Stiti cat de mult ador eu ciupercile si cat sunt de fericita atunci cand le gasesc in natura , iar mai apoi am ocazia sa le incerc in diferite combinatii . De aceasta data nu am gasit eu ciupercuta , ci mi-a fost daruita , iar ciupecuta a fost defapt o ciuperca de peste 1kg , uriasa , dar sanatoasa si numai buna pentru un preparat extrem de simplu si savuros .
Ingrediente :
- ciuperci de padure ( hribi )
- sare
- piper
- ulei de masline
- usturoi verde
Spalati ciupercile sub un jet de apa , apoi le puneti la scurs pe prosopele de hartie .Asa cum va spuneam mai sus , ciuperca mea a fost marisoara ( peste 1 kg : ) ) , de acolo au iesit aceste felii extrem de generoase ; ) , insa la fel de bine puteti pregati acest preparat si cu ciuperci de marime mai mica .
Le taiati apoi felii grosute , le condimentati cu sare si piper , apoi le prajiti pe ambele parti intr-o tigaie in care ati incins 3-4 linguri de ulei de masline . Eu am folosit o tigaie de ceramica in care acestea nu au avut nevoie de prea mult ulei si s-au rumenit frumos fara a se prinde . Daca le prajiti in prea mult ulei , vor deveni prea uleioase si gretoase .
Din cand in cand daca mai este nevoie mai adaugati cate-o lingura de ulei de masline .
Dupa ce acestea s-au rumenit frumos pe ambele parti , le scoateti pe o farfurie , apoi presarati peste ele usturoi verde tocat marunt si rasnitati putin piper mozaic .
Le puteti servi cu paine prajita sau ca si garnitura la diferite fripturi .
Pofta buna !!!
Foarte bun ce ai tu in farfurie!
As fi vrut sa vad ciuperca,intreaga, exact asa cum ai primit-o :)) Cred ca a fost gigantica. 🙂
Pai a foat cam gigantica , clar !! 😉