Salam de biscuiti cu …….


Salam de biscuiti cu merisoare si samburi

…… mersioare confiate , sirop din muguri de brad , samburi de jir  , pudra de roscove …….

Mmmmmmm !!!! Cel mai delicios salam de biscuiti facut vreodata !

Ingrediente :

  • 400 g biscuiti
  • 130 g mersioare confiate
  • 150 g unt
  • 50 g ciocolata neagra cu 74 % cacao ( Bellarom )
  • 50 g pudra de roscove sau cacao
  • 100 g sirop din muguri de brad ( puteti inlocui siropul cu miere sau zahar )
  • 150 ml lapte
  • 3-4 linguri samburi de jir

Salam de biscuiti cu merisoare , sirop de muguri si samburi de jir

Topiti untul impreuna cu ciocolata intr-o craticioara , iar cand acestea sunt complet topite   adaugati pudra de roscove si siropul din muguri de brad  , amestecati bine , apoi adaugati laptele caldut si amestecati din nou totul . Lasati compozitia cateva minute sa se raceasca .

Zdorbiti biscuitii avand grija sa ramana si bucati mai maricele din acestia . Puneti-i intr-un castron mai incapator , adaugati merisoarele si amestecati-i putin cu acestea .Turnati  apoi compozitia de unt , ciocolata si sirop peste biscuitii si meriosarele din castron .Amestecati bine toate ingredientele si lasati totul sa stea circa 10-15 minute pentru a se inmuia putin biscuitii si pentru a putea mai apoi ,  rula mai usor salamul .

Impartiti compozitia in doua parti egale si formati doua rudite de salam . Inveliti fiecare rudita in folie alimentara , apoi le bagati in frigider pana maine zi .

Inainte de a taia si servi salamul de biscuiti , prajiti cateva minute in cuptorul preincalzit , samburii de jir , apoi ii zdrobiti . Puneti un strat din acestia pe o hartie de copt , apoi tavaliti fiecare rudita prin samburii zdrobiti .

Feliati salamul de biscuiti si serviti-l alaturi de cafea cu lapte .

Salam de biscuiti cu samburi de jir

Dimineti pline de rasfat s-aveti!! ; )

Articolul precedent
Lasă un comentariu

24 comentarii

  1. Deosebit de frumoase poze!!!! Ai o reteta aparte si dupa gustul meu, toate ingredientele sunt gustoase si alese bine.
    Daca as sta mai aproape de tine….eheee!
    Pupici!

    Răspunde
    • Vasi , iti multumesc din suflet !!! Ma bucur enorm ca-ti plac pozele !!❤
      Poate faci si tu reteta asta , tare m-as bucura !!
      Imbratisari mii !!

      Răspunde
  2. Pacat ca nu sunt mai aproape de tine, ca m-as fi autoinvitat la degustare.🙂
    Sunt foarte curioasa ce aroma are salamul tau de biscuiti cu sirop de brad. Esti foarte inventiva cand vrei sa te simti aproape de padurea ta.
    Iti doresc o primavara minunata, sa poti iesi cat mai repede la plimbarile tale.

    Răspunde
    • Rita , e o grozavie salamul asta , zau asa !!😉
      Si mie imi pare rau ca nu stai mai aproape ….😦 , si da , sunt inventiva uneori :)) ..
      Asemenea si tie , doamna mea draga !!!❤

      Răspunde
  3. Mariana

     /  7 Martie 2014

    Arata excelent si sunt convinsa ca este si foarte bun, in spiritul retetelor cu care ne-ai obisnuit! Vreau sa te intreb daca as putea folosi sirop de visine(din productia proprie) in locul siropului de muguri de brad. Se combina el bine cu ciocolata, dar oare o fi prea acrisor? Ce zici?
    Te pup si iti doresc numai bine?

    Răspunde
    • Mariana , ma bucur ca-ti place ceea ce a iesit🙂 …hmmmmm , cu sirop de visine imi zboara gandul sa folosesti stafide in loc de merisoare .Merisoarele sunt acrisoare si cred ca sunt mai potrivite stafidele cu siropul acrisor de visine . Sa stii ca am sa incerc si eu varianta aceasta😉 …
      Spor si pofta !!!
      Astept un raspuns de la tine !!🙂

      Răspunde
      • Mariana

         /  25 Martie 2014

        Am facut salamul de biscuiti cu sirop de visine si am pus stafide inmuiate in loc de merisoare conform sfatului tau. In loc de semintele de jir am folosit migdale tocate si prajite putin. A iesit o minunatie, toata lumea l-a apreciat! Merita incercat, este excelent, multumesc pt reteta!

      • Draga mea ,
        Mi-ai facut ziua mai frumoasa cu acest comentariu !! Ma bucur enorm de mult ca l-ai incercat si ca a fost pe placul tuturor !!
        Sa va fie de bine !!

  4. mihaelaoprea

     /  7 Martie 2014

    Cu siguranta voi incerca si eu, arata delicios❤

    Răspunde
  5. Big like 🙂

    Răspunde
  6. N-am mai facut de mult salan de biscuiti.. poate si ptr faptul ca nu-i pe gustul barbatului.. Dar cred ca in varianta asta i-ar place si lui!
    Pupici dulci si primavara faina!

    Răspunde
  7. Ginuca

     /  11 Martie 2014

    Iata o varianta cu totul spectaculoasa pentru „banalul” salam de biscuiti…si ca sa recunoastem semnatura proprietarului trebuie adaugat un strop din aroma padurii…gustul inconfundabil al mugurilor de brad.
    Norocul meu, ca intre timp, copilul s-a facut mare si nu a fost cazul sa consume toata productia de leacuri naturiste pentru raceli ( sirop de muguri de brad)…Sunt bune si aceste rezerve peste timp, chiar a venit momentul sa le valorific dupa mai bine de 10 ani…

    Răspunde
    • Nu stiu daca este chiar spectaculoasa🙂 , ci doar putin diferita 🙂 ….. iar fara semnatura chiar nu se poate !!!!
      Ginuca , astept vesti atunci , da ? Sper sa va placa reteta !!
      Mii de imbratisari !

      Răspunde
  8. Ginuca

     /  11 Martie 2014

    Ah, am uitat, putem inlocui samburii de jir cu nuci, migdale?

    Răspunde
  9. Asa pofta mi s-a facut! Arata extraordinar de bine!

    Răspunde
  10. Pai nu este prea complicat de facut !🙂
    Multumesc ptr aprecieri !!

    Răspunde
  11. E real? E prea frumos! E și gustos, nu?🙂

    Răspunde
    • A fost real !! A fost frumos , dar si gustos !!😉

      Răspunde
      • drstoica

         /  24 Martie 2014

        Știam, dar am întrebat ca să-mi întărești convingerea.🙂 Și ca să știi că trebuie să continui; eu nu mă voi sătura niciodată.🙂

  12. Continui , chiar daca cu greu uneori , dar continui ….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: