Pentru zilele in care sunt extrem de ocupata , dar imi doresc totusi sa fac un desert , aleg mereu deserturile la pahar .Sunt extrem de delicioase si foarte usor de preparat .
Pe langa multele combinatii pe care le-am incercat pana acum , de data aceasta am ales varianta cu struguri .
Ingrediente :
- 3 oua
- 5 linguri zahar tos
- 1 pliculet zahar vanilat
- 250 g mascarpone
- 100 ml smantana pentru frisca
- piscoturi rotunde
- boabe de struguri ( spalate si sterse apoi cu un servetel de hartie )
- 100 ml vin sau must
Separati galbenusurile de albusuri , apoi mixati galbenusurile cu zaharul tos si zaharul vanilat , pana acesta se topeste.Adaugati treptat branzica mascarpone si amestecati cu grija totul . Intr-un alt bol mixati si smantana pentru frisca , apoi incorporati-o in crema de oua si mascarpone .
Puneti pe-o farfurie piscoturile rotunde si stropiti-le cu vin sau must .
Aranjati in fiecare pahar /cupa/bol , 4-5 piscoturi stropite , apoi aruncati cateva boabe de struguri printre ele .Daca doriti puteti taia boabele in jumatate pentru a le putea scoate samburii , daca nu , le lasati intregi .
Acoperiti totul cu un strat de crema , adaugati inca 3-4 piscoturi si cateva boabe de struguri , adaugati si ultimul strat de crema si bagati paharele in frigider pentru circa 2 ore .
Inainte de a le servi , ornati fiecare pahar cu piscoturi , struguri si frunzulite proaspete de menta .
Pofta buna si o zi frumoasa !!! ❤
Arata perfect!
Multumesc !!
Ce frumoasa prezentare! Imi place totul, iar piscoturile alea rotunde sunt tare dragute, eu inca nu am vazut…drept e ca nici nu am cautat f mult 🙂 Te pup
Poliana , piscoturi din astea gasesti si la Lidl si la Kaufland !! 😉 Eu le-am descoperit acum vreo 2 ani !!
Delicios si frumos prezentat desetul tau!
Teo , ma bucur ca-ti place !!
Magduto, cu chiu cu vai ajung si eu in ograda ta. Dupa lupte seculare ce-or tinut o saptamina si-n care-am fost mai mereu pe si intre drumuri, ajung sa-mi onorez prietenii cu vizitele.
Deci, ce-avem acilea ? Un dulce in stil italian, o finete de finete, ca sa ma exprim intr-un limbaj ca de periferie! Ce alaturare mai buna si mai blinda se poate face mascarpone-ului decit parfumata saminta de vanilie si grasa dar sprintara smintina ? Pe gustul nemuritor al muritorilor de rind. Si, pentru ca toamna , toamna sa fie, ia sa-i punem mot de strugure precum cireasa de pe tort, finalizind simplitatea prin simplitate!
Mi-a placut prezentarea cum mi-a placut si imaginarul unui gust banuit de cele pacate….
O tucatura de rigoare catra fata banatanca…
Mala draga , sper ca drumurile au fost totusi ptr o cauza buna !! Sper din suflet ca esti ok !!
Ce-avem acilea ? Ceva extrem de simplu si la-ndemana oricui , zic eu !! 🙂
Multumesc ptr tot !!
Mii de imbratisari ! ❤
Un desert irezistibil: rapid si delicios!
Cristinus , chiar asa este !! 😉