Cartofi copti , umpluti cu branza si afumatura


Cartofi copti umpluti cu branzeturi si afumatura

De mult tot vreau sa fac si eu acesti cartofi copti in cuptor si umpluti cu fel si fel de branzeturi , insa tot i-am amanat in favoarea altor si altor preparate . Saptamana trecuta insa , cand Corinus ne-a facut pofta pe blogul sau cu minunatiile astea , n-am mai rezistat defel , iar zilele trecute i-am comis cu mare nerusinare !! :))

De la reteta Corinei m-am abatut , ce-i drept , si asta pentru ca nu puteam renunta la ceapa verde si putina afumatura , dar nu in ultimul  rand , nu puteam renunta la salata de ardei copti , salata pe care o pregatisem pentru friptura de duminica si care  mi s-a parut perfecta pentru a o servi cu acesti cartofi deliciosi .

Ingrediente :

  • 6 cartofi mai maricei
  • 100 g branza dulce
  • 3 linguri smantana
  • 3 feliute de piept afumat de porc, taiate marunt
  • 1 fir ceapa verde , taiat marunt
  • sare
  • piper alb macinat
  • 100 g cascaval ras

Salata de ardei copti

Alegeti 6 cartofi aproximativ egali . Ii spalati foarte foarte bine , apoi ii stergeti cu niste prosopele de hartie . Ii puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt , apoi bagati  tava in cuptorul preincalzit pentru maxim 1 h si 15 min , insa timpul de coacere difera in functie de marimea cartofilor .

Dupa prima jumatate de ora   am scos tava din cuptor si cu ajutorul unui cutit ,  am crestat fiecare cartof pe mijloc  , in lungime .Am facut asta pentru ca m-am gandit ca acestia se patrund mai bine astfel , apoi cand ii voi curata de coaja de deasupra , imi va fi mult mai usor s-o fac avandu-i crestati putin .

Pana acestia se coc , amestecati intr-un bol  branza dulce cu smantana si adaugati ceapa verde si pieptul afumat taiate marunt .

Incercati cu varful unui cutit daca cartofii sunt copti , iar daca acestia sunt copti , ii scoateti din cuptor si ii lasati putin sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit putin , indepartati din coaja de deasupra a acestora , apoi cu ajutorul unei lingurite scobiti miezul avand grija sa nu cumva sa scobiti foarte adanc . Zdrobiti miezul scos din cartofii copti cu ajutorul unei furculite , apoi adaugati-l peste crema de branza amestecata cu smantana , ceapa verde si afumatura .Condimentati cu sare si piper , apoi cu aceasta compozitie umpleti fiecare cartof scobit .

Ii aranjati din nou in tava , iar deasupra fiecaruia , puneti cate-o gramajoara de cascaval ras .

Bagati tava din nou in cuptor , de aceasta data pentru 10-15 minute maxim .Cand cascavalul incepe sa se rumeneasca usor deasupra , atunci puteti stinge focul .

Puteti servi cartofii alaturi de fel si fel de sosuri , asa cum i-a servit si Corina , sau ii puteti servi alaturi de o salata de ardei copti , asa cum am facut eu .

Cartofi copti umpluti si servii alaturi de salata de ardei

Pofta buna , dragii mei !! < 3

Anunțuri
Lasă un comentariu

19 comentarii

  1. Arata minunat!

    Răspunde
  2. Imi plac la nebunie cartofii copti in coaja. Pup!

    Răspunde
  3. Eu ii coc in spuza si ii pun in cuptor doar ca sa se topeasca branza, la gril. Minunati pentru o seara de iarna !

    Răspunde
  4. Cartofi copti in orice combinatie! La orice ora… nu refuz!!!

    Răspunde
  5. Ma bucur din suflet ca reteta a fost pe placul tau. Mult de tot ma bucur, te pup!

    Răspunde
  6. Hmmmmm, bun, bun!

    Răspunde
  7. Cand intru pe blogul tau am niste trairi mai ceva ca un copil mic in fata unei vitrine cu prajituri 🙂
    Mi-am propus sa nu-ti mai calc pragul nemancata 🙂

    Răspunde
  8. Mmm… ce-mi plac genul asta de preparate.. Si eu am vazut reteta Corinei, si-am poftit o tura.. acum vii tu.. si iar ma innebunesti! 🙂 Cat despre vasele in care le-ai prezentat.. o nebunie!!!!!
    Te pup fata draga.. si LA MULTI ANI sanatosi, fericiti si plini de realizari!!!

    Răspunde
  9. La multi ani cu sanatate si fericire draga mea capricoarna :))). Ca de obicei preparatele tale arata minunat!

    Răspunde
  10. Atat de simplu dar atat de bun

    Răspunde
  11. Arata grozav!!!Mi-ai facut pofta!

    Răspunde
  12. Deliciosi, preferatii fiica-mi, cu sau fara afumatura!

    Răspunde
  13. Știi, tu ai putea scrie și o carte de povești. Povești despre cele mai frumoase mâncăruri din lume! 🙂

    Răspunde
  1. Cartofi dulci copti | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: