Tarta rustica cu mure , afine si capsune


Tarta rustica cu mure , afine si capsune

Tarta aceasta a fost facuta pentru Provocarea lunii aprilie – Dulce Romanie , insa nu am mai avut cand s-o postez luna trecuta . Acum insa , daca tot sunt minunatele capsune in sezon , m-am gandit ca poate va prinde bine propunerea mea  . Asa ca … priviti minunea !! :)))

Aluatul  folosit este acelasi ca si la Tarta rustica cu mere si prune uscate , doar umplutura  difera .

Ingrediente pentru aluat :

  • 300 g faina
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g unt
  • 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri vin alb dulce

Ingrediente pentru umplutura :

  • 70 g unt
  • 5 linguri zahar brun
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 cana afine congelate
  • 1/2 cana mure congelate
  • 250 g capsune proaspete
  • 1 ou batut spuma pentru uns tartele ; )

Amestecati faina cu praful de sare si praful de copt , apoi faceti o adancitura in mijlocul acesteia . Adaugati untul ( untul trebuie scos cu o zi inainte din frigider ) , oul intreg , coaja rasa de lamaie si cele trei linguri de vin dulce .Amestecati bine toate ingredientele pana cand aluatul nu se mai lipeste de castron. Il framantati bine pe o suprafata tapetata cu faina , apoi il impartiti in jumatate. Inveliti fiecare jumatate de aluat in folie alimentara si bagati-l la frigider pentru 30-40 de minute .

Topiti untul impreuna cu zaharul , adaugati zeama de lamaie si fructele congelate , apoi lasati totul pe foc pana se ingroasa siropul lasat de acestea .Lasati totul sa se raceasca .

Spalati capsunele si le taiati pe fiecare in jumatate .

Dupa ce aluatul a stat la rece ,luati prima portie de aluat , o desfaceti din folie si cu ajutorul unui sucitor o intindeti intr-o foaie rotunda nu fff subtire ( circa 30 cm diametru si 4 mm grosime ) .Puneti foaia de aluat obtinuta in tava tapetata cu hartie de copt ( o puneti pe jumatate din dimensiunea tavii , ca apoi sa va incapa si cealalta bucata ) , adaugati in mijlocul foii de aluat ,  jumatate din capsunele taiate  , presarati putin zahar peste ele , adaugati si jumatate din fructele caramelizate ( trebuie sa lasati marginea foii de aluat libera – cam 10 cm )  ,  apoi ridicati usor marginile aluatului inspre centrul tartei . Puteti pastra cateva bucati de capsune ptr a le pune deasupra celorlalte fructe ; ) .

La fel procedati si cu cealalta portie de aluat , capsune si fructe caramelizate .

Cand amandoua tartele sunt in tava , ungeti usor marginile acestora cu oul batut si bagati tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute .

Cand marginile tartelor sunt frumos rumenite , inseamna ca tartele sunt gata .

Le lasati sa se raceasca, apoi le serviti cu pofta .

Tarta rustica

Pe blog mai gasiti urmatoarele retete cu capsune :

Pofta buna si mult soare pe strada voastra !! : )❤

Pentru voi !! <3

Va imbratisez cu drag !!

Lasă un comentariu

23 comentarii

  1. La fix am venit pentru desert!!!❤

    Răspunde
  2. intotdeauna mi-au placut deserturile cu fructe de padure; cred ca e delicioasa…

    Răspunde
    • Maria , bine ai venit !!!!
      Cui oare nu-i plac deserturile cu aceste fructe aromate ?🙂 … poate o incerci cand ai ocazia ….

      Răspunde
  3. E foarte apetisanta tarta ta! Si mi-e asa de dor sa culeg mure si afine😀

    Răspunde
  4. Ce bine arata tarta!!!Yumyy

    Răspunde
  5. Anul asta am descoperit ca dulceata din fructe de padure amestecate (mure, zmeura, afine) este muuult mai gustoasa decat cea din fiecare fruct luat in parte. Pentru mine, in orice caz! Asa ca tarta asta trebie sa fie la fel: delicioasa, mai buna decat daca ar fi facuta cu un singur fel de fructe. O voi incerca neaparat, caci aluatul l-am retinut deja de la Provocare!!😉 Mi s-a parut excelent pentru genul asta de tarte.
    Psst, pot sa-ti spun un secret, Adina? Nu stiu cum reusesti, insa iar m-ai topit cu florile tale frumoase!🙂 Te imbratisez cu mult drag.

    Răspunde
    • Draga mea ,
      Ma crezi ca in momentul in care am incarcat poza cu florile … exact la tine m-am gandit ?😉❤
      Cat despre dulceata de fructe de padure , chiar este mult mai aromata si gustoasa decat celelalte !!😉
      O zi frumoasa !!

      Răspunde
  6. Delicioasa,cu fructe de padure si capsune nu refuz niciodata.Pupici

    Răspunde
  7. Mmm, grozav de buna!!!Yummy!Pup!

    Răspunde
  8. Hmmmm…lucrurile se aseaza in fagas cu capsunicile, ca tocmai ce incepura sa se coaca insa, cu murele nu stiu cum o scoatem la socoteala ca-s mai lenese si nu se vor inca dezvaluite!
    Una peste alta, mare navirneala sunt tartele astea, mare mestesug de amestecare a aromelor cere pentru ca nu orice poti baga/combina in ele. Acilea ai reusit sa aduci primavara si toamna intr-un aluat atemporal iar gustul musai ca e pe masura descrierii.
    Imi plac si florile galbene de ma naucesc de-a dreptul si, desi nu mi-s geloasa din fire, mereu ajung in gama de nuante ale soarelui in aproape orice alegere cromatica pe care-o fac. Ca sa nu mai pomenesc de rosul foc ….
    Mare arta ai facut din tartele astea si, musai sa mai comit si eu cite una, asa de colea, ca sa nu pierd indeminarea capatata in timp ce-am fabricat nebunia cu dude!😀 Stii ca si acum imi amintesc gustul ei? Probabil ca e asa ca-n prima dragoste sau prima partida de amor pentru ca mereu imi biziie simturile!

    Răspunde
    • Mala , eu am norocul ca inca mai am intr-o caserola niste mure congelate , ca altfel combinatia asta nu mai aparea asa mandra-n fata voastra !! :))
      Asa este . Atat voi cat si eu m-am indragostit de tartele astea atat de simple , dar atat de delicioase .Sa stii ca eu abia astept dudele , sper insa sa nu cumva sa le ratez caci anul asta am multe planuri cu ele !!!❤
      O saptamana usoara , draga Mala !!❤

      Răspunde
  9. Chiar daca reteta este expirata, tot imi vine sa cer o portie..🙂 Super bunatate cred ca a fost!!
    Pupici dulci

    Răspunde
  10. yummy ce pofta imi faci! si tocmai de ieri am zis adio la dulciuri pentru o perioada! Oricum f frumos prezentat , iti vine pur si simplu pofta!!!

    Răspunde
  11. Foarte gustoasa si aromata aceasta tarta!

    Răspunde
  1. Chec cu afine si ricotta | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: