Tarta cu branzeturi si bacon


Tarta cu branzeturi si bacon

 Nu stiu la voi cum este , insa stiu ca la mine a cam inceput sezonul tartelor de tot felul  , iar pentru deschiderea acestuia ,  a sezonului , evident , va propun aceasta tarta sarata .

Ingrediente pentru aluat :

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2 oua
  • 6 linguri apa rece
  • 1 vf cutit sare

Ingrediente pentru umplutura :

  • 220 g branza dulce
  • 380 g urda
  • 30 g unt
  • 125 g bacon
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 1 fir ceapa verde
  • 7-8 frunze leurda
  • 1 ardei capia
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns + sare grunjoasa + piper macinat

 

Amestecati intr-un castron faina cu praful de sare , apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia si  adaugati untul care a stat la temperatura camerei  . Amestecati ingredientele pana obtineti un aluat cu o textura nisipoasa . Adaugati  apoi apa rece  si ouale intregi .Framantati bine aluatul si inveliti-l  intr-o bucata de folie alimentara . Bagati-l in frigider pentru minim 60 de minute .

Spalati ceapa verde si frunzele de leurda , apoi le taiati marunt .

Topiti untul intr-o tigaie si prajiti baconul 2-3 minute . Stingeti focul si lasati-l sa se raceasca .

Intr-un bol mai maricel , amestecati branza dulce cu urda ,baconul prajit si ceapa verde impreuna cu leurda tocata . Bateti spuma cele doua oua , adaugati peste acestea smantana si mai bateti putin totul , apoi turnati compozitia de smantana si oua , peste cea de branza . Amestecati din nou totul si condimentati cu sare si piper dupa gust .

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider , il mai framantati putin si-l impartiti in doua sau trei parti egale . Eu l-am impartit in trei parti deoarece m-am jucat putin si am facut trei tarte in trei forme diferite , insa daca voi vreti sa castigati mai mult timp , la fel de bine puteti face o singura tarta , dar mai maricica .

Luati prima portie de aluat si cu ajutorul unui sucitor , pe o masa de lucru tapetata cu putina faina ,  o intindeti intr-o foaie patrata  sau rotunda . Foile intinse trebuie sa fie putin mai mari decat formele in care coaceti tartele , astfel incat in momentul in care puneti aluatul in forme , acesta sa nu acopere doar suprafata de jos a formei , ci sa-l puteti ridica putin si pe marginile acesteia . Procedati la fel si cu celelalte doua portii de aluat .

Ungeti formele cu putin unt sau tapetatile cu hartie de copt , apoi puneti cu grija in fiecare forma , aluatul intins . Aranjati marginile acestuia in fiecare forma , apoi din loc in loc intepati aluatul cu o furculita .

Adaugati peste fiecare  aluat din compozitia de branza si uniformizati-o frumos pe toata suprafata .Aranjati deasupra acesteia  cateva feliute de ardei capia .

Bateti spuma oul , apoi ungeti cu grija marginile aluatului peste care presarati apoi putina  sare grunjoasa si piper macinat .

Bagati tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 35-40 de minute . Tartele sunt gata atunci cand marginile aluatului e usor rumenit .

Scoateti tartele  din cuptor , le lasati sa se raceasca aproape complet , apoi le scoateti din forme si le serviti .

Tarta cu branzeturi si bacon

Pofta buna si un week-end cat mai placut va doresc !!

Articolul următor
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. Ce pofta mi-ai facut! Asa de dimineata🙂
    Cred ca va trebui sa includ o tarta in meniul de azi🙂

    Răspunde
  2. Grozava tarta!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: