De fiecare data cand am pofta de chiftelute incerc sa le prepar in alta combinatie fata de cea precedenta . Asa s-a intamplat si de aceasta data , dorindu-mi sa le dau o alta infatisare si un alt gust cu ajutorul semintelor de susan .
Pot sa va spun ca sunt extrem de delicioase si le puteti pregati pentru diferite evenimente sau sarbatori !!
Ingrediente :
- 800 g carne tocata amestec ( vita si porc )
- 2 fire subtirele de ceapa verde , taiate ineluse subtiri
- 3 oua
- 1 lingura pasta ardei si gogosari
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- 5 linguri pesmet
- 1/2 legatura patrunjel , tocat marunt
- 5-6 linguri ulei de masline
- seminte de susan negru si alb ( circa 4-5 linguri )
Puneti intr-un bol incapator carnea tocata , adaugati apoi ceapa taiata , usturoiul ras pe razatoarea mica , pasta de ardei , ouale , pesmetul si patrunjeulul ras . Condimentati cu sare si piper si amestecati bine toate ingredientele .
Puneti pe o farfurioara semintele de susan .
Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .
Modelati mingiute din compoztita obtinuta tavalindu-le apoi pe fiecare prin semintele de susan . Le aranjati frumos in tava , iar inainte de a le baga la cuptor , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline.
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute. Dupa 30 min puteti gusta o chifteluta ; ) , iar daca aceasta este bine patrunsa in interior , atunci puteti stinge focul .
Serviti chiftelutele alaturi de un sos de hrean .
Pe blog mai puteti gasi si alte retete de acest gen :
Chiftelute de curcan cu gulie si ardei gras ;
Pofta buna si un week-end plin de rasfat !! ❤
Uau! Ce interesant arata! Iar ma inveti cu ceva nou. Susan negru am vazut, dar n-am folosit. Eu sunt o persoana care e in stare sa manance acelasi fel de mancare toata viata. Bineinteles ca numai ce-mi place. Nu prea experimentez. Oare au alt gust semintele astea fata de cele albe? 🙂 O sa-mi cumpar si eu o pungulita sa le am la indemana si sa le pot testa. Am incredere in gusturile tale. ❤
Te imbratisez cu mult drag.
Draga mea , ma bucuri ca inveti cate ceva de la mine 😉 .Cat despre susanul negru iti pot spune ca are o multime de proprietati si este mult mai aromat decat cel alb .Uite aici mai multe informatii despre el :http://www.casabio.ro/sanatatea/article/29 .
Eu ador sa experimentez diverse , as innebuni daca as manca aceleasi preparate saptamanal !!:))
❤ ❤
Eu vin la masa!!! Pastreaza-mi si mie!
Cristinus , fac altele proaspete ptr tine !! 😉
Direct la favorite! Arata de milioane!
Raluca , eram sigura ca pe tine te vor da gata !! Stiu cat de mult adori tu chiftelutele !! 😉
Mmm, tare interesante!Nu am incercat inca susanul negru. Pup!
Licuta , incearca-l !! Merita !!
Hai ca suntem pe-o lungime de unda in ceea ce priveste coptul chiftelelor. Am renuntat de mult la baia de ulei care improsca totul in jur si-mi pare bine c-am facut-o. Chiftelele coapte in cuptor au o alta savoare, alta textura, alt gust. Sunt complete, as zice.
Uite ca la ‘baia’ de susan nu m-am gindit deci, trecem pe lista de incercari.
Arata exceptional minunile astea b&w, ce sa mai ?
Brava Adino si-o tucatura ardeleneasca zboara frumusel spre tine..
PS: Cu hrean zici ? Brrr, ne bagi in boala cu asocierea caci e dementiala! Cu mina pe suflet recunosc asta… ❤
Mala draga , eu am descoperit minunea asta cu coptul in cuptor acum cativa ani , iar de atunci orice chifteluta , doar asa e pregatita si zau ca ne plac enorm !! Chiar si dovlecelul pane il fac in cuptor si e demential !! 😉
M-as bucura sa le incerci si tu , dar musai in combinatie cu sosul de hrean !! 😉
Mii de imbratisari !! ❤
N-am mai mancat de mult chiftelute cu susan.. dar binenteles ca eu nu am facut.. Daca ma gandesc bine, n-am mai facut de foarte mult timp chiftelute..
Pup cu drag
Simonicule , trebuie sa te apuci de treaba , zau asa !! 😉
Nici eu nu refuz ca suna interesant! Pup!
Ma bucur sa aud asta !! 😉
Foarte aspectuoase!!!
Multumesc !!!
Si mie imi place susanul si diferenta de textura pe care o da in comparatie cu carnea!
Chiar este grozav de bun , dar nu in ultimul rand , grozav de sanatos !! 🙂