Dulceata de agrise


Dulceata de agrise

Stiti cat de mult imi place sa fac si sa incerc fel si fel de dulceturi pentru ca mai apoi sa ma bucur de ele pe toata perioada geroasa , nu ? Exact cu gandul de a face dulceata aceasta am pornit in momentul in care  am cules din gradina tatalui meu aceste fructe minunate.

Ingrediente pentru 5 borcanele de 260 g :

  • 900 g agrise
  • 900 g zahar
  • 150 ml apa
  • zeama de la o lamaie

 Spalati agrisele , apoi le lasati la scurs intr-o strecuratoare .Dupa ce s-au scurs bine de apa , luati bobita cu bobita si taiati-i fiecareia   codita si mustacioara cu o forfecuta micuta .

Separat puneti intr-o craticioara zaharul cu apa si lasati sa fiarba pe foc mic  , pana vedeti ca siropul incepe sa se ingroase .Adaugati apoi agrisele curatate si zeama de lamaie .

Lasati sa fiarba totul circa 35-40 de minute . Apasati din cand in cand agrisele in sirop cu ajutorul unei linguri de lemn .

Dupa ce a trecut timpul de fierbere , ca sa  fiti siguri ca dulceata este suficient de fiarta  , puneti lingura cu care ati amestecat in dulceata pe-o farfurie , iar daca aceasta se lipeste de farfurie , inseamna ca este gata . Mai puteti incerca si punand pe farfurie o lingurita de dulceata , iar daca aceasta nu se intinde , nu mai aveti nici un dubiu .

Dulceata de agrise

Spalati borcanele si uscati-le in cuptorul usor incins inainte ca dulceata sa fie gata , iar cand vreti s-o puneti in borcane , scoateti borcanele caldute din cuptor si turnati cu grija dulceata fierbinte in fiecare borcanel .

Borcanele si capacele trebuie sa fie complet uscate si curate !!!!

Inchideti fiecare borcanel cu capace , apoi intoarceti-le cu capacul in jos si lasati-le sa stea asa 5-10 minute . In asa fel borcanele se videaza si tot ce pastrati in ele vor tine mult timp fara nici un fel de problema .

Serviti dulceata  alaturi de un ceai aromat cu felii de lamaie .

Ceai aromat cu felii de lamaie

Savoare deplina va doresc !!

Si pentru ca azi este o zi mohorata atat pentru mine cat poate si pentru multi dintre voi , ma gandeam sa va ofer aceste superbe margarete .

Si sa nu uitam sa ne bucuram de lucrurile care conteaza cu adevarat !!!

Margarete ptr voi !!

Zile senine , dragii mei !!!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. Mona

     /  22 Iulie 2014

    Exact ce ne trebuia pentru o zi …..mohorata…Privirea spre fotografiile tale -gingasele Margarete,sforicica si dulceata..( ce-mi place pe felioara de paine cu unt !!!) Zambet pe fata ta,iti doresc !

    Răspunde
  2. Nu am mancat niciodata dulceata de agrise. Cred ca e tare buna🙂
    Mi-ai facut pofta dar o sa raman doar cu privitul la pozele tale frumoase😉

    Răspunde
  3. Anul asta nu am facut nimic… arata atat de apetisanta dulceata ta!

    Răspunde
  4. Imi plac foarte mult agrisele dar nu cred ca am mancat vreodata dulceata din ele, dar ma tenteaza sa fac, din pacate doar din agrise de supermarket pentru ca nu am in gradina😦

    Răspunde
    • Este prima data cand le fac si le mananc dulceata , dar sa stii ca au o aroma deosebita preparate asa . Eu abia astept sa savurez la iarna cate-o felie de paine cu unt si dulceata , alaturi de un ceai fierbinte , desigur !!
      Imi pare rau doar ca nu am mai multe borcanele , caci agrise au fost destul de putine totusi .
      Eu aici nu am vazut in supermarket deloc ..

      Răspunde
  1. Experiment de blogging | In Jurul Kadiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: