Spuma de ciocolata alba cu capsune caramelizate


 

Spuma de ciocolata cu capsune caramelizate

  Astazi revin cu un desert simplu si delicios .Un desert pe care l-am pregatit cu mare drag in asteptarea nepoatei mele Andrada !! Un desert care sper sa va placa la fel de mult si voua incat sa-l si incercati !!! ;  )

Ingrediente :

  • 200 g ciocolata alba
  • 80 ml smantana pentru gatit
  • 4 albusuri
  • 1 vf cutit sare
  • 500 g capsune
  • 30 g unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 grapefruit
  • 2 foi gelatina ( circa 5 g )

Rupeti ciocolata bucatele , apoi topiti-o pe baie de abur. Dupa ce aceasta s-a topit o lasati sa se raceasca aproape complet. Mixati smantana pana se intareste , apoi o adaugati peste ciocolata topita si mixati totul . Mixati si albusurile cu praful de sare , apoi adaugati putin cate putin din albusurile batute ,  peste ciocolata topita amestecata cu smantana . Mixati din nou totul , apoi bagati spuma la frigider pentru circa 1-1/2 – 2 h .

Spuma de ciocolata alba cu capsune caramelizate

Spalati capsunele , le puneti la scurs pe prosopele de hartie , iar dupa ce s-au scurs ,  le taiati in patru sau opt , asta depinde de cat de mari vreti sa fie bucatelele .

Topiti untul intr-o tigaie impreuna cu zaharul si zaharul vanilat ( circa 2 minute ) , apoi adaugati zeama de lamaie si cea de grapefruit .Adaugati si capsunele taiate si lasati totul pe foc circa 15-20 de  minute . Amestecati din cand in cand.

Puneti cele doua foi de gelatina in apa rece si lasati-le pana se inmoaie ( circa 5 min ) .

Cand vedeti ca sosul din tigaie incepe sa se ingroase  , adaugati foile de gelatina inmuiate , apoi amestecati continuu si mai lasati cateva secunde pe foc . Stingeti focul si lasati totul sa se raceasca .

Dupa ce totul s-a racit complet , puneti in pahare un strat generos de fructe caramelizate , apoi un strat generos de spuma de ciocolata .

Ornati cu feliute de capsune si frunzulite proaspete de menta . Puneti cupele in frigider pentru circa 30 de minute , apoi serviti .

 IMG_1472 a

Pofta buna !!!

Articolul următor
Lasă un comentariu

8 comentarii

  1. ce bine arata! numai bune pt. inceputul de primavara si nu numai🙂

    Răspunde
  2. Vreau si eu macar un paharel🙂

    Răspunde
  3. Hmmmmm, căpşuni, ciocolată, spume, mentă şi primăvară! Numai ispite acum la început de anotimp! Cred că e ”deliciosă” nebunia asta, Adino!❤

    Răspunde
  4. Ciocolata si arome de primavara! Ador combinatia asta!

    Răspunde
  5. Paradis pur!

    Răspunde
  6. Ionela Trastau

     /  5 Aprilie 2014

    delicios…….tră să meri la Master Chef, te pricepi de minune🙂

    Răspunde
  7. Wow , super fain desertul

    Răspunde
  8. ce frumos!❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: