Daca nu am reusit sa va arat aceasta tarta atunci cand capsunele au fost in plin sezon , m-am decis sa v-o arat acum in speranta ca o veti incerca cu alte fructe .
Ingredinte :
- 300 g faina
- 1 vf cutit praf de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 250 g unt
- 1 ou
- 250 g branza mascarpone
- 3 linguri zahar tos
- 4-5 frunzulite menta proaspata
- coaja rasa de la o lamaie
- 350-400 g capsune , zmeura , coacaze sau orice alte fructe doriti
Puneti faina intr-un castron incapator , amestecati-o cu praful de copt si cel de sare , apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia si adaugati untul topit ( untul il puteti topi la microunde , 3-4 secunde ), oul si coaja rasa de lamaie . Framantati bine pana se incorporeaza toate ingredientele , iar compozitia se desprinde usor de pe peretii castronului .Inveliti aluatul obtinut intr-o folie alimentara si bagati-l in frigider pentru 40 de minute .
Spalati capsunele , le curatati de codite , le lasati la scurs pe prosopele de hartie , apoi le taiati feliute in functie de cum vreti sa ornati tartele .
Amestecati branza mascarpone cu zaharul tos si frunzulitele de menta spalate si tocate marunt .
Scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in 3 parti egale . Eu am vrut sa fac 3 tarte micute , insa daca voi le doriti mai mari , impartiti aluatul doar in doua parti egale .
Framantati fiecare bucata de aluat , apoi pe o suprafata de lucru tapetata cu putina faina , intindeti aluatul la dimensiunea dorita . Foile intinse trebuie sa fie putin mai mari decat formele in care coaceti tartele , astfel incat in momentul in care puneti aluatul in forme , acesta sa nu acopere doar suprafata de jos a formei , ci sa-l puteti ridica putin si pe marginile acesteia .
Tapetati formele cu hartie de copt , apoi puneti cu grija in fiecare forma , aluatul intins aranjand cu grija marginile fiecarei foi .
Bagati formele in cuptor si lasati aluatul sa se coaca circa 35 de minute . Cand marginile acestuia sunt usor rumenite , aluatul este suficient de copt .
Il scoateti din cuptor si-l lasati sa se raceasca , apoi cu grija il scoateti cu tot cu hartia de copt din forme .
Umpleti mijlocul fiecarei tarte cu crema de branza amestecata cu zahar tos si menta proaspata . Uniformizati usor crema , apoi aranjati deasupra acesteia , capsunele taiate feliute .
Ornati cu frunze de menta si coaja rasa de lamaie .
Pofta buna si un week-end asa cum vi-l doriti !!