Tarta cu branzeturi si bacon


Tarta cu branzeturi si bacon

 Nu stiu la voi cum este , insa stiu ca la mine a cam inceput sezonul tartelor de tot felul  , iar pentru deschiderea acestuia ,  a sezonului , evident , va propun aceasta tarta sarata .

Ingrediente pentru aluat :

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 vf cutit sare

Ingrediente pentru umplutura :

  • 220 g branza dulce
  • 380 g urda
  • 30 g unt
  • 125 g bacon
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 7-8 frunze leurda
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns + sare grunjoasa + piper macinat

 

Amestecati intr-un castron faina cu praful de sare , apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia si  adaugati untul care a stat la temperatura camerei  . Amestecati ingredientele pana obtineti un aluat cu o textura nisipoasa . Adaugati  apoi apa rece  si ouale intregi .Framantati bine aluatul si inveliti-l  intr-o bucata de folie alimentara . Bagati-l in frigider pentru minim 60 de minute .

Spalati ceapa verde si frunzele de leurda , apoi le taiati marunt .

Topiti untul intr-o tigaie si prajiti baconul 2-3 minute . Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca .

Intr-un bol mai maricel , amestecati branza dulce cu urda ,baconul prajit si ceapa verde impreuna cu leurda tocata . Bateti spuma cele doua oua , adaugati peste acestea smantana si mai bateti putin totul , apoi turnati compozitia de smantana si oua , peste cea de branza . Amestecati din nou totul si condimentati cu sare si piper dupa gust .

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider , il mai framantati putin si-l impartiti in doua sau trei parti egale . Eu l-am impartit in trei parti deoarece m-am jucat putin si am facut trei tarte in trei forme diferite , insa daca voi vreti sa castigati mai mult timp , la fel de bine puteti face o singura tarta , dar mai maricica .

Luati prima portie de aluat si cu ajutorul unui sucitor , pe o masa de lucru tapetata cu putina faina ,  o intindeti intr-o foaie patrata  sau rotunda . Foile intinse trebuie sa fie putin mai mari decat formele in care coaceti tartele , astfel incat in momentul in care puneti aluatul in forme , acesta sa nu acopere doar suprafata de jos a formei , ci sa-l puteti ridica putin si pe marginile acesteia . Procedati la fel si cu celelalte doua portii de aluat .

Ungeti formele cu putin unt sau tapetatile cu hartie de copt , apoi puneti cu grija in fiecare forma , aluatul intins . Aranjati marginile acestuia in fiecare forma , apoi din loc in loc intepati aluatul cu o furculita .

Adaugati peste fiecare  aluat din compozitia de branza si uniformizati-o frumos pe toata suprafata .Aranjati deasupra acesteia  cateva feliute de ardei capia .

Bateti spuma oul , apoi ungeti cu grija marginile aluatului peste care presarati apoi putina  sare grunjoasa si piper macinat .

Bagati tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 de minute . Tartele sunt gata atunci cand marginile aluatului e usor rumenit .

Scoateti tartele  din cuptor , le lasati sa se raceasca aproape complet , apoi le scoateti din forme si le serviti .

Tarta cu branzeturi si bacon

Pofta buna si un week-end cat mai placut va doresc !!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut! Asa de dimineata 🙂
    Cred ca va trebui sa includ o tarta in meniul de azi 🙂

    Răspunde
  2. Grozava tarta!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: