Muffins cu ciocolata si capsune


Muffins cu ciocolata si capsune

A trecut mai bine de un an de cand am facut aceste mici prajiturele , insa chiar daca nici atunci si nici acum nu ma incanta  prea mult pozele ,  se pare ca astazi este ziua lor norocoasa .

 Ingrediente pentru 15 buc  :

  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra + 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 50 g ciocolata 74% cacao ( eu folosesc Bellarom de la Lidl )
  • 100 ml lapte condensat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 150 g faina
  • 50 g pudra de roscove sau cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 15 capsune micute
  • 100 g ciocolata alba menaj + ornamente din zahar pentru decor

 Spalati bine fructele , le rupeti coditele , apoi le lasati la scurs pe servetele de hartie .

Intr-un bol  potrivit  , amestecati faina cu praful de copt si pudra de roscove sau cacaoa .

Topiti ciocolata neagra pe baie de abur  , apoi o lasati 2-3 minute sa se raceasca . Cat timp lasati ciocolata la topit , apoi la racit , pregatiti compozitia de oua .

Mixati ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat , pana se topeste totul si devine o crema fina. Adaugati apoi uleiul si ciocolata topita .  Mixati pana se incorporeaza totul  , apoi puneti  laptele condensat , bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si mai mixati putin toate ingredientele.

La final adaugati faina amestecata cu cacaoa si praful de copt .Amestecati cu grija totul .

Puneti din compozitia obtinuta in formele de muffins  ( eu le-am folosit de acesta data pe cele de silicon , insa la fel de bine puteti folosi tava sau hartiutele ) , dar puneti doar putina compozitie pe fundul fiecarei forme , apoi aranjati cate-o capsunica intreaga in mijlocul compozitiei si  puneti peste fiecare capsuna din compozitia facuta mai sus . Compozitia trebuie sa acopere complet fructele . Dupa ce ati umplut toate formele , bagati tava in cuptorul preincalzit , circa 20 de minute . Formele trebuie sa fie umplute cu cele mentionate mai sus , circa 1/3 din capacitatea lor , altfel micutele dulcegarii se vor deforma in timpul coacerii .

Cand acestea sunt frumos crescute si bine coapte la mijloc ( faceti testul cu scobitoarea ) , le scoateti pe un grilaj si le lasati sa se raceasca .

Topiti pe baie de abur si ciocolata alba , apoi glazurati fiecare muffins cu aceasta si ornati-i cu fel si fel de decoratiuni din zahar .

Muffins cu ciocolata si capsune

Pofta buna si zile senine va doresc !!

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

  1. olivia

     /  3 Mai 2014

    Sunt super,cu siguranta!

    Răspunde
  2. Cu un ceai de mentă fără zahăr.

    Răspunde
  3. Cat de frumoase sunt!!! Si e ce ma rog, nu te incanta pozele, a? Ca tare-s faine!🙂
    Pupici

    Răspunde
  4. Tare dragute, poza aduce a primavara!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: