Cu toate ca am facut de ceva vreme preparatul acesta , cu toate ca am promis de ceva vreme ca-l postez , se pare ca abia astazi a venit si randul lui .
Si uite asa , incet incet , veti afla ce bunatati am facut eu cu diferitele ciupercute gasite prin paduri . Sper doar sa va placa ceea ce gasiti mereu aici !! ; )
Ingrediente :
- 6 felii de cotlet de porc cu os
- 5o g unt + 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita pasta de ardei si gogosari
- 1 vf lingurita piper
- 1/2 lingurita sare
- 4 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica
- 700 g ciuperci de padure proaspat culese – eu am folosit doar craite ( voi puteti folosi orice alt fel de ciuperci doriti sau aveti la dispozitie)
- 4 linguri ulei de masline
- 3 linguri de praz taiat marunt
- 1 fir de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- sare
- piper
- 150 ml lapte + 2 linguri rase de faina
Amestecati intr-un bol micut usturoiul ras cu sarea si piperul , apoi adaugati pasta de ardei si 2 linguri de ulei .Amestecati din nou toate ingredientele .
Ungeti fiecare bucata de cotlet cu pasta obtinuta si lasati-le sa stea circa 30 de minute .
Topiti untul intr-o tigaie , adaugati 3 linguri de ulei , apoi prajiti pe fiecare parte bucatile de cotlet pana se rumenesc (eu le-am lasat circa 8-10 minute pe fiecare parte ) .Daca le doriti mai putin rumenite , le lasati 4-5 minute doar .
Le scoateti intr-un castron pe care-l acoperiti pentru a le pastra calde .
Curatati usturoiul si pisati-l putin intr-un mojar . Incingeti uleiul intr-o tigaie apoi adaugati prazul si ceapa verde tocata marunt .Lasati-le sa se caleasca circa 5 minute . Adaugati si usturoiul pisat si mai lasati totul pe foc , 2 minute .
Ciupercile le spalati , le taiati fasii , apoi le adaugati in tigaie peste ceapa si prazul calit. Puteti adauga putina apa (1/2 cana ) , asta in functie de ce ciuperci folositi.Condimentati cu sare si piper si lasati totul pe foc pana scade toata zeama lasata de acestea .
Intre timp ,adaugati cele doua linguri de faina in cei 150 ml lapte si amestecati pana devine ca o pasta fina .
Cand ciupercile sunt facute , turnati peste acestea compozitia de lapte cu faina , amestecati cu grija totul si lasati pe foc pana da 2-3 clocote , apoi stingeti focul .
Serviti cotletele impreuna cu sosul de ciuperci .
Pofta buna si un week-end minunat va doresc !!!
Vai, ce pofta mi-ai facut! Eu am luat niste ghebe din magazin si planuiesc sa pregatesc ceva pentru masa de duminica. Inca nu stiu ce 🙂 Poate o sa ma inspir de aici 😉 Pupici!
Si tu mie de combinatia cu fructe !! Numai acolo m-am gandit zilele astea !! :(((
Sunt sigura ca vei face alegerea perfecta ptr masa de duminica .Eu azi trebuie sa fac rapid tot ce am in plan , caci maine dimineata plecam pe munte sa profitam de-o zi frumoasa de toamna !! 😉
PS.Abia am postat reteta asta – nu-mi plac deloc pozele !! :((
Superbe sunt craitele! Eu n-am mancat niciodata, dar toate ciupercile de padure sunt bune.
Sunt deosebite .Pe mine ma fascineaza culoarea lor portocalie !! ❤ Sper sa ai ocazia sa le savurezi 😉 .
Mai Magduto, mare nedumerire am: de unde domne’ culoare galben-verzuie a sosului? Initial am crezut ca e sos de piper verde apoi, citind materialul vazui despre ce este vorba. N-am vazut craite niciodata si nici nu le-am mincat, insa sa fie culoarea sosului de la portocaliul ciupercilor amestecat cu verdele prazului ? Oricum, arata excelent preparatul si incerc sa-mi imaginez gustul! Si cred ca n-are rost sa merg mai departe cu presupunerile pentru ca nu-i a buna pentru gura mea!
Duminica exceptionala si astept foto de sus, sus de tot!
O tucatura de rigoare…. ca stii ca nu ma pot abtine!
PS: pozele chiar sunt faine, ce bai ai cu ele ?
Mala draga , exact de la ce crezi tu este culoarea sosului !! 😉 Altceva ai vazut si tu ca nu am pus in sosul asta . Intensul portocaliu al craitelor da oricarui preparat o superba culoare !!
Mai Mala , poze de unde de sus astepti ca eu zau n-am zis nimic !! :))
Mii de imbratisari !! ❤
PS.Nu mai stiu sa pozez preparate d-astea in farfurii mari .Nu stiu , dar nu-mi plac deloc !! :))))
Are un aspect delicios!pup
Multumesc !! 🙂
E exact pe gustul meu sosul acesta! Si ce draguta e farfurioara!
Laura , ma bucur ca-ti place !! 😉
Cat de bine arata!!!!
Multumesc frumos !!
Wow, cred ca a fost o mancare delicioasa numai buna de lins pe degete la final 🙂 Arata tare bine, imi place si combinatia! Te pup
Ce figura esti !! Multumesc !
Yammy, nu as lipsi de la ciuperci pentru nimic i lume! Aduc vinul daca vrei!
Cristinus , stiu fff bine asta !!! 😉
Te astept , ori cu vin , ori fara vin !! 😉