Rulada de porc umpluta cu caise si merisoare confiate


Rulada de porc umpluta cu caise si maerisoare confiate

O sa aveti ceva surprize legate de unele preparate  pe care le veti vedea pe aici , insa sper ca ele sa fie si pe placul vostru , nu doar pe-al nostru !  ;  )

Si  daca tot sunt caisele in plin sezon , m-am grabit putin sa postez aceasta reteta in speranta ca poate o veti prepara si voi .

Ingrediente :

  • 1 kg pulpa porc (mistret)
  • 150 g caise confiate ( puteti folosi si caise proaspete , insa sa nu fie prea coapte , de preferinta ar fi mai tari )
  • 30 g merisoare confiate
  • 3 linguri miere
  • 1 vf lingurita scortisoara
  •  sare
  • piper
  • condimente ptr vanat ( ienibahar ,coriandru , frunze de dafin ,cuisoare , sare , piper mozaic  )
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 150 ml vin rosu

Impartiti bucata de carne in doua parti egale , pe lungime . Fiecare bucata  de carne o crestati putin , apoi cu ajutorul unui ciocan pentru snitele , bateti fiecare bucata ,  pana se subtiaza putin  . Condimentati-le putin pe ambele parti cu sare si piper.

In mijlocul fiecarei bucati de carne ,  aranjati cate doua  randuri din caisele confiate, apoi peste  caise puneti si cateva merisoare .  Rulati usor bucatile de carne si prindeti marginile acestora cu scobitori pentru a nu se desprinde in timp ce stau la cuptor . Ca sa fiti siguri ca rulada o  sa iasa frumos atunci cand o serviti , legati cu sfoara fiecare rulada .

Incingeti uleiul si topiti untul intr-o tigaie  , apoi prajiti usor ambele bucati de carne rulate . Le prajiti pe toate partile pana se rumenesc usor .

Intr-un bol micut amestecati mierea cu un vf lingurita  sare + 1 vf lingurita piper + 1 vf lingurita scortisoara , apoi ungeti fiecare rulada de carne cu mierea aromata si condimentata.

Puneti apoi carnea prajita  intr-o tava termorezistenta ( impreuna cu uleiul si untul topit  in care ati prajit-o ) ,  stropiti-o cu vinul rosu , iar daca v-au mai ramas fructe confiate , le puteti pune in tava pe langa cele doua rulade .

Acoperiti tava si bagati-o  in cuptorul preincalzit pentru circa 1h si jumatate . Din cand in cand scoateti tava si mai stropiti bucatile de carne cu sucul din tava . Lasati totul la foc potrivit , iar daca sucul din tava scade prea mult , stropiti-o cu putina apa .

Cand aceasta este bine patrunsa ,  presarati pe fiecare bucata de carne cate putin din condimentele pentru carnea de vanat  ( eu le-am luat de la Lidl ),  si lasati tava neacoperita circa 5-10 minute .Stingeti apoi focul si lasati ruladele sa se raceasca putin .

Dupa ce s-au racit putin , le taiati felii si le serviti alaturi de o garnitura de piure la cuptor si cateva bucatele de caise si merisoare confiate din tava .

 

Rulada de porc umpluta cu caise si merisoare confiate

Pofta buna !!!

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. Hmmmm, cred că e extraordinar de gustoasă, nu ?

    Răspunde
  2. Cred ca e tare buna!

    Răspunde
  3. Yami,yami,e gustos.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: