Felii de cotlet umplute cu visine


Felii de cotlet umplute cu visine

Stiu ca multi nu inteleg combinatia de carne  cu fructe , insa tind sa cred ca sunt si mai multi cei care-o inteleg si-o savureaza cu maxima placere .Ma insel cumva ? : )

Eu imi aduc aminte cu drag cand bunica  ne servea fel si fel de preparate din carne servite alaturi de sos de visine ( preferatul meu ;  ) ) sau  de  diferite compoturi , caci de pe atunci se trag placerile astea ale mele .

Ingrediente :

  • 6 felii cotlet de porc cu os
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 g unt
  • 450 g visine fara samburi ( din compot sau de oriunde altundeva , indulcite sa fie doar ; ) )
  • 200 ml vin alb
  • 3-4 cuisoare
  • 1 baton mic de scortisoara

Spalati feliile de cotlet , apoi le stergeti cu prosopele de hartie.

Formati cu grija cate-un  buzunar in fiecare felie de carne , apoi introduceti in aceste buzunarele formate , visinele fara samburi .
Prindeti buzunarul cu scobitori pentru a nu iesi visinele afara in timpul prepararii .

Sarati si piperati pe ambele parti , fiecare felie de carne .

Topiti untul intr-o tigaie , apoi prajiti fiecare felie de carne umpluta , cateva minute pe fiecare parte. Cand vedeti ca sunt usor rumenite ,  le puneti intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt , turnati apoi si untul care a mai ramas in tigaia in care ati prajit putin feliile , adaugati pe ici pe colo cateva visine , batonul de scortisoara si cuisoarele .

Stropiti totul cu vin , acoperiti tava si bagati-o la cuptor pentru circa 30-35 de minute .

Cand acestea sunt aproape gata , lasati tava neacoperita pentru inca 5 minute pentru ca feliile sa se rumeneasca putin .

Serviti acest preparat cu o garnitura de piure la cuptor .

Felii de cotlet umplute cu visine

Neaparat incercati combinatia , merita !! ; )

Pofta buna !!

Publicitate

22 de gânduri despre “Felii de cotlet umplute cu visine

  1. Neaparat trebuie sa salvez reteta! Eu iubesc combinatiile de orice cu fructe 😀 Mai greu e sa-l conving pe sotul meu ca fructele si carnea pot fi prietene 🙂

  2. bunica facea o supa-ciorba de carnita de vitel cu visine si smantana si era o ciudatenie foarte buna ,…si eu nu am reteta .Nu cumva…????

  3. asta da combinatie apetisanta…nu am incercat niciodata, dar la cum arata sigur iti lasa in gura un gust si o aroma desavarsita si minunata, abia astept sa incerc 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s