Fructe de mare in sos de rosii


Fructe de mare in sos de rosii

Se pare ca pe langa multe altele pe care le fac , am inceput sa gatesc din ce in ce mai mult . Sa fie oare de vina vremea sau pur si simplu m-am apucat serios de treaba ? :)))

Fructele astea de mare le-am savurat saptamana trecuta  , insa abia acum reusesc sa postez reteta .

Ingrediente :

  • 250 g creveti decorticati
  • 250 g inele calamar
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 linguri de praz taiat marunt
  • 1 morcov micut
  • 100 g mazare
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 g unt
  • 300 g bulion de casa
  • 100 ml apa
  • coaja rasa de lamaie
  • sare de mare
  • piper
  • patrunjel

Fructele de mare se spala , apoi se pun intr-o oala cu apa clocotita si putina sare . Din momentul in care incep sa clocoteasca , lasati-le sa fiarba 10 minute , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare .

Curatati morcovul si dati-l pe razatoarea mare . Prazul si ceapa le taiati marunt , iar ardeiul fasiute subtiri .

Incingeti uleiul intr-o tigaie , adaugati apoi untul si lasati-l pana se topeste .

Adaugati  morcovul ras , ardeiul , prazul si ceapa , lasandu-le sa se caleasca circa 15 minute .

Zdrobiti cateii de usturoi intr-un mojar   adaugandu-i apoi impreuna cu coaja rasa de lamaie si mazarea , peste legumele din tigaie .

Adaugati bulionul de casa si apa si lasati totul sa fiarba circa 20 de minute .

Daca scade prea tare zeama din tigaie , mai puteti adauga putina apa .

Dupa ce toate cele au fiert suficient , adaugati fructele de mare oparite , condimentati cu sare si piper si lasati pe foc inca 10 – 15 minute  .

Serviti cu patrunjel proaspat tocat si feliute de bagheta  alaturi de un paharel cu vin !!! ; )

Fructe de mare in sos de rosii

Pofta buna si o seara minunata !!! ❤

18 gânduri despre “Fructe de mare in sos de rosii

  1. O bunatate de mancarica ai facut!!! Vreau si eu o portie.. ca daca tu gatesti din ce in ce mai des, eu.. din ce in ce mai rar :)) Ca doar cartofii prajiti, snitele si neamurile lor, nu se numeste gatit.. 🙂
    Pup cu drag fata harnica!

  2. Mai Magduto… 😀 daca inelele alea ar fi din niscaiva argint zau daca as refuza…numa’ ca nu-s de mincat in cazul asta!
    Am avut io odata o navirneala cu calamarii si de-atunci ma cam uit chioris la ei dar la astia ai tai parca-parca m-as apleca sa le testez lauda… Arata extraordinar de bine iar zoftul cela rosu din blid zau ca ma-ndeamna sa-ncing darabu’ de pita-n el !
    Brava inca o data si nu vreau sa aud circoteli din partea altora care se lauda doar mincind si nu pun si ei o vorbulita, colo, asa ca pentru sufletelul care face minuni printre oale!(Acu’ ma pot astepta la vo’ plesneala virtuala daca nu mi-am putut tine gura! 😀 ).

  3. Am citit mai sus, Cristina s-a anuntat la masa. La ea o fi fost o figura de stil, dar… hm! In linie dreapta, de la mine pan’ la tine fac mai putin vreo ora. Daca mi-e atat de pofta cum mi-e acuma, cred ca in 45-50 de minute pot suna la sonerie. Deci… mai ai? 😀

    • Ohhhhh ,
      Nici nu ma asteptam sa gasesc un comentariu de la d-voastra !!! Mare si frumoasa surpriza mi-ati facut azi !!
      Imi pare rau sa spun ca nu mai am din ce se vede in imagini , dar , pana ajungeti la masa , zau ca mai fac cateva portii bune!!! Timp este suficient !! 😉
      O zi frumoasa !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s