De mult am vrut sa fac acest aperitiv si sa-l postez , insa nu am reusit asta pana ieri cand se pare ca a fost ziua lui norocoasa : ) .
Sper sa va placa , si de ce nu , sa alegeti sa-l pregatiti pentru masa de Revelion.
Ingrediente :
- 2 dovlecei potriviti ( circa 500 g )
- sare grunjoasa
- 1 ligurita unt
- 150 g branza dulce
- 50 g crema de branza din iaurt ( quark)
- 1 lingurita smantana
- ardei gras rosu ( radeti pe razatoarea mare o bucatica din acesta si puneti circa o lingura de ardei gras ras )
- marar tocat ( circa 1/2 lingurita )
- sare
- piper
- 3 lingurite mix de germeni
Spalati dovleceii , le taiati marginile , apoi cu grija ii taiati in fasii cat de cat egale ca grosime . Aveti grija sa nu le taiati foarte subtiri , dar nici foarte groase . Aranjati fasiile pe o farfurie si presarati pe acestea sare grunjoasa , lasandu-le apoi sa stea circa 15 minute .
Intre timp preparati crema de branza amestecand branza dulce cu crema de iaurt , smantana , ardeiul ras si mararul tocat . Condimentati cu sare si piper dupa gust , apoi lasati crema sa stea la rece pana prajiti fasiile de dovlecei .
Scurgeti fasiile de dovlecei de apa lasata , apoi le puneti pe prosopele de hartie sa se scurga cat mai bine .
Incingeti 1/2 din cantitatea de unt intr-o tigaie ceramica ( puteti folosi orice alta tigaie in care fasiile de dovlecei se pot rumeni frumos fara a se prinde de tigaie ) , apoi puneti 4-5 fasii de dovlecei si lasati-le pana incep sa se rumenesca . Puneti doar jumatate din cantitatea de unt ca sa fie doar putin unsa tigaia . Daca puneti mai mult unt , nu veti reusi sa prajiti fasiile asa cum trebuie , ci veti reusi doar se le inmuiati .Le rumeniti putin pe ambele parti , apoi le scoateti pe o farfurie sa se raceasca .
Dupa ce prajiti jumatate din fasiile taiate , adaugati si cantitatea de unt ramasa si continuati operatiunea pana terminati de prajit toate fasiile de dovlecei .
Dupa ce acestea s-au racit complet , intindeti pe fiecare fasie cate-un strat nu foarte gros din crema de branza preparata , apoi rulati fiecare fasie de deovlecel prajita .
Aranjati-le pe farfurii sau pe un platou , ornati cu cateva firicele de germeni si serviti .
POFTA BUNA !!
Cu siguranta e ceva bun de tot, combinatia dovlecel-brinza e arhiagreata de gustul meu! M-ai facut curioasa ca sa incerc combinatia cu mugurii. Ardeiul nu-l vreau Adino ca-i foc! 😀
O tucatura ardeleneasca pt fata mindra banatanca! ❤
Pe cat de repede si usor se fac , pe atat de repede dispar din farfurie .Asa-s de bune , zau !!! 😉
Cat despre ardei , nici eu nu-l vreau !!!! E doar de decor cica …
Mii de imbratisari , Malucule drag !!!<3