lui norocoasa : ) .

Sper sa va placa , si de ce nu , sa alegeti sa-l pregatiti pentru masa de Revelion.

Ingrediente :

  • 2 dovlecei potriviti ( circa 500 g )
  • sare grunjoasa
  • 1 ligurita unt
  • 150 g branza dulce
  • 50 g crema de branza din iaurt ( quark)
  • 1 lingurita smantana
  • ardei gras rosu ( radeti pe razatoarea mare o bucatica din acesta si puneti circa o lingura de ardei gras ras  )
  • marar tocat ( circa 1/2 lingurita )
  • sare
  • piper
  • 3 lingurite mix de germeni

Spalati dovleceii , le taiati marginile , apoi cu grija ii taiati in fasii cat de cat egale ca grosime . Aveti grija sa nu le taiati foarte subtiri , dar nici foarte groase . Aranjati fasiile pe o farfurie si presarati pe acestea sare grunjoasa , lasandu-le apoi sa stea circa 15 minute .

Intre timp preparati crema de branza amestecand branza dulce cu crema de iaurt , smantana , ardeiul ras si mararul tocat . Condimentati cu sare si piper dupa gust , apoi lasati crema sa stea la rece pana prajiti fasiile de dovlecei .

Scurgeti fasiile de dovlecei de apa lasata , apoi le puneti pe prosopele de hartie sa se scurga cat mai bine .

Incingeti 1/2 din cantitatea de unt intr-o tigaie ceramica ( puteti folosi orice alta tigaie in care fasiile de dovlecei se pot rumeni frumos fara a se prinde de tigaie ) , apoi puneti 4-5 fasii de dovlecei si lasati-le pana incep sa se rumenesca  .  Puneti doar jumatate din cantitatea de unt ca sa fie doar putin unsa tigaia . Daca puneti mai mult unt , nu veti reusi sa prajiti fasiile asa cum trebuie , ci  veti reusi doar se le inmuiati .Le rumeniti  putin pe ambele parti  , apoi le scoateti pe o farfurie sa se raceasca .

Dupa ce prajiti jumatate din fasiile taiate , adaugati si cantitatea de unt ramasa si continuati operatiunea pana terminati de prajit toate fasiile de dovlecei .

Dupa ce acestea s-au racit complet , intindeti pe fiecare fasie cate-un strat nu foarte gros din crema de branza preparata , apoi rulati fiecare fasie de deovlecel prajita .

Aranjati-le pe farfurii sau pe un platou , ornati cu cateva firicele de germeni si serviti .

Rulouri de dovlecei umplute cu crema de branza

POFTA BUNA !!

Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Cu siguranta e ceva bun de tot, combinatia dovlecel-brinza e arhiagreata de gustul meu! M-ai facut curioasa ca sa incerc combinatia cu mugurii. Ardeiul nu-l vreau Adino ca-i foc!😀
    O tucatura ardeleneasca pt fata mindra banatanca!❤

    Răspunde
    • Pe cat de repede si usor se fac , pe atat de repede dispar din farfurie .Asa-s de bune , zau !!!😉
      Cat despre ardei , nici eu nu-l vreau !!!! E doar de decor cica …
      Mii de imbratisari , Malucule drag !!!<3

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: