Cartofi copti , umpluti cu branza si afumatura


Cartofi copti umpluti cu branzeturi si afumatura

De mult tot vreau sa fac si eu acesti cartofi copti in cuptor si umpluti cu fel si fel de branzeturi , insa tot i-am amanat in favoarea altor si altor preparate . Saptamana trecuta insa , cand Corinus ne-a facut pofta pe blogul sau cu minunatiile astea , n-am mai rezistat defel , iar zilele trecute i-am comis cu mare nerusinare !! :))

De la reteta Corinei m-am abatut , ce-i drept , si asta pentru ca nu puteam renunta la ceapa verde si putina afumatura , dar nu in ultimul  rand , nu puteam renunta la salata de ardei copti , salata pe care o pregatisem pentru friptura de duminica si care  mi s-a parut perfecta pentru a o servi cu acesti cartofi deliciosi .

Ingrediente :

  • 6 cartofi mai maricei
  • 100 g branza dulce
  • 3 linguri smantana
  • 3 feliute de piept afumat de porc, taiate marunt
  • 1 fir ceapa verde , taiat marunt
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 g cascaval ras

Salata de ardei copti

Alegeti 6 cartofi aproximativ egali . Ii spalati foarte foarte bine , apoi ii stergeti cu niste prosopele de hartie . Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi bagati  tava in cuptorul preincalzit pentru maxim 1 h si 15 min , insa timpul de coacere difera in functie de marimea cartofilor .

Dupa prima jumatate de ora   am scos tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit ,  am crestat fiecare cartof pe mijloc  , in lungime .Am facut asta pentru ca m-am gandit ca acestia se patrund mai bine astfel , apoi cand ii voi curata de coaja de deasupra , imi va fi mult mai usor s-o fac avandu-i crestati putin .

Pana acestia se coc , amestecati intr-un bol  branza dulce cu smantana si adaugati ceapa verde si pieptul afumat taiate marunt .

Incercati cu varful unui cutit daca cartofii sunt copti , iar daca acestia sunt copti , ii scoateti din cuptor si ii lasati putin sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit putin , indepartati din coaja de deasupra a acestora , apoi cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul avand grija sa nu cumva sa scobiti foarte adanc . Zdrobiti miezul scos din cartofii copti cu ajutorul unei furculite , apoi adaugati-l peste crema de branza amestecata cu smantana , ceapa verde si afumatura .Condimentati cu sare si piper , apoi cu aceasta compozitie umpleti fiecare cartof scobit .

Ii aranjati din nou in tava , iar deasupra fiecaruia , puneti cate-o gramajoara de cascaval ras .

Bagati tava din nou in cuptor , de aceasta data pentru 10-15 minute maxim .Cand cascavalul incepe sa se rumeneasca usor deasupra , atunci puteti stinge focul .

Puteti servi cartofii alaturi de fel si fel de sosuri , asa cum i-a servit si Corina , sau ii puteti servi alaturi de o salata de ardei copti , asa cum am facut eu .

Cartofi copti umpluti si servii alaturi de salata de ardei

Pofta buna , dragii mei !! < 3

19 gânduri despre “Cartofi copti , umpluti cu branza si afumatura

  1. Mmm… ce-mi plac genul asta de preparate.. Si eu am vazut reteta Corinei, si-am poftit o tura.. acum vii tu.. si iar ma innebunesti! 🙂 Cat despre vasele in care le-ai prezentat.. o nebunie!!!!!
    Te pup fata draga.. si LA MULTI ANI sanatosi, fericiti si plini de realizari!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s