O sa aveti ceva surprize legate de unele preparate pe care le veti vedea pe aici , insa sper ca ele sa fie si pe placul vostru , nu doar pe-al nostru ! ; )
Si daca tot sunt caisele in plin sezon , m-am grabit putin sa postez aceasta reteta in speranta ca poate o veti prepara si voi .
Ingrediente :
- 1 kg pulpa porc (mistret)
- 150 g caise confiate ( puteti folosi si caise proaspete , insa sa nu fie prea coapte , de preferinta ar fi mai tari )
- 30 g merisoare confiate
- 3 linguri miere
- 1 vf lingurita scortisoara
- sare
- piper
- condimente ptr vanat ( ienibahar ,coriandru , frunze de dafin ,cuisoare , sare , piper mozaic )
- 50 g unt
- 3-4 linguri ulei de masline
- 150 ml vin rosu
Impartiti bucata de carne in doua parti egale , pe lungime . Fiecare bucata de carne o crestati putin , apoi cu ajutorul unui ciocan pentru snitele , bateti fiecare bucata , pana se subtiaza putin . Condimentati-le putin pe ambele parti cu sare si piper.
In mijlocul fiecarei bucati de carne , aranjati cate doua randuri din caisele confiate, apoi peste caise puneti si cateva merisoare . Rulati usor bucatile de carne si prindeti marginile acestora cu scobitori pentru a nu se desprinde in timp ce stau la cuptor . Ca sa fiti siguri ca rulada o sa iasa frumos atunci cand o serviti , legati cu sfoara fiecare rulada .
Incingeti uleiul si topiti untul intr-o tigaie , apoi prajiti usor ambele bucati de carne rulate . Le prajiti pe toate partile pana se rumenesc usor .
Intr-un bol micut amestecati mierea cu un vf lingurita sare + 1 vf lingurita piper + 1 vf lingurita scortisoara , apoi ungeti fiecare rulada de carne cu mierea aromata si condimentata.
Puneti apoi carnea prajita intr-o tava termorezistenta ( impreuna cu uleiul si untul topit in care ati prajit-o ) , stropiti-o cu vinul rosu , iar daca v-au mai ramas fructe confiate , le puteti pune in tava pe langa cele doua rulade .
Acoperiti tava si bagati-o in cuptorul preincalzit pentru circa 1h si jumatate . Din cand in cand scoateti tava si mai stropiti bucatile de carne cu sucul din tava . Lasati totul la foc potrivit , iar daca sucul din tava scade prea mult , stropiti-o cu putina apa .
Cand aceasta este bine patrunsa , presarati pe fiecare bucata de carne cate putin din condimentele pentru carnea de vanat ( eu le-am luat de la Lidl ), si lasati tava neacoperita circa 5-10 minute .Stingeti apoi focul si lasati ruladele sa se raceasca putin .
Dupa ce s-au racit putin , le taiati felii si le serviti alaturi de o garnitura de piure la cuptor si cateva bucatele de caise si merisoare confiate din tava .
Pofta buna !!!
Hmmmm, cred că e extraordinar de gustoasă, nu ?
Mala draga , cam da !!! 😉
Cred ca e tare buna!
Yami,yami,e gustos.