Jeleu de afine cu lavanda


Jeleu de afine cu lavanda

Jeleul acesta l-am facut acum cateva saptamani bune , insa cu toate evenimentele care au fost la vremea aceea , si el ( jeleul ) , pe langa multe altele , a ramas nefotografiat . Astazi insa am avut un chef nebun de a face poze la o parte din bunatatile din camara mea , iar jeleul a fost si el printre cele alese .

Daca va place combinatia si vreti s-o incercati , nu mai stati mult pe ganduri caci afinele sunt din ce in ce mai putine in piete !!! ; )

Ingrediente :

  • 500 g afine
  • 400 g zahar gelatinizant
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita lavanda culinara

Puneti afinele intr-o strecuratoare , apoi le bagati sub un jet de apa rece si le lasati sa se scurga .

Amestecati intr-o craticioara afinele cu zaharul , adaugati zeama de lamaie , apoi puneti totul pe foc mic avand grija sa amestecati mereu , pana zaharul se topeste.

Lasati sa dea cateva clocote (eu am lasat circa 20 minute sa clocoteasca ) , apoi  adaugati lavanda si acoperiti craticioara .Lasati totul sa stea circa 15 minute .

Treceti totul printr-o sita cat mai fina , apoi puneti siropul obtinut in borcanele mici . Inchideti borcanele si depozitati-le in camara …….

Clatite servite cu jeleu de afine aromat cu lavanda

….. iar cand aveti pofta , serviti parfumatul jeleu alaturi de clatite .

Mmmmmm , un delciu !!

Va doresc un week-end plin de bunatati si mult rasfat !!!❤

Lasă un comentariu

26 comentarii

  1. Bravo, Magda! arata fenomenal!

    Răspunde
  2. ma bucur ca ai revenit pe blog cu mai multa activitate! astea sunt noile scandurici despre care vorbeam noi? jeleul de afine trebuie sa fie grozav! aveam si eu in plan zilele astea un jeleu de nuca de cocos! Te pup mult!

    Răspunde
    • Margot , si eu ma bucur tare de tot ca am revenit !!!😉 Da !!!! Astea sunt scanduricile mele cele noi ! Ce zici ? Iti plac ? Eu mor de dragul nuantei !!!!❤❤
      PS. Ador nuca de cocos , deci ….. jeleul va iesi traznet !!!

      Răspunde
  3. Iar ai mesterit o bunaciune… Fur si eu o clatita unsa🙂
    Pupici

    Răspunde
  4. iluminisme

     /  9 Septembrie 2013

    cred ca e o nebunie!!! in sensul bun🙂

    Răspunde
  5. Imi place lavanda, imi plac afinele! In concluzie jeleul tau trebuie sa fie super delicios!

    Răspunde
  6. Nu am incercat pana acum reteta de jeleu dar la cat de bine arata sigur am sa fac o portie. Felicitari pentru blog, tare intresant!

    Răspunde
  7. Scanduricile tale noi sunt foarte frumoase.
    Pe de alta parte, jeleul imi face cu ochiul. Va trebui sa caut si eu afine. Sper sa mai gasesc.
    Are o culoare minunata.
    Pupic!

    Răspunde
  8. Wow ce deliciu! Arata minunat!

    Răspunde
  9. Cred ca e divina combinatia,la anul trebuie sa o incerc neaparat!Pupici

    Răspunde
  10. Pur si simplu superbe pozele!

    Răspunde
  11. Imi plac mult afinele! Ce aroma trebuie sa aiba jeleul tau…mmm!!

    Nu uita ca te-astept cu drag la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in acesta luna de mine: http://www.pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2013/09/dulce-romanie-provocarea-lunii.html

    Răspunde
  12. Multumesc frumos !!!!🙂

    Răspunde
  13. ce e zahatul gelatinizant,adica unde il gasesti?

    Răspunde
  14. Draga mea, imi face o deosebita placere sa iti rasfoiesc blogul si sa privesc incontinuu la pozele tale minunate !
    Cat despre jeleu, ai avut o idee stralucita sa combini afinele cu lavanda !
    te pup

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: