Piscoturi cu mascarpone si struguri


Piscoturi cu mscarpone si sruguri

Pentru zilele in care sunt extrem de ocupata , dar imi doresc totusi sa fac un desert , aleg mereu deserturile la pahar .Sunt extrem de delicioase si foarte usor de preparat .

Pe langa multele combinatii pe care le-am incercat pana acum , de data aceasta am ales varianta cu struguri .

Ingrediente :

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • piscoturi rotunde
  • boabe de struguri ( spalate si sterse apoi cu un servetel de hartie )
  • 100 ml vin sau must

Separati galbenusurile de albusuri , apoi mixati galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branzica mascarpone si amestecati cu grija totul . Intr-un alt bol mixati si smantana pentru frisca  , apoi incorporati-o in crema de oua si mascarpone .

Puneti pe-o farfurie piscoturile rotunde si stropiti-le cu vin sau must .

Aranjati in  fiecare pahar /cupa/bol  , 4-5 piscoturi stropite   , apoi aruncati cateva boabe de struguri printre ele .Daca doriti puteti taia boabele in jumatate pentru a le putea scoate  samburii , daca nu , le lasati intregi .

Acoperiti totul cu un strat de crema , adaugati inca 3-4 piscoturi si cateva boabe de struguri , adaugati si ultimul strat de crema si bagati paharele in frigider pentru circa 2 ore .

Inainte de a le servi , ornati fiecare pahar cu piscoturi , struguri si frunzulite proaspete de menta .

Piscoturi cu mascarpone si struguri

Pofta buna si o zi frumoasa !!!❤

Lasă un comentariu

10 comentarii

  1. Arata perfect!

    Răspunde
  2. Ce frumoasa prezentare! Imi place totul, iar piscoturile alea rotunde sunt tare dragute, eu inca nu am vazut…drept e ca nici nu am cautat f mult🙂 Te pup

    Răspunde
  3. Delicios si frumos prezentat desetul tau!

    Răspunde
  4. Magduto, cu chiu cu vai ajung si eu in ograda ta. Dupa lupte seculare ce-or tinut o saptamina si-n care-am fost mai mereu pe si intre drumuri, ajung sa-mi onorez prietenii cu vizitele.
    Deci, ce-avem acilea ? Un dulce in stil italian, o finete de finete, ca sa ma exprim intr-un limbaj ca de periferie! Ce alaturare mai buna si mai blinda se poate face mascarpone-ului decit parfumata saminta de vanilie si grasa dar sprintara smintina ? Pe gustul nemuritor al muritorilor de rind. Si, pentru ca toamna , toamna sa fie, ia sa-i punem mot de strugure precum cireasa de pe tort, finalizind simplitatea prin simplitate!
    Mi-a placut prezentarea cum mi-a placut si imaginarul unui gust banuit de cele pacate….
    O tucatura de rigoare catra fata banatanca…

    Răspunde
    • Mala draga , sper ca drumurile au fost totusi ptr o cauza buna !! Sper din suflet ca esti ok !!
      Ce-avem acilea ? Ceva extrem de simplu si la-ndemana oricui , zic eu !!🙂
      Multumesc ptr tot !!
      Mii de imbratisari !❤

      Răspunde
  5. Un desert irezistibil: rapid si delicios!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: