Astazi revin cu un desert simplu si delicios .Un desert pe care l-am pregatit cu mare drag in asteptarea nepoatei mele Andrada !! Un desert care sper sa va placa la fel de mult si voua incat sa-l si incercati !!! ; )
Ingrediente :
- 200 g ciocolata alba
- 80 ml smantana pentru gatit
- 4 albusuri
- 1 vf cutit sare
- 500 g capsune
- 30 g unt
- 4 linguri zahar brun
- 1/2 plic zahar vanilat
- zeama de la 1/2 lamaie
- zeama de la 1/2 grapefruit
- 2 foi gelatina ( circa 5 g )
Rupeti ciocolata bucatele , apoi topiti-o pe baie de abur. Dupa ce aceasta s-a topit o lasati sa se raceasca aproape complet. Mixati smantana pana se intareste , apoi o adaugati peste ciocolata topita si mixati totul . Mixati si albusurile cu praful de sare , apoi adaugati putin cate putin din albusurile batute , peste ciocolata topita amestecata cu smantana . Mixati din nou totul , apoi bagati spuma la frigider pentru circa 1-1/2 – 2 h .
Spalati capsunele , le puneti la scurs pe prosopele de hartie , iar dupa ce s-au scurs , le taiati in patru sau opt , asta depinde de cat de mari vreti sa fie bucatelele .
Topiti untul intr-o tigaie impreuna cu zaharul si zaharul vanilat ( circa 2 minute ) , apoi adaugati zeama de lamaie si cea de grapefruit .Adaugati si capsunele taiate si lasati totul pe foc circa 15-20 de minute . Amestecati din cand in cand.
Puneti cele doua foi de gelatina in apa rece si lasati-le pana se inmoaie ( circa 5 min ) .
Cand vedeti ca sosul din tigaie incepe sa se ingroase , adaugati foile de gelatina inmuiate , apoi amestecati continuu si mai lasati cateva secunde pe foc . Stingeti focul si lasati totul sa se raceasca .
Dupa ce totul s-a racit complet , puneti in pahare un strat generos de fructe caramelizate , apoi un strat generos de spuma de ciocolata .
Ornati cu feliute de capsune si frunzulite proaspete de menta . Puneti cupele in frigider pentru circa 30 de minute , apoi serviti .
Pofta buna !!!
ce bine arata! numai bune pt. inceputul de primavara si nu numai 🙂
Vreau si eu macar un paharel 🙂
Hmmmmm, căpşuni, ciocolată, spume, mentă şi primăvară! Numai ispite acum la început de anotimp! Cred că e ”deliciosă” nebunia asta, Adino!
❤
Ciocolata si arome de primavara! Ador combinatia asta!
Paradis pur!
delicios…….tră să meri la Master Chef, te pricepi de minune 🙂
Wow , super fain desertul
ce frumos! ❤