Jeleul acesta l-am facut acum cateva saptamani bune , insa cu toate evenimentele care au fost la vremea aceea , si el ( jeleul ) , pe langa multe altele , a ramas nefotografiat . Astazi insa am avut un chef nebun de a face poze la o parte din bunatatile din camara mea , iar jeleul a fost si el printre cele alese .
Daca va place combinatia si vreti s-o incercati , nu mai stati mult pe ganduri caci afinele sunt din ce in ce mai putine in piete !!! ; )
Ingrediente :
- 500 g afine
- 400 g zahar gelatinizant
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita lavanda culinara
Puneti afinele intr-o strecuratoare , apoi le bagati sub un jet de apa rece si le lasati sa se scurga .
Amestecati intr-o craticioara afinele cu zaharul , adaugati zeama de lamaie , apoi puneti totul pe foc mic avand grija sa amestecati mereu , pana zaharul se topeste.
Lasati sa dea cateva clocote (eu am lasat circa 20 minute sa clocoteasca ) , apoi adaugati lavanda si acoperiti craticioara .Lasati totul sa stea circa 15 minute .
Treceti totul printr-o sita cat mai fina , apoi puneti siropul obtinut in borcanele mici . Inchideti borcanele si depozitati-le in camara …….
….. iar cand aveti pofta , serviti parfumatul jeleu alaturi de clatite .
Mmmmmm , un delciu !!
Va doresc un week-end plin de bunatati si mult rasfat !!! ❤
Bravo, Magda! arata fenomenal!
Adnia , multumesc frumos !!!!
ma bucur ca ai revenit pe blog cu mai multa activitate! astea sunt noile scandurici despre care vorbeam noi? jeleul de afine trebuie sa fie grozav! aveam si eu in plan zilele astea un jeleu de nuca de cocos! Te pup mult!
Margot , si eu ma bucur tare de tot ca am revenit !!! 😉 Da !!!! Astea sunt scanduricile mele cele noi ! Ce zici ? Iti plac ? Eu mor de dragul nuantei !!!! ❤ ❤
PS. Ador nuca de cocos , deci ….. jeleul va iesi traznet !!!
Iar ai mesterit o bunaciune… Fur si eu o clatita unsa 🙂
Pupici
Simonicule , iara !!! 😉
Fura si doua !!! 🙂
cred ca e o nebunie!!! in sensul bun 🙂
Si eu cred la fel !!! 😉
Imi place lavanda, imi plac afinele! In concluzie jeleul tau trebuie sa fie super delicios!
Cristinus , neaparat sa-l faci si tu !!!!
Nu am incercat pana acum reteta de jeleu dar la cat de bine arata sigur am sa fac o portie. Felicitari pentru blog, tare intresant!
Alice , merita sa incerci !!! Si la mine e prima data cand fac !!!
Multumesc ptr aprecieri !!
Scanduricile tale noi sunt foarte frumoase.
Pe de alta parte, jeleul imi face cu ochiul. Va trebui sa caut si eu afine. Sper sa mai gasesc.
Are o culoare minunata.
Pupic!
Rita , ma bucur ca-ti place noua mea achizitie !!! :)))
Cat despre jeleu , chiar e un deliciu !!!
Wow ce deliciu! Arata minunat!
Laura , multumesc !!!! 🙂
Cred ca e divina combinatia,la anul trebuie sa o incerc neaparat!Pupici
Flory , chiar merita incercata !!!! 😉
Pur si simplu superbe pozele!
Imi plac mult afinele! Ce aroma trebuie sa aiba jeleul tau…mmm!!
Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html
Liana, ma bucur sa aud asta !!! 🙂
Multumesc de invitatie .Sper din suflet sa reusesc sa fac ceva !!! 😉
Multumesc frumos !!!! 🙂
ce e zahatul gelatinizant,adica unde il gasesti?
Pansy , poate nu m-am exprimat eu corect , insa ma refeream la zaharul gelifiant de la Margaritar !! 🙂
Draga mea, imi face o deosebita placere sa iti rasfoiesc blogul si sa privesc incontinuu la pozele tale minunate !
Cat despre jeleu, ai avut o idee stralucita sa combini afinele cu lavanda !
te pup
Draga Mimmi , ma bucur enorm sa aud asta !!! ❤
Jeleul chiar este minunat in aceasta combinatie .
O seara minunata iti doresc !!