Tarta cu capsune , mascarpone si menta


Tarta cu capsune , mascarpone si menta

Daca nu am reusit sa va arat aceasta tarta atunci cand capsunele au fost in plin sezon , m-am decis sa v-o arat  acum in speranta ca o veti incerca cu alte fructe .

Ingredinte :

  • 300 g faina
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • 250 g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar tos
  • 4-5 frunzulite menta proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 350-400 g capsune , zmeura , coacaze sau orice alte fructe doriti

Tarta rustica si capsune proaspete

Puneti faina intr-un castron incapator , amestecati-o   cu praful de copt si cel de sare  , apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia si adaugati untul topit ( untul il puteti topi la microunde , 3-4 secunde ), oul si coaja rasa de lamaie . Framantati bine pana se incorporeaza toate ingredientele , iar compozitia se desprinde usor de pe peretii castronului .Inveliti aluatul obtinut  intr-o folie alimentara si bagati-l  in frigider pentru 40 de minute .

Spalati capsunele , le curatati de codite , le lasati la scurs pe prosopele de hartie , apoi le taiati feliute in functie de cum vreti sa ornati tartele .

Amestecati branza mascarpone cu zaharul tos si frunzulitele de menta spalate si tocate marunt .

Scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in 3 parti egale . Eu am vrut sa fac 3 tarte micute , insa daca voi le doriti mai mari , impartiti aluatul doar in doua parti egale .

Framantati  fiecare bucata de aluat , apoi pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina , intindeti aluatul la dimensiunea dorita . Foile intinse trebuie sa fie putin mai mari decat formele in care coaceti tartele , astfel incat in momentul in care puneti aluatul in forme , acesta sa nu acopere doar suprafata de jos a formei , ci sa-l puteti ridica putin si pe marginile acesteia .

Tapetati formele  cu hartie de copt , apoi puneti cu grija in fiecare forma , aluatul intins   aranjand cu grija marginile fiecarei foi .

Bagati formele in cuptor si lasati aluatul sa se coaca circa 35 de minute . Cand marginile acestuia sunt usor rumenite , aluatul este suficient de copt .

Il scoateti din cuptor si-l lasati sa se raceasca , apoi cu grija il scoateti cu tot cu hartia  de copt din forme .

Umpleti mijlocul fiecarei tarte cu crema de branza amestecata cu zahar tos si menta proaspata . Uniformizati usor crema , apoi aranjati deasupra acesteia , capsunele taiate feliute .

Ornati cu frunze de menta si coaja rasa de lamaie .

Tarta cu capsune ,mascarpone si menta

Pofta buna si un week-end asa cum vi-l doriti !!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s