Pere coapte


Pere coapte

Astazi , fara prea multe vorbe va propun un desert simplu si delicios !!

Ingrediente :

  • 6 pere
  • merisoare confiate
  • stafide
  • 6 patratele mici de ciocolata amaruie cu 81% cacao ( o gasiti la Lidl )
  • 6 lingurite miere
  • 100 ml apa + 1 lingura miere + esenta rom
  • 1 lingura migdale macinate pentru decor

Spalati perele , apoi le curatati de coaja , dar nu complet , ci pe ici colo lasati cate-o fasie de coaja necuratata  . Taiati varful fiecareia , apoi scoateti  samburii din fiecare para .

Daca vreti sa folositi toate ingredientele folosite de mine , trebuie neaparat sa coaceti perele in forme individuale , altfel nu veti mai beneficia de ciocolata topita si siropul acestora  ; ) .

Pere coapte

Pe fundul fiecarei forme  puneti cate-o bucatica de ciocolata , apoi cate-o para curatata de samburi , iar mijlocul scobit al fiecareia il umpleti cu merisoare si stafide  sau ,  orice alte fructe confiate  va plac sau aveti la-ndemana .Adaugati peste toate acestea , cate-o lingurita de miere , apoi acoperiti totul cu varful taiat al fiecarei pere .

Pere coapte

Puneti intr-o craticioara apa , mierea ( o lingura )  si esenta de rom .Lasati pe foc pana da in clocot .

Bagati perele in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute , iar cand ciocolata este topita , stropiti fiecare para cu siropul obtinut . Lasati totul sa se coaca , inca 10-15 minute . Daca perele sunt mai maricele si se coc mai greu , le stropiti din nou cu putin sirop si le mai lasati cateva minute-n cuptor .

Cand sunt gata , le scoateti din cuptor , presarati deasupra coditelor cateva firicele de migdale macinate , apoi le serviti calde .

Pere coapte

Pofta buna si o duminica plina de rasfat !!! ❤

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

27 comentarii

  1. Chiar ca e rasfat desertul asta!

    Răspunde
  2. Like! Acum am primit in regula newsletter-ul 😉

    Răspunde
  3. Desertul perfect pentru o duminica racoroasa!

    Răspunde
  4. Delicioase cu siguranta!!!

    Răspunde
  5. Ce bine arata perele, am incercat si cu mere, dar parca mai buna e reteta cu pere!

    Răspunde
    • Adriana , mere tot am facut si eu in diferite combinatii , insa cu pere e ptr prima data cand fac 🙂 … incearca si tu , merita !! 😉

      Răspunde
  6. Au gust din prima vedere.

    Răspunde
  7. Cu un asa desert rasfatul este maxim!

    Răspunde
  8. Fain mai arata desertul asta dlicios!

    Răspunde
  9. Adina, tu știi că mă faci să mă repet de fiecare dată când comentez pe-aici, da? 😀

    Răspunde
    • Si tu ma faci sa ma repet ori de cate ori trec pe la tine , dar eu zic ca e de bine asta !! 😉
      Imi place sa te citesc , si-mi face bine in acelasi timp !! :);)

      Răspunde
      • drstoica

         /  6 Februarie 2014

        Dau copy/paste răspunsului tău, fiindcă funcționează perfect în ambele sensuri. 🙂 Cam așa ne arată viața că orice activitate, făcută cu drag, duce în aceeași incredibilă direcție, a stării de bine.
        Da, e de bine, mă repet cu plăcere. 🙂

      • 🙂 🙂
        Si ce frumos este cand suntem inconjurati de oameni care transmit doar stari de bine !! 😉

  10. Cu ce bunatati te rasfeti tu! Sunt superbe, cred ca si delicioase!

    Răspunde
  11. tanaseaurica

     /  25 Februarie 2014

    wowwwww, foarte reusite, o culoare si un aspect excelent, imi place cum au iesit si sigur sunt foarte delicioase si nu te vei satura de ele nicio clipa, bravo 😀

    Răspunde
  12. Arată divin! Trebuie să încerc și eu!

    Răspunde
  13. Chiar trebuie !! 😉

    Răspunde
  1. Biryani cu cartof copt și iaurt / Fauna / Idei pentru masa de Paște | hrană pasiune suflet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: