Pere coapte


Pere coapte

Astazi , fara prea multe vorbe va propun un desert simplu si delicios !!

Ingrediente :

  • 6 pere
  • merisoare confiate
  • stafide
  • 6 patratele mici de ciocolata amaruie cu 81% cacao ( o gasiti la Lidl )
  • 6 lingurite miere
  • 100 ml apa + 1 lingura miere + esenta rom
  • 1 lingura migdale macinate pentru decor

Spalati perele , apoi le curatati de coaja , dar nu complet , ci pe ici colo lasati cate-o fasie de coaja necuratata  . Taiati varful fiecareia , apoi scoateti  samburii din fiecare para .

Daca vreti sa folositi toate ingredientele folosite de mine , trebuie neaparat sa coaceti perele in forme individuale , altfel nu veti mai beneficia de ciocolata topita si siropul acestora  ; ) .

Pere coapte

Pe fundul fiecarei forme  puneti cate-o bucatica de ciocolata , apoi cate-o para curatata de samburi , iar mijlocul scobit al fiecareia il umpleti cu merisoare si stafide  sau ,  orice alte fructe confiate  va plac sau aveti la-ndemana .Adaugati peste toate acestea , cate-o lingurita de miere , apoi acoperiti totul cu varful taiat al fiecarei pere .

Pere coapte

Puneti intr-o craticioara apa , mierea ( o lingura )  si esenta de rom .Lasati pe foc pana da in clocot .

Bagati perele in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute , iar cand ciocolata este topita , stropiti fiecare para cu siropul obtinut . Lasati totul sa se coaca , inca 10-15 minute . Daca perele sunt mai maricele si se coc mai greu , le stropiti din nou cu putin sirop si le mai lasati cateva minute-n cuptor .

Cand sunt gata , le scoateti din cuptor , presarati deasupra coditelor cateva firicele de migdale macinate , apoi le serviti calde .

Pere coapte

Pofta buna si o duminica plina de rasfat !!! ❤

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

27 comentarii

  1. Chiar ca e rasfat desertul asta!

    Răspunde
  2. Like! Acum am primit in regula newsletter-ul 😉

    Răspunde
  3. Desertul perfect pentru o duminica racoroasa!

    Răspunde
  4. Delicioase cu siguranta!!!

    Răspunde
  5. Ce bine arata perele, am incercat si cu mere, dar parca mai buna e reteta cu pere!

    Răspunde
    • Adriana , mere tot am facut si eu in diferite combinatii , insa cu pere e ptr prima data cand fac 🙂 … incearca si tu , merita !! 😉

      Răspunde
  6. Au gust din prima vedere.

    Răspunde
  7. Cu un asa desert rasfatul este maxim!

    Răspunde
  8. Fain mai arata desertul asta dlicios!

    Răspunde
  9. Adina, tu știi că mă faci să mă repet de fiecare dată când comentez pe-aici, da? 😀

    Răspunde
    • Si tu ma faci sa ma repet ori de cate ori trec pe la tine , dar eu zic ca e de bine asta !! 😉
      Imi place sa te citesc , si-mi face bine in acelasi timp !! :);)

      Răspunde
      • drstoica

         /  6 Februarie 2014

        Dau copy/paste răspunsului tău, fiindcă funcționează perfect în ambele sensuri. 🙂 Cam așa ne arată viața că orice activitate, făcută cu drag, duce în aceeași incredibilă direcție, a stării de bine.
        Da, e de bine, mă repet cu plăcere. 🙂

      • 🙂 🙂
        Si ce frumos este cand suntem inconjurati de oameni care transmit doar stari de bine !! 😉

  10. Cu ce bunatati te rasfeti tu! Sunt superbe, cred ca si delicioase!

    Răspunde
  11. tanaseaurica

     /  25 Februarie 2014

    wowwwww, foarte reusite, o culoare si un aspect excelent, imi place cum au iesit si sigur sunt foarte delicioase si nu te vei satura de ele nicio clipa, bravo 😀

    Răspunde
  12. Arată divin! Trebuie să încerc și eu!

    Răspunde
  13. Chiar trebuie !! 😉

    Răspunde
  1. Biryani cu cartof copt și iaurt / Fauna / Idei pentru masa de Paște | hrană pasiune suflet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: