De mult tot vreau sa fac si eu acesti cartofi copti in cuptor si umpluti cu fel si fel de branzeturi , insa tot i-am amanat in favoarea altor si altor preparate . Saptamana trecuta insa , cand Corinus ne-a facut pofta pe blogul sau cu minunatiile astea , n-am mai rezistat defel , iar zilele trecute i-am comis cu mare nerusinare !! :))
De la reteta Corinei m-am abatut , ce-i drept , si asta pentru ca nu puteam renunta la ceapa verde si putina afumatura , dar nu in ultimul rand , nu puteam renunta la salata de ardei copti , salata pe care o pregatisem pentru friptura de duminica si care mi s-a parut perfecta pentru a o servi cu acesti cartofi deliciosi .
Ingrediente :
- 6 cartofi mai maricei
- 100 g branza dulce
- 3 linguri smantana
- 3 feliute de piept afumat de porc, taiate marunt
- 1 fir ceapa verde , taiat marunt
- sare
- piper alb macinat
- 100 g cascaval ras
Alegeti 6 cartofi aproximativ egali . Ii spalati foarte foarte bine , apoi ii stergeti cu niste prosopele de hartie . Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit pentru maxim 1 h si 15 min , insa timpul de coacere difera in functie de marimea cartofilor .
Dupa prima jumatate de ora am scos tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit , am crestat fiecare cartof pe mijloc , in lungime .Am facut asta pentru ca m-am gandit ca acestia se patrund mai bine astfel , apoi cand ii voi curata de coaja de deasupra , imi va fi mult mai usor s-o fac avandu-i crestati putin .
Pana acestia se coc , amestecati intr-un bol branza dulce cu smantana si adaugati ceapa verde si pieptul afumat taiate marunt .
Incercati cu varful unui cutit daca cartofii sunt copti , iar daca acestia sunt copti , ii scoateti din cuptor si ii lasati putin sa se raceasca .
Dupa ce s-au racit putin , indepartati din coaja de deasupra a acestora , apoi cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul avand grija sa nu cumva sa scobiti foarte adanc . Zdrobiti miezul scos din cartofii copti cu ajutorul unei furculite , apoi adaugati-l peste crema de branza amestecata cu smantana , ceapa verde si afumatura .Condimentati cu sare si piper , apoi cu aceasta compozitie umpleti fiecare cartof scobit .
Ii aranjati din nou in tava , iar deasupra fiecaruia , puneti cate-o gramajoara de cascaval ras .
Bagati tava din nou in cuptor , de aceasta data pentru 10-15 minute maxim .Cand cascavalul incepe sa se rumeneasca usor deasupra , atunci puteti stinge focul .
Puteti servi cartofii alaturi de fel si fel de sosuri , asa cum i-a servit si Corina , sau ii puteti servi alaturi de o salata de ardei copti , asa cum am facut eu .
Pofta buna , dragii mei !! < 3
Arata minunat!
Imi plac la nebunie cartofii copti in coaja. Pup!
Eu ii coc in spuza si ii pun in cuptor doar ca sa se topeasca branza, la gril. Minunati pentru o seara de iarna !
Cartofi copti in orice combinatie! La orice ora… nu refuz!!!
Ma bucur din suflet ca reteta a fost pe placul tau. Mult de tot ma bucur, te pup!
Hmmmmm, bun, bun!
Cand intru pe blogul tau am niste trairi mai ceva ca un copil mic in fata unei vitrine cu prajituri 🙂
Mi-am propus sa nu-ti mai calc pragul nemancata 🙂
Mmm… ce-mi plac genul asta de preparate.. Si eu am vazut reteta Corinei, si-am poftit o tura.. acum vii tu.. si iar ma innebunesti! 🙂 Cat despre vasele in care le-ai prezentat.. o nebunie!!!!!
Te pup fata draga.. si LA MULTI ANI sanatosi, fericiti si plini de realizari!!!
La multi ani cu sanatate si fericire draga mea capricoarna :))). Ca de obicei preparatele tale arata minunat!
Atat de simplu dar atat de bun
Arata grozav!!!Mi-ai facut pofta!
Deliciosi, preferatii fiica-mi, cu sau fara afumatura!
Știi, tu ai putea scrie și o carte de povești. Povești despre cele mai frumoase mâncăruri din lume! 🙂
Asta reiese din cele 3-4 vb asternute aici ?:)
Da, eu mi-aș face eroi din cartofii tăi. Că la soare te poți uita, dar la dânșii ba, atât sunt de frumoși și… de gustoși în imaginația mea. 🙂
Tu esti o mare figura , zau !!!! Intr-adevar , sunt cam aurii , dar la soare nu m-am gandit deloc privindu-i !! :):)
Nu, nici eu. M-aș gândi la soare mâncându-i! 😀
🙂 🙂
[…] Aici ii puteti gasi si-n varianta cu afumatura. […]