Daca stau bine si ma gandesc , in ultima luna am copt biscuiti cati nu am copt in ultimii 10 ani , dar am facut asta pentru ca am vrut si mi-a placut . Si oricand as face-o din nou ! Nimic nu se compara cu satisfactia de a-i vedea pe cei carora le daruiesti asemenea mici dulcegarii , savurandu-le cu mare pofta sau , cand dimineata alaturi de ceasca cu ceai sau cafea nu te poti hotari din care cele 5 feluri de biscuiti vrei sa savurezi .
Ingrediente pentru circa 40 bucati :
- 200 g ciocolata 74% cacao ( eu am folosit Bellarom )
- 100 g unt
- 2 oua
- 180 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 5 linguri migdale macinate
- 100 g alune de padure
- 30 g zahar pudra
Rupeti ciocolata bucati si topiti-o impreuna cu untul pe baie de abur . Amestecati in craticioara pana acestea sunt complet topite .
Lasati apoi circa 5 minute sa se raceasca .
Mixati cele doua oua cu zaharul pudra , iar faina o amestecati cu praful de copt si migdalele macinate .
Turnati ciocolata topita peste ouale mixate .Amestecati cu grija totul , apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt si migdalele macinate .Amestecati din nou toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena .
Bagati compozitia in frigider pentru circa 20 min .
Dupa ce aceasta a stat la frigider , formati din aluat mingiute micute ( cat o nuca mai micuta ) .Din cand in cand va pudrati putin mainile cu faina ca sa puteti forma mingiutele fara sa se lipeasca de maini.
Le asezati apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt , avand grija sa lasati putina distanta intre ele . Dupa ce le-ati asezat in tava , formati in mijlocul fiecarei mingiuta , o mica adancitura in care puneti apoi cate-o aluna de padure .Daca doriti puteti pune mai multe alune , sau , de ce nu , le puteti zdrobi daca nu doriti sa le puneti intregi .Alegerea e a voastra !! ; )
Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 15 minute maxim .
Le scoateti apoi din tava si le lasati sa se raceasca .Serviti biscuitii ca atare sau pudrati putin cu zahar .
Pofta buna !!
Deja le simt aroma, le gust dulcele-amar si le savurez finetea! Sunt sigura ca sunt exceptionali, Adino!
Tucatura zdravana pentru fata banatanca ,,,, ❤
Chiar asa au fost , Mala draga !! 😉 Exceptionali !! 🙂
Si miile de imbratisari pleaca catre tine , mereu !!! ❤
Cu siguranta as vrea unul langa cafea!
Cu siguranta si eu , Cristinus !! 😉
Dupa cum arata , cre’ca-s grozavi ; mi-ar placea ca mic dejun , pranz , cina 🙂
Diana , crede-ma , si eu i-as savura la orice ora !! 🙂
Mmm ce bine miroase..Vreau cateva!
Rocsy , imediat le faci !! 😉
Arata delicios, sunt fan biscuti crocanti. Asa mi se intampla si mie cand trebuie sa-mi aleg un sapun din cele peste 15 feluri pe care le am 🙂
Spor!
Ma bucur ca-ti plac , poate-i incerci si tu !! 😉
Iufff , ce bine ca ma intelege si pe mine cineva !! 🙂
Asemenea !!
Reteta asta vine la fix pentru mine …am primit o plasa de alune de padure si chiar cautam retete la care le-as putea folosi.
Dorina , te invidiez , sa stii !!
Ce bine ca cineva mai face si biscuiti.. 🙂 Super arata si acestia!
Pupici dulci
Pai la astia ma pricep , ca-n rest …. sunt praf !! :))
Super frumosi si deliciosi, iar daca-i vorba de alune de padure sunt absolut irezistibili.
Multumesc , Alina !!
Asa si sunt , sa stii !!
La multi ani !
Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/
La multi ani , Mimmi !!
Iti multumesc ptr invitatie !! Nu promit nimic caci am o luna ff incarcata … 😦
Auzi? Biscuiții nu se fac la pachet cu lumânarea roșie? 🙂 Parcă mi-e și mai poftă când îi văd lângă ea, se asortează. 🙂
Auzi , poate vrei sa ai surprize , zau asa !! 🙂
Auzi? Eu doar admir și-mi imaginez, nu vreau să am surprize! 😀
Oooook !! 🙂 …. am inteles ,nu-ti plac surprizele !! 🙂
Arata nemaipomenit, cred ca nu mai e nici unul!
Teo , de mult nu mai e nici unul !! 🙂
Dacă spun că, de fapt, îmi plac foarte mult, mă trezesc că-mi faci tu una și mi-e rușine! 😀
Pai tu poti spune tot ce vrei tu 🙂 , iar eu pot face tot ce vreau eu !! :))) 😉