Pate facut in casa


Pate facut in casa

Cand spun pate facut in casa imi amintesc mereu de cel pe care-l facea bunica in diferitele zile de sarbatoare in care  noi il savuram cu o pofta si placere greu de descris in cuvinte .

Am facut acest pate cu gandul la ea , la acele zile minunate si la multe altele la fel de frumoase  ale unei copilarii de neuitat .

Ingrediente :

  • 750 g ficat ( eu am avut o bucata mai maricica de ficat de caprior si una de ficat de curcan , insa voi puteti folosi orice fel de ficat doriti sau aveti la dispozitie )
  • 5 morcovi fierti din supa
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute ( optional )
  • 3 linguri untura ( puteti inlocui untura cu unt )
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • o foaie de dafin
  • morcov fiert si frunzulite de busuioc proaspat pentru ornat

Pate facut in casa din ficat de caprior si curcan

Spalati bine ficatul , apoi il taiati bucati potrivite si-l puneti la fiert intr-o oala cu apa clocotita . Adaugati cateva boabe de piper , 1/2 lingurita sare grunjoasa , o foaie de dafin si doua bobite de enibahar  . Lasati sa fiarba totul la foc mic circa 20 – 25 de minute , iar din cand in cand adunati spuma care se formeaza deasupra apei .

Puneti apoi ficatul fiert intr-o strecuratoare si lasati-l sa se scurga bine si sa se raceasca putin . Nu-l lasati sa se raceasca prea tare  pentru ca mai apoi nu-l puteti amesteca prea bine cu celelalte ingrediente .

Pate cu ficat de caprior si curcan , servi cu dulceata de ardei iute ...

Dupa ce acesta s-a scurs , il macinati impreuna cu morcovii fierti cu ajutorul masinii de macinat carne  . Puneti cele macinate  intr-un castron incapator , apoi amestecati-le cu untura si dulceata de ardei iute . Condimentati cu sare si piper si bagati pateul in frigider pentru circa 0 ora inainte de a-l servi .

Seviti-l apoi pe feliute de bagheta , iar daca va place dulceata de ardei iute , puneti putin din aceasta peste stratul de pateu de pe feliutele de paine .

Pate facut in casa

Pofta buna  !!!!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

7 comentarii

  1. Greu de rezistat. :p

    Răspunde
  2. Aura , cam greu !!!🙂

    Răspunde
  3. Bun şi gustos cu țuică după gustare…lol😆

    Răspunde
  4. titi

     /  25 Martie 2015

    Foarte bun ,eu am facut mai mult apoi l-am conservat !

    Răspunde
  1. Saratele cu pate de casa si dulceata de ardei iute | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: