Cartofi gratinati


Cartofi gratinati

Un preparat extrem de simplu  care ne poate salva atunci cand vrem sa facem ceva extrem de rapid , dar in acelasi timp sa fie satios si delicios .

 

Ingrediente :

  • 1/2 kg cartofi
  • 30 g unt
  •  patrunjel tocat marunt (  o lingura )
  • 5-6 frunzulite de leurda , taiate fasii
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

Curatati si spalati cartofii  , apoi ii taiati rondele si-i puneti intr-un castron incapator . Presarati peste ei sare si piper , presarati si patrunjelul si leurda tocate marunt , apoi amestecati bine totul pentru a se condimenta toti cartofii .

Intr-un bol mai micut bateti ouale spuma , apoi adaugati smantana si omogenizati bine totul .

Ungeti o forma termorezistenta cu unt , aranjati cartofii taiati rondele si condimentati , turnati compozitia de oua cu smantana peste acestia , apoi presarati deasupra lor ,parmezanul ras .

Bagati totul in cuptorul preincalzit pentru circa 30-35 de minute .

Dupa tot acest timp , intepati cu varful unui cutit din loc in loc cativa cartofi , iar daca varful cutitului intra cu usurinta in acestia , inseamna ca sunt gata .

Ii mai puteti lasa cateva minute in cuptor pentru a se rumeni putin la suprafata .

Serviti-i ca atare sau ca si garnitura la diferite fripturi .

Cartofi gratinati

Pofta buna !!!

Anunțuri
Lasă un comentariu

22 comentarii

  1. cred ca ii prepar pt pranz. o sa-ti spun cum ne-au placut, buni trebuie sa fie!

    Răspunde
  2. Da, da. Cînd e vorba de cartofi totul se simplifică. Buna mea cea dragă avea o vorbă: ai crumpe, lapte şi ouă în casă, ai mîncarea pe masă ! Şi avea draptate!
    O să încerc cartofii aştia, Adina iubita. Ţucătura de rigoare pleacă bineînţeles către fata mîndră bănăţană…

    Răspunde
    • Diana

       /  8 Aprilie 2014

      Ce sunt crumpele ?

      Răspunde
      • Crumpele, crumplii, croampele, barabulele… nu sunt altceva decit CARTOFI. Regionalisme poate pe nedrept uitate…Cîteodată le mai aduc in discuţiile mele cu Adina (şi nu numai).

      • Diana

         /  8 Aprilie 2014

        Ahaaaaaaaaaa , am inteles … iti multumesc ptr lamuriri ; regionalismele astea ar trebui sa nu le uitam ca si portul popular atat de frumos

      • Cu mare drag, Diana!

      • Diana

         /  8 Aprilie 2014

        Asisderea …

      • Crumpi si barabule …. ohhh , iarasi imi aduc aminte de copilarie si bunici !! ❤ ❤
        Iar tie nu pot decat sa-ti multumesc ca asterni toate astea aici , mereu !! ❤

      • Ti-a raspuns Mala deja !! 🙂

    • Asa-i Mala ? Ce dor mi s-a facut si mie de bunica si ale sale preparate … :((( … si povesti , si tot ….
      M-as bucura enorm sa-i incerci si tu !!!
      Mii de imbratisari , Malucule drag !!!

      Răspunde
  3. Diana

     /  8 Aprilie 2014

    Cartofi , smantana , oua , cascaval – combinatia perfecta gustului meu 🙂

    Răspunde
  4. Bun de tot!

    Răspunde
  5. Frumos preparat, e o combinatie ce as manca-o oricand. Te pup!

    Răspunde
  6. Marilena

     /  10 Aprilie 2014

    hi; vad mereu referire in blogul tau la „leurda”; ce este leurda? sti cumva traducerea in engleza? imi place blogul tau si il citesc regular si cu placere

    Răspunde
  7. Am eu ghinion cu reteta asta, cred. Ii prepar pt a doua oara… Prima oara i-am si pozat 😛 dar n-am postat pt ca au iesit prea uscati deoarece uitasem sa pun smantana. Mi-am dat seama dupa poze :)))
    Azi, cuptorul meu pripeste tare de vatra si n-am pus la baza o tava proytectoare. Dupa 35 minute ei ramasesera tari dar se rumenisera la baza (vedeam prin vasul yena). Nu se patrund. Acum am protehjat baza si am pus capacul sa se inabuse acolo ca de rumena, se rumenise frumos pe deasupra. Am avut cartofi noi albi, feliute de 6-7 mm, nu groase, dar nu stiu ce soi sunt ca se fac foarte greu.

    Răspunde
  8. Offff , chiar imi pare rau sa aud asta . E clar ca daca nu ai pus smantana nu prea aveau cum sa se faca asa cum trebuie , iar daca focul este prea tare la cuptor , iarasi nu este ok . Adevarul este ca eu am facut cu cartofi de anul trecut , poate de aceea totul a mers cum trebuie caci reteta e un fleac ….
    O saptamana usoara , draga mea !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: