Rulada de porc umpluta cu pere caramelizate


Rulada de mistret umpluta cu pere caramelizate

In ultima perioada am cam neglijat blogul , dar asta nu inseamna ca nu am mai gatit , din contra , am testat fel si fel de preparate care mai de care mai savuroase , asa cum este si cel pe care-l studiati acum  .

Sper ca de acum inainte sa ne auzim saptamanal pe aici ! ; )

Ingrediente :

  • 1,3 kg pulpa porc ( mistret )
  • amestec de condimente pentru carne de vanat ( ienibahar ,coriandru , frunze de dafin ,cuisoare , sare , piper mozaic  )
  • 50 unt
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 4 pere ( de preferinta mai tari )
  • 3 linguri zahar brun
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 portocala
  • 50 g unt

 

Impartiti bucata de carne in doua parti egale , pe lungime . Fiecare bucata  de carne o crestati putin , apoi cu ajutorul unui ciocan pentru snitele , bateti fiecare bucata ,  pana se subtiaza putin  . Condimentati-le bine pe ambele parti .

Curatati perele de coaja si cotor , apoi le taiati in felii mai grosute . Puneti-le pe-o farfurie si stropiti-le cu putina zeama de lamaie .

Topiti untul intr-o tigaie , adaugati cele 3 linguri de zahar si lasati pe foc 2-3 minute .Adaugati apoi  zeama de citrice si lasati pe foc inca 2-3 minute. Adaugati  feliile de pere si le caramelizati introcandu-le usor pe ambele parti , circa 2 minute. Nu le lasati pe foc pana se inmoaie . Fructele trebuie sa ramana inca tari  .

In mijlocul fiecarei bucati de carne ,  aranjati cate doua – trei  randuri din feliile de pere , apoi rulati usor bucatile de carne . Prindeti marginile acestora cu scobitori pentru a nu se desprinde in timp ce stau la cuptor .

Eu nu am folosit toate feliile de pere caramelizate , iar cele care mi-au ramas  le-am servit la final alaturi de feliile de rulada  .

Intr-o alta tigaie , incingeti uleiul si topiti cealalta cantitate de unt , apoi prajiti usor ambele bucati de carne rulate . Le prajiti pe toate partile pana se rumenesc usor .

Puneti apoi carnea prajita  intr-o tava termorezistenta ( impreuna cu uleiul si untul topit  in care ati prajit-o ) , adaugati peste aceasta sucul ramas din tigaia in care ati caramelizat perele si stropiti-o cu vinul rosu .

Acoperiti tava si bagati-o  in cuptorul preincalzit pentru circa 1h si jumatate . Din cand in cand scoateti tava si mai stropiti bucatile de carne cu sucul din tava . Lasati totul la foc potrivit , iar daca sucul din tava scade prea mult , stropiti-o cu putina apa .

Cand aceasta este bine patrunsa , lasati tava neacoperita circa 5-10 minute , apoi stingeti focul si lasati ruladele sa se raceasca putin .

Dupa ce s-au racit putin , le taiati felii si le serviti alaturi de feliile de pere caramelizate ramase .

Rulada de porc umpluta cu pere caramelizate

Pofta buna si zile pline de rasfat !!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

2 comentarii

  1. cristinatoth

     /  1 Iunie 2014

    Cu pere nu am incercat, asa ca retin ideea! Arata foarte apetisant!

    Răspunde
  2. Cristinus , merita incercata si combinatia aceasta !!😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: