Chiftelute cu susan


Chiftelute cu susan

De fiecare data cand am pofta de chiftelute  incerc sa le prepar in alta combinatie fata de cea precedenta . Asa  s-a intamplat si de aceasta data , dorindu-mi sa le dau o alta infatisare si un alt gust cu ajutorul semintelor de susan .

Pot sa va spun ca sunt extrem de delicioase si le puteti pregati pentru diferite evenimente sau sarbatori !!

Ingrediente :

  • 800 g carne tocata amestec ( vita si porc )
  • 2 fire subtirele de ceapa verde , taiate ineluse subtiri
  • 3 oua
  • 1 lingura pasta ardei si gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 linguri pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel , tocat marunt
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • seminte de susan negru si alb ( circa 4-5 linguri )

Puneti intr-un bol incapator carnea tocata , adaugati apoi ceapa taiata , usturoiul ras pe razatoarea mica , pasta de ardei , ouale , pesmetul si patrunjeulul ras . Condimentati cu sare si piper si  amestecati bine toate ingredientele .

Puneti pe o farfurioara semintele de susan .

Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .

Modelati mingiute din compoztita obtinuta tavalindu-le apoi pe fiecare  prin semintele de susan . Le aranjati frumos in tava , iar inainte de a le baga la cuptor , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute.  Dupa 30 min puteti gusta o chifteluta  ;  ) , iar daca aceasta este bine patrunsa in interior , atunci puteti stinge focul .

Serviti chiftelutele alaturi de un sos de hrean .

chiftelute cu susan

Pe blog mai puteti gasi si alte retete de acest gen :

  Chiftelute de curcan cu gulie si ardei gras ;

Chiftelute de conopida;

Chiftelute cu ciuperci;

Chiftelute cu ton;

Chiftelute cu dovlecel

Pofta buna si un week-end plin de rasfat !! ❤

18 gânduri despre “Chiftelute cu susan

  1. Uau! Ce interesant arata! Iar ma inveti cu ceva nou. Susan negru am vazut, dar n-am folosit. Eu sunt o persoana care e in stare sa manance acelasi fel de mancare toata viata. Bineinteles ca numai ce-mi place. Nu prea experimentez. Oare au alt gust semintele astea fata de cele albe? 🙂 O sa-mi cumpar si eu o pungulita sa le am la indemana si sa le pot testa. Am incredere in gusturile tale. ❤
    Te imbratisez cu mult drag.

  2. Hai ca suntem pe-o lungime de unda in ceea ce priveste coptul chiftelelor. Am renuntat de mult la baia de ulei care improsca totul in jur si-mi pare bine c-am facut-o. Chiftelele coapte in cuptor au o alta savoare, alta textura, alt gust. Sunt complete, as zice.
    Uite ca la ‘baia’ de susan nu m-am gindit deci, trecem pe lista de incercari.
    Arata exceptional minunile astea b&w, ce sa mai ?
    Brava Adino si-o tucatura ardeleneasca zboara frumusel spre tine..

    PS: Cu hrean zici ? Brrr, ne bagi in boala cu asocierea caci e dementiala! Cu mina pe suflet recunosc asta… ❤

    • Mala draga , eu am descoperit minunea asta cu coptul in cuptor acum cativa ani , iar de atunci orice chifteluta , doar asa e pregatita si zau ca ne plac enorm !! Chiar si dovlecelul pane il fac in cuptor si e demential !! 😉
      M-as bucura sa le incerci si tu , dar musai in combinatie cu sosul de hrean !! 😉
      Mii de imbratisari !! ❤

  3. N-am mai mancat de mult chiftelute cu susan.. dar binenteles ca eu nu am facut.. Daca ma gandesc bine, n-am mai facut de foarte mult timp chiftelute..
    Pup cu drag

Lasă un răspuns către Magda Adina Anulează răspunsul