Cupcakes cu ciocolata , mascarpone si struguri


 

Cupcakes cu ciocolata , struguri si mascarpone

Cu gandul la toamna care  este pe sfarsite , dar nu in ultimul rand cu gandul la sarbatorile care mai putin ne bat la usa , va propun cu drag aceasta simpla si delicioasa reteta .

Ingrediente pentru circa 15 buc :

  • 3 oua
  • 159 g zahar tos
  • 100 g unt
  • 50 ciocolata 74% cacao
  • 50 g pudra roscove
  • 150 g faina
  • 50 g migdale macinate
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 ml lapte
  •  zeama de lamaie
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • boabe de struguri fara samburi

Amestecati branzica mascarpone cu zaharul pudra , apoi bagati crema in frigider pana terminati de copt prajiturelele.

Amestecati faina cu praful de copt , pudra de roscove si migdalele macinate . Topiti ciocolata pe baie de abur , apoi o lasati 2-3 minute sa se raceasca . Cat timp lasati ciocolata la topit , apoi la racit , pregatiti compozitia de oua .

Mixati ouale cu zaharul tos , pana acestea devin ca o crema fina . Adaugati apoi  untul topit ( eu il pun intr-un bol micut si-l topesc la microunde nu mai mult de 3-4 secunde ) si ciocolata racita putin . Mixati 2-3 secunde totul , apoi adaugati laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie .

La final adaugati faina amestecata cu cele spuse mai sus .Mixati din nou pana se incorporeaza faina in compozitia de oua , ciocolata , unt si lapte .

Spalati bobitele de struguri si lasati-le la scurs pe prosopele de hartie .

Cupcakes cu ciocolata si struguri

Puneti in fiecare forma de cupcakes cate 2 lingurite din  compozitia obtinuta  ( eu le-am folosit de acesta data pe cele de silicon , insa la fel de bine puteti folosi tava sau hartiutele ) , adaugati apoi cate 3-4 bobite de struguri  pe care le adanciti putin cu degetul in compozitie , apoi puneti inca 2-3 lingurite din compozitie peste fructe  si bagati tava in cuptorul preincalzit , circa 20 de minute . Nu umpleti formele complet cu compozitia obtinuta, ci doar 1/3 din capacitatea acestora .

Cand acestea sunt frumos crescute si bine coapte la mijloc ( faceti testul cu scobitoarea ) , le scoateti pe un grilaj si le lasati sa se raceasca .

Cand s-au racit complet , le ornati pe fiecare cu crema mascarpone , bobite de struguri si putina ciocolata rasa .

Serviti apoi alaturi de o cescuta cu ceai sau o cafeluta .

Cupcakes cu ciocolata neagra si struguri

Pofta buna si rasfat maxim !!! ; )❤

Lasă un comentariu

8 comentarii

  1. Si eu si Cata ne uitam si admiram si admiram si admiram…. Hmmmmm

    Răspunde
    • Ce dragute sunteti !!!!!❤
      Imi pare rau ca nu va pot rasfata real cu micile dulcegarii …..
      O seara frumoasa !!

      Răspunde
      • Hahaha, p-acilea suntem Adino draga! Si patrulam in nestire si cu nesimtire printre „nesimtitele” frumuseti care ne rasfata dar si stirnesc simturile !
        Tucaturi pentru fata banatanca!❤

  2. 😉
    Mii de imbratisari cu drag si dor !!!

    Răspunde
  3. Excelenta crema de mascarpone…buna idee! Multumesc , am retinut!😀 ( suntem fani astfel de prajituri!🙂 )

    Răspunde
    • Ana , ma bucur enorm ca-ti place . Eu doar asa ceva folosesc la cupcakes !!😉 Si la torturi e super faina combinata cu niste visine ….😉

      Răspunde
      • Nu mi-a dat niciodata prin cap combinatia cu mascarpone , in conditiile in care frostingul , nu? , toti scriu ca se face din unt si zahar pudra.Insa combinatia asta , vorba americanului , works for me😀 Iar cu visine ca motz , ar arata aproape imperial😉

      • Am incercat si combinatia cu unt la inceput, insa mi se pareau prea gretoase , apoi de cand mi-a venit ideea cu mascarpone-ul , doar asa le mai fac !!!😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: