Pentru ca am intrat in cea mai frumoasa luna a anului , si pentru ca in aceasta luna ador sa fac fel si fel de fursecuri , am decis impreuna cu ajutorul vostru ; ) ca aceasta reteta sa fie prima care-si face aparitia pe blog in deschiderea acestei luni incarcate de magie .
Trimit cu mare drag aceste stelute si-n casuta Kadiei , caci ea gazduieste provocarea Dulce Romanie a acestei luni , proiect initiat de Mihaela in urma cu ceva vreme .
Ingrediente pentru circa 55 bucati :
- 360 g faina
- 2 linguri cacao ( rase )
- 120 g zahar tos
- 1 vf cutit sare
- 250 g unt
- 2 galbenusuri
- 3 linguri sirop de muguri de brad + 1 lingura apa calduta
- 1 vf lingurita scortisoara
- 100 ciocolata alba Bellarom ( puteti folosi orice alta ciocolata )
Scoateti untul din frigider cu circa 4 ore inainte de a va apuca de biscuiti .Dupa ce acesta a stat in tot acest timp la temperatura camerei , il taiati cubulete .
Intr-un bol incapator , amestecati faina cu cacaoa , zaharul tos si praful de sare , apoi adaugati untul taiat cubulete si amestecati bine toate ingredientele . Adaugati si cele doua galbenusuri si framantati bine aluatul . Cand acesta incepe sa se desprinda de pe marginile bolului , formati o mingiuca , inveliti-o intr-o folie alimentara si bagati-o in frigider pentru circa 1-1/2 h .
Presarati putina faina pe masa de lucru , scoateti aluatul din frigider , apoi intindeti-l cu ajutorul unui sucitor , intr-o foaie nu foarte subtire .
Decupati din foaia intinsa , stelute de diferite dimensiuni .Eu m-am jucat putin cu stelutele , iar pe o parte din ele , cu ajutorul unui inel foarte micut , le-am lasat fara mijloc : ))) . Jucati-va putin cu imaginatia voastra si veti vedea cate stelute frumoase veti obtine .
Tapetati o tava cu hartie de copt , apoi aranjati pe aceasta diversele stelute decupate.
Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru cica 15 minute maxim .Procedati la fel cu cealalta portie de stelute .
Le scoateti apoi pe un platou si le lasati sa se raceasca .Intre timp , topiti ciocolata alba pe baie de abur , apoi va lasati iarasi imaginatia sa functioneze .Dupa cum vedeti in aceste imagini , eu am lipit cate doua stelute de diferite dimensiuni , una de cealalta .La fel am facut si cu cele ramase fara mijloc , iar pe cele mai micute am picurat cate-un strop de ciocolata .
Lasati ciocolata sa se intareasca .
Puneti intr-o canita siropul de muguri de brad , diluati-l putin cu apa calduta ( daca este fff gros puteti adauga 2 linguri de apa calduta , eu insa am adaugat doar una ) , puneti si pudra de scortisoara si amestecati bine totul .
Cu o pensula subtirica , ungeti suprafata fiecarei stelute cu siropul de muguri aromat cu scortisoara !! ; )
Serviti aromatele stelute alaturi de nelipsita cana cu ceai .
Va doresc o luna plina de momente magice !! ❤ ❤
Ce frumoase sunt stelutele! Si-mi imaginez cat de bine miros! Multumesc mult pentru participare! Iubesc luna decembrie, mai ales aici pe blogul tau 🙂
Draga Kadia , m-am bucurat enorm cand am vazut tema aleasa de tine !!! ❤
Te astept mereu cu drag aici !!!
Ce frumoase stelute! te pup cu drag :*
Corinus , ma bucur ca-ti plac !!! ❤
Minunate steluțe! La tine se simte deja Crăciunul! ❤
Multumesc Diana !! Stai sa vezi nastrueii mosului cat sunt de faini !! 😉
wow…sunt aww!! le-ncerc cu prima ocazie.
Rodette , neaparat sa le incerci !!! Sunt super simple !! 😉
mmmm stelute cu aroma de iarna! 😉 foarte faine si cred ca si rapid de facut, dar mai ales rapid de mancat 🙂 Anul asta as vrea sa fac mai multe fursecuri/biscuiti…in genul stelutelor tale, sa le fac din timp sa nu ma aglomerez in ajun de Craciun, ca nu-mi prea permite ….burtica 😉 Spune-mi te rog ce-as putea inlocui siropul de muguri de brad?
Ohhhh , si eu vreau sa fac multe rontanele .E fain ca le putem face din timp !! 😉
Pai eu zic ca-l poti inlocui cu un sirop de zahar ars !! 😉
Sunt superbe!!!
Multumesc Cristinus !!
Ce dragute pot fi!
Asa-i Rocsy ?:)
Frumoase foc si delicioase langa un ceai fierbinte!
Ador bisuciteii de orice gen langa cana cu ceai , mai ales in perioada asta !!! ❤ 😉
Scortiii! Imi place foarte mult aroma de scortisoara si salivez la gandul combinatiei cu sirop de muguri de brad.
Nu puteai incepe sezonul acesta cu o combinatie mai reusita,
Multumim pentru fulgii de zapada!!! Am inceput sa zambesc imediat ce i-am vazut si brusc mi-a revenit cheful de lucru.
Iti doresc o iarna ca in povesti, iar pregatirile pentru Craciun sa-ti fie usoare, placute si pline de inspiratie.
Te imbratisez cu mult drag! ❤
Ritucule drag , eu iti multumesc ptr toate vizitele si vorbele frumoase !!!
Si iarna ta sa fie la fel de frumoasa !! ❤ ❤
Pupici mii !!
arata foarte frumos ❤ o sa incercam reteta cat mai curand, te pupam
Dragele mele , ma bucur ca va plac !!
Eu abia astept sa le incercati !! 😉
Sunt tare frumoase, perfecte pentru sarbatorile de Craciun 😉
Daca acum nu ne rasfatam cu tot felul de biscuitei , atunci cand ? 😉
o minunatie ca de altfel tot ce iese din manutele tale;)
Ioana , esti tu prea draguta !!! 🙂
Multumesc frumos !!!
Pfffff….si ce frumos ninge WordPress-ul peste blog!!! O feerie de iarna chiar daca anotimpul asta nu mi-e pe suflet defel!
Iz de scortisoara si povesti de spus la gura sobei, cam asta se simte din postarea ta, fatuca draga ! Astept si eu nastureii…ca ma facusi curioasa ! 😀
WordPress-ul asta e mare smecher , cum vine prima zi de iarna , cum ninge !!! Dar eu ador asta !! ❤
Iuffff , abia astept si eu sa pun nastureii , imi plac de numa cum au iesit !! ❤ 😉
Ca-n povești! Același aspect, aceeași aromă, același farmec deosebit… 🙂
Asa sa fie oare ? 🙂 Multumesc frumos !! :))
[…] 13) Magda Adina de la Cat`s Kitchen – Stelute cu ciocolata și scorțișoară […]