Stiu ca multi nu inteleg combinatia de carne cu fructe , insa tind sa cred ca sunt si mai multi cei care-o inteleg si-o savureaza cu maxima placere .Ma insel cumva ? : )
Eu imi aduc aminte cu drag cand bunica ne servea fel si fel de preparate din carne servite alaturi de sos de visine ( preferatul meu ; ) ) sau de diferite compoturi , caci de pe atunci se trag placerile astea ale mele .
Ingrediente :
- 6 felii cotlet de porc cu os
- sare
- piper alb macinat
- 100 g unt
- 450 g visine fara samburi ( din compot sau de oriunde altundeva , indulcite sa fie doar ; ) )
- 200 ml vin alb
- 3-4 cuisoare
- 1 baton mic de scortisoara
Spalati feliile de cotlet , apoi le stergeti cu prosopele de hartie.
Formati cu grija cate-un buzunar in fiecare felie de carne , apoi introduceti in aceste buzunarele formate , visinele fara samburi .
Prindeti buzunarul cu scobitori pentru a nu iesi visinele afara in timpul prepararii .
Sarati si piperati pe ambele parti , fiecare felie de carne .
Topiti untul intr-o tigaie , apoi prajiti fiecare felie de carne umpluta , cateva minute pe fiecare parte. Cand vedeti ca sunt usor rumenite , le puneti intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt , turnati apoi si untul care a mai ramas in tigaia in care ati prajit putin feliile , adaugati pe ici pe colo cateva visine , batonul de scortisoara si cuisoarele .
Stropiti totul cu vin , acoperiti tava si bagati-o la cuptor pentru circa 30-35 de minute .
Cand acestea sunt aproape gata , lasati tava neacoperita pentru inca 5 minute pentru ca feliile sa se rumeneasca putin .
Serviti acest preparat cu o garnitura de piure la cuptor .
Neaparat incercati combinatia , merita !! ; )
Pofta buna !!
Neaparat trebuie sa salvez reteta! Eu iubesc combinatiile de orice cu fructe 😀 Mai greu e sa-l conving pe sotul meu ca fructele si carnea pot fi prietene 🙂
Simonicule , ptr sot faci altceva si gata ! 😉
Spre rusinea mea abia anul trecut am incercat o astfel de combinatie dar am fost mai mult decat incantata de combinatie.
Mina , niciodata nu e prea tarziu !! Important este ca ai facut-o si ca ti-a placut !! 😉
Mmm, un adevarat deliciu! Yummy! Pupici!
Licuta , ma bucur ca-ti place !!! 😉
bunica facea o supa-ciorba de carnita de vitel cu visine si smantana si era o ciudatenie foarte buna ,…si eu nu am reteta .Nu cumva…????
Buna Sanda ,
Sa stii ca nu am papat asa ceva , doar fripturi in combinatie cu fructe …. insa ar trebui sa le incerc si-n varianta mentionata de tine mai sus !! 😉
O prezentare de nota 10! Nu ai cum sa nu poftesti!
Cristinus , nu stiu daca e chiar de nota 10 , dar sa stii ca totul e delicios !! 😉
De unde le scoți, Adina, că s-a făcut o zarvă în mintea mea de atâta poftă?… 😀
Hmmmm , pur si simplu vin de acolo de unde trebuie !! :))
CORECT! 🙂
:):) 😉
Îmi vine să mai comentez o dată, ca să vezi ce mult îmi place ce faci. 😀
Mai , trebuie neaparat sa incerci si tu ce fac eu !! Sa vezi atunci cu ce pofta devorezi totul !! 😉
Deja încerc. În mintea mea. 🙂
E pacat doar in minte s-o faci, zau asa ! 🙂
Acu’, fiecare om e bine să facă lucrurile pe care simte că vrea și i-ar plăcea să le facă. Eu simt că îmi place să privesc și să mănânc. 🙂 Și asta fac. 🙂
Asta e de incercat ! Imi place grozav! Bravo!
asta da combinatie apetisanta…nu am incercat niciodata, dar la cum arata sigur iti lasa in gura un gust si o aroma desavarsita si minunata, abia astept sa incerc 😉
Pai cred ca ar trebui sa incerci , nu stii ce ai pierdut ! 🙂