Chiftelute cu susan


Chiftelute cu susan

De fiecare data cand am pofta de chiftelute  incerc sa le prepar in alta combinatie fata de cea precedenta . Asa  s-a intamplat si de aceasta data , dorindu-mi sa le dau o alta infatisare si un alt gust cu ajutorul semintelor de susan .

Pot sa va spun ca sunt extrem de delicioase si le puteti pregati pentru diferite evenimente sau sarbatori !!

Ingrediente :

  • 800 g carne tocata amestec ( vita si porc )
  • 2 fire subtirele de ceapa verde , taiate ineluse subtiri
  • 3 oua
  • 1 lingura pasta ardei si gogosari
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 5 linguri pesmet
  • 1/2 legatura patrunjel , tocat marunt
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • seminte de susan negru si alb ( circa 4-5 linguri )

Puneti intr-un bol incapator carnea tocata , adaugati apoi ceapa taiata , usturoiul ras pe razatoarea mica , pasta de ardei , ouale , pesmetul si patrunjeulul ras . Condimentati cu sare si piper si  amestecati bine toate ingredientele .

Puneti pe o farfurioara semintele de susan .

Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .

Modelati mingiute din compoztita obtinuta tavalindu-le apoi pe fiecare  prin semintele de susan . Le aranjati frumos in tava , iar inainte de a le baga la cuptor , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline.

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute.  Dupa 30 min puteti gusta o chifteluta  ;  ) , iar daca aceasta este bine patrunsa in interior , atunci puteti stinge focul .

Serviti chiftelutele alaturi de un sos de hrean .

chiftelute cu susan

Pe blog mai puteti gasi si alte retete de acest gen :

  Chiftelute de curcan cu gulie si ardei gras ;

Chiftelute de conopida;

Chiftelute cu ciuperci;

Chiftelute cu ton;

Chiftelute cu dovlecel

Pofta buna si un week-end plin de rasfat !! ❤

Anunțuri
Lasă un comentariu

18 comentarii

  1. Uau! Ce interesant arata! Iar ma inveti cu ceva nou. Susan negru am vazut, dar n-am folosit. Eu sunt o persoana care e in stare sa manance acelasi fel de mancare toata viata. Bineinteles ca numai ce-mi place. Nu prea experimentez. Oare au alt gust semintele astea fata de cele albe? 🙂 O sa-mi cumpar si eu o pungulita sa le am la indemana si sa le pot testa. Am incredere in gusturile tale. ❤
    Te imbratisez cu mult drag.

    Răspunde
    • Draga mea , ma bucuri ca inveti cate ceva de la mine 😉 .Cat despre susanul negru iti pot spune ca are o multime de proprietati si este mult mai aromat decat cel alb .Uite aici mai multe informatii despre el :http://www.casabio.ro/sanatatea/article/29 .
      Eu ador sa experimentez diverse , as innebuni daca as manca aceleasi preparate saptamanal !!:))
      ❤ ❤

      Răspunde
  2. Eu vin la masa!!! Pastreaza-mi si mie!

    Răspunde
  3. Direct la favorite! Arata de milioane!

    Răspunde
  4. Mmm, tare interesante!Nu am incercat inca susanul negru. Pup!

    Răspunde
  5. Hai ca suntem pe-o lungime de unda in ceea ce priveste coptul chiftelelor. Am renuntat de mult la baia de ulei care improsca totul in jur si-mi pare bine c-am facut-o. Chiftelele coapte in cuptor au o alta savoare, alta textura, alt gust. Sunt complete, as zice.
    Uite ca la ‘baia’ de susan nu m-am gindit deci, trecem pe lista de incercari.
    Arata exceptional minunile astea b&w, ce sa mai ?
    Brava Adino si-o tucatura ardeleneasca zboara frumusel spre tine..

    PS: Cu hrean zici ? Brrr, ne bagi in boala cu asocierea caci e dementiala! Cu mina pe suflet recunosc asta… ❤

    Răspunde
    • Mala draga , eu am descoperit minunea asta cu coptul in cuptor acum cativa ani , iar de atunci orice chifteluta , doar asa e pregatita si zau ca ne plac enorm !! Chiar si dovlecelul pane il fac in cuptor si e demential !! 😉
      M-as bucura sa le incerci si tu , dar musai in combinatie cu sosul de hrean !! 😉
      Mii de imbratisari !! ❤

      Răspunde
  6. N-am mai mancat de mult chiftelute cu susan.. dar binenteles ca eu nu am facut.. Daca ma gandesc bine, n-am mai facut de foarte mult timp chiftelute..
    Pup cu drag

    Răspunde
  7. Nici eu nu refuz ca suna interesant! Pup!

    Răspunde
  8. Foarte aspectuoase!!!

    Răspunde
  9. Si mie imi place susanul si diferenta de textura pe care o da in comparatie cu carnea!

    Răspunde
  10. Chiar este grozav de bun , dar nu in ultimul rand , grozav de sanatos !! 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: