Nastureii mosului …..


Nastureii mosului

Si anul trecut am vrut sa fac acesti nasturei , dar se pare ca abia anul acesta le-a venit randul . Nu pot sa va zic decat ca sunt foarte usor de facut , iar daca mai aveti si cate-un copilas prin preajma sa va ajute , atat distractia cat si rezultatul , sunt garantate !! ; )

Nastureii mosului ( care mos ... decideti voi !! ;) )

Ingrediente pentru circa 60 buc :

  • 355 g faina
  • 40 g migdale macinate
  • 115 g zahar tos
  • 1 /2 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 1 lingurita esenta portocale sau coaja rasa
  • 250 g unt
  • 2 galbenusuri

Scoateti untul din frigider cu circa 4 ore inainte de a va apuca de biscuiti .Dupa ce acesta a stat in tot acest timp la temperatura camerei , il taiati cubulete .

Intr-un bol incapator , amestecati  faina cu migdalele macinate  , zaharul tos , praful de copt si  cel de sare , apoi adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine toate ingredientele . Adaugati  cele doua galbenusuri , esenta sau coaja de portocale si framantati bine aluatul . Cand acesta incepe sa se desprinda de pe marginile bolului , formati o mingiuca , inveliti-o intr-o folie alimentara si bagati-o in frigider pentru circa 1-1/2 h .

Presarati putina faina pe masa de lucru , scoateti aluatul din frigider , apoi intindeti-l cu ajutorul unui sucitor , intr-o foaie nu foarte subtire .

Decupati  din aluatul intins , cerculete nici foarte mari , dar nici foarte mici , apoi cu un alt cerc mai micut  apasati exact pe mijlocul cerculetelor decupate deja , pana se formeaza o mica adancitura , iar cu ajutorul unui pai , faceti cate doua sau patru gaurele .

Aranjati cu grija nastureii intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti nastureii circa 15 minute .

Nastureii mosului

Continuati operatiunea nastureii : ) pana terminati cantitatea de aluat .

Dupa ce i-ati copt  ii lasati sa se raceasca , apoi pe cativa dintre ei , ii decorati cu niste sfoara .

Acum va las pe voi sa hotarati nastureii cui sunt . Sunt sigura ca nici un mos , fie el Nicolae sau Craciun , sau oricare altul ; ) ,  nu s-ar supara daca-l servim cu niste nasturei croiti special pentru el  !!  : ))))

<3 <3

 Sper ca ati avut parte numai de surprize placute din partea lui Mos N !!

LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor de azi !!

Va imbratisez cu drag pe toti / toate  !!! ❤

27 de gânduri despre “Nastureii mosului …..

  1. Oricarui mos i-ar sta bine cu nastureii astia la haina. Sau poate mai degraba ascunsi in buzunare, de merinde? 😉
    Dupa parerea mea astia sunt nastureii perfecti pentru asteptarea mosului. Ii numaram, mai furam cate unul, iar ii numaram, si cu putin noroc vine si mosul pe cand se termina nastureii. Daca vrem sa-l ademenim si sa fim galanti, ii pastram si lui cativa, asa, de drum.
    Pacat ca ai tinut ascunsi nastureii pana acum. Sau poate ca mosul tau n-a avut nevoie de momeala? :))))
    Te imbratisez cu drag!

  2. Hahahaha..hai mai Adino ca mi-am imaginat acum nasturii tai pusi pe-o camasuta ceva mai deocheata si mincati! Ca aperitiv…
    Iarta-ma Doamne ca-i post si pentru gura si pentru fapta, da’ ce sa fac daca imaginatia ma indeamna la multe??/
    Tucatura de rigoare pentru fatuca banatanca… ❤

  3. Ma intrebam eu de ce-a intarziat mosu’ anul asta si uite raspunsul! Pai daca s-a oprit la tine intai, sa manance, sa-si coasa la loc nastureii, sa manance iar… cum sa plece mai departe?! Pai ce, eu as mai fi plecat? Numai daca ma uit la bruma de afara si zic un categoric nuuuuuuu!!!!

    PS Cineva din spate, intreaba insistent: „Pai si vestuta, vestuta??” :))))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s