Am vrut sa fac aceasta postare mai mult de dragul acestor poze pline de culoare . Reteta este mult prea simpla si nu cred ca exista cineva care sa nu stie sa conserve niste ardei . Sau exista ? : )
Ingrediente :
- ardei iute ( puteti folosi orice fel de ardei iute )
- otet
- apa
- sare grunjoasa
- miere
- boabe piper mozaic
- foi de dafin
- usturoi
Spalati ardeii , apoi ii puneti in borcane . Puneti in fiecare borcan cam 1/3 otet , apoi adaugati apa pana borcanul se umple . Goliti intr-o oala lichidul (otetul+apa) din fiecare borcan , adaugati sarea grunjoasa ( eu pun circa 1 lingura sare grunjoasa + 1 lingura de miere sau zahar la 1 l lichid ) , mierea si boabele de piper, apoi puneti totul pe foc pana lichidul incepe sa dea 2-3 clocote .
Pana incepe sa clocoteasca , adaugati in fiecare borcan cu ardei , 2-3 catei de usturoi si cate-o frunzulita de dafin . Eu pentru a da putin contrast ardeilor verzi , am adaugat in fiecare borcan cateva feliute de ardei iute rosu .
Turnati lichidul fierbinte peste ardeii din borcane , apoi inchideti borcanele si depozitati-le in camara .
Camara plina de culoare va doresc !!! ❤
Desi nu-s fan iuteli de orice fel, trebuie sa recunosc ca, vizual, imi place materialul asta! Arata teribil ardeii astia ca o fustita de balerina!!!!
Malucule drag , nici eu nu sunt fan iuteli , dar cand i-am vazut in piata nu am avut decat o singura dorinta : sa-i cumpar si sa-i fotografiez !!! 😉
PS.Sa stii ca de cand am facut dulceata de ardei iute , a cam inceput sa-mi placa s-o savurez cu diverse …
Ardeii verzi au o formă foarte interesantă! 🙂
Sunt cei mai frumusei !! 😉