Felii de cotlet umplute cu visine


Felii de cotlet umplute cu visine

Stiu ca multi nu inteleg combinatia de carne  cu fructe , insa tind sa cred ca sunt si mai multi cei care-o inteleg si-o savureaza cu maxima placere .Ma insel cumva ? : )

Eu imi aduc aminte cu drag cand bunica  ne servea fel si fel de preparate din carne servite alaturi de sos de visine ( preferatul meu ;  ) ) sau  de  diferite compoturi , caci de pe atunci se trag placerile astea ale mele .

Ingrediente :

  • 6 felii cotlet de porc cu os
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 g unt
  • 450 g visine fara samburi ( din compot sau de oriunde altundeva , indulcite sa fie doar ; ) )
  • 200 ml vin alb
  • 3-4 cuisoare
  • 1 baton mic de scortisoara

Spalati feliile de cotlet , apoi le stergeti cu prosopele de hartie.

Formati cu grija cate-un  buzunar in fiecare felie de carne , apoi introduceti in aceste buzunarele formate , visinele fara samburi .
Prindeti buzunarul cu scobitori pentru a nu iesi visinele afara in timpul prepararii .

Sarati si piperati pe ambele parti , fiecare felie de carne .

Topiti untul intr-o tigaie , apoi prajiti fiecare felie de carne umpluta , cateva minute pe fiecare parte. Cand vedeti ca sunt usor rumenite ,  le puneti intr-o tava termorezistenta unsa cu putin unt , turnati apoi si untul care a mai ramas in tigaia in care ati prajit putin feliile , adaugati pe ici pe colo cateva visine , batonul de scortisoara si cuisoarele .

Stropiti totul cu vin , acoperiti tava si bagati-o la cuptor pentru circa 30-35 de minute .

Cand acestea sunt aproape gata , lasati tava neacoperita pentru inca 5 minute pentru ca feliile sa se rumeneasca putin .

Serviti acest preparat cu o garnitura de piure la cuptor .

Felii de cotlet umplute cu visine

Neaparat incercati combinatia , merita !! ; )

Pofta buna !!

Articolul următor
Lasă un comentariu

22 comentarii

  1. Neaparat trebuie sa salvez reteta! Eu iubesc combinatiile de orice cu fructe😀 Mai greu e sa-l conving pe sotul meu ca fructele si carnea pot fi prietene🙂

    Răspunde
  2. Spre rusinea mea abia anul trecut am incercat o astfel de combinatie dar am fost mai mult decat incantata de combinatie.

    Răspunde
  3. Mmm, un adevarat deliciu! Yummy! Pupici!

    Răspunde
  4. s'anda

     /  1 Februarie 2014

    bunica facea o supa-ciorba de carnita de vitel cu visine si smantana si era o ciudatenie foarte buna ,…si eu nu am reteta .Nu cumva…????

    Răspunde
    • Buna Sanda ,
      Sa stii ca nu am papat asa ceva , doar fripturi in combinatie cu fructe …. insa ar trebui sa le incerc si-n varianta mentionata de tine mai sus !!😉

      Răspunde
  5. O prezentare de nota 10! Nu ai cum sa nu poftesti!

    Răspunde
  6. De unde le scoți, Adina, că s-a făcut o zarvă în mintea mea de atâta poftă?…😀

    Răspunde
  7. Îmi vine să mai comentez o dată, ca să vezi ce mult îmi place ce faci.😀

    Răspunde
    • Mai , trebuie neaparat sa incerci si tu ce fac eu !! Sa vezi atunci cu ce pofta devorezi totul !!😉

      Răspunde
      • drstoica

         /  6 Februarie 2014

        Deja încerc. În mintea mea.🙂

      • E pacat doar in minte s-o faci, zau asa !🙂

      • drstoica

         /  6 Februarie 2014

        Acu’, fiecare om e bine să facă lucrurile pe care simte că vrea și i-ar plăcea să le facă. Eu simt că îmi place să privesc și să mănânc.🙂 Și asta fac.🙂

  8. Asta e de incercat ! Imi place grozav! Bravo!

    Răspunde
  9. tanaseaurica

     /  25 Februarie 2014

    asta da combinatie apetisanta…nu am incercat niciodata, dar la cum arata sigur iti lasa in gura un gust si o aroma desavarsita si minunata, abia astept sa incerc😉

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: