Rulada de curcan umpluta cu verdeturi for Sunday Lunch


Rulada de curcan cu verdeturi

Diana m-a invitat la minunatul sau proiect Sunday Lunch  la sfarsitul anului trecut , insa cum era o perioada extrem de aglomerata pentru mine ( nu ca acum nu ar fi  :))) )  , spre rusinea mea , am refuzat-o , dar i-am promis atunci ca voi participa cu siguranta intr-o alta duminica . Si iata ca a venit acea duminica .

Duminicile la mine sunt de doua feluri :

1.Cea in care stau acasa , gatesc si ma bucur de cei din jurul meu ;

2.Cea in care hoinaresc prin fel si fel de locuri dragi mie .

Cea de astazi cred ca v-ati dat deja seama care este ; ) .Este cea in care stau acasa .

Ziua incepe mereu cu un mic dejun intarziat servit in pat ; ) , mic dejun compus dintr-o cana cu ceai si niste biscuitei sau cateva feliute de chec , ori 1-2 cupcakes .Asa imi place mie sa incep aceasta zi de sarbatoare , cu un mic rasfat de la prima ora a diminetii , caci , apoi incepe munca .🙂

Duminica nu o pot concepe fara supa , fie ea cu taitei de casa sau galuste , dar neaparat trebuie sa fie supa din carne de casa ( de carnita asta se ocupa tatal meu , caci lui ii dau comanda cand si cum sa-mi aduca carnea pentru supa  ; )) . Iubesc atat de mult aceasta supa pentru ca de mica fiind crescuta la bunici , supa era nelipsita de pe masa duminicala . O supa dulce si galbena  cum numai bunica stia sa faca . Ce dor imi e de acele vremuri si de bunatatile pe care ea ni le facea  !!!!

Urmeaza apoi felul doi , fel care difera in functie de poftele noastre si inspiratia mea , insa de foarte putine ori repet aceeasi reteta . Mereu imi place sa incerc ceva nou .De aceasta data am incercat aceasta rulada umpluta cu verdeturi deoarece aveam leurda proaspat culeasa  si chiar vroiam s-o folosesc intr-o combinatie cu carne .Sper sa va placa si voua atat de mult incat s-o incercati . Carnea de obicei o servim cu o granitura de cartofi sau diferite sosuri , foarte rar fac garnitura de orez sau legume , iar acum ca au aparut verdeturile , salatele sunt nelipsite .

Desertul.Desertul este si el nelipsit duminica , insa imi place sa-l pregatesc cu o zi inainte . Pentru astazi am pregatit un chec cu ricotta si fructe de padure , chec pe care nu am reusit sa-l fotografiez inca  : ( .

Cealalta duminica , cea in care hoinaresc🙂 , pregatesc toate bunatatile de sambata , iar duminica ne bucuram de natura si prieteni dragi alaturi .

Mica povestioara fiind spusa , haideti sa vorbim putin si despre preparatul de azi …..

Ingrediente :

  • 700-800 g piept de curcan
  • 4 + 2 fire de ceapa verde
  • 40 + 10  frunze de leurda ( circa 3 legaturi )
  • 3 lingurite pasta de ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de ardei gras
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 80 + 20 g unt
  • 150 ml vin alb
  • 200 g smantana pentru gatit
  • 1 lingura faina
  • 200 g gorgonzola

Spalati ceapa verde si frunzele de leurda . Taiati rondele doar cele 4 fire de ceapa verde , iar cele 40 de frunze de  leurda le taiati marunt .

Topiti cele 80 g de unt intr-o tigaie , apoi adaugati ceapa verde impreuna cu leurda  si caliti totul 5 minute .Adaugati  patrunjelul tocat marunt , pasta de adei gras , condimentati cu piper ( eu nu am mai adaugat sare deoarece pasta de ardei este sarata )  si lasati totul pe foc inca 2 minute . Lasati apoi la racit .

Impartiti bucata de carne in doua jumatati egale .Crestati pe interior , din loc in loc , fiecare bucata de piept , apoi o bateti pe fiecare foarte bine cu ciocanul pentru snitele  . Sarati bucatile de carne pe ambele parti , dar nu ffff mult.

Luati prima bucata de carne si intindeti pe toata suprafata acesteia , jumatate din cantitatea de verdeturi calite . Rulati bucata cat de strans puteti , apoi ori o legati cu sfoara de bucatarie, ori ii prindeti marginile cu scobitori , asa cu am facut si eu .La fel procedati si cu cealalta bucata de carne ramasa .

Intr-un bol micut  puneti o lingura de pasta de ardei , piper, oregano si busuioc , apoi amestecati . Ungeti  bine ambele rulade cu pasta obtinuta .

Puneti ruladele din pieptul de curcan in tigaia in care ati calit verdeturile , iar daca in aceasta nu a mai ramas deloc grasime ptr a putea rumeni usor cele doua rulade , mai puteti adauga 2-3 linguri de ulei de masline sau putin unt .La mine nu  a mai fost nevoie sa adaug nimic . Rumeniti usor ( circa 2-3 minute ) ambele bucati pe fiecare parte .

Ungeti o tava termorezistenta cu cele 20 g unt , apoi rupeti cele doua fire  de ceapa verde si cele 10 frunze de leurda si le puneti in tava .Eu le-am rupt bucati destul de maricele , insa voi , daca doriti , le puteti taia marunt .

Asezati deasupra lor cele doua rulade de curcan umplute cu verdeturi , adaugati vinul si bagati tava acoperita cu folie de aluminiu  in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute .

Din cand in cand mai scoateti tava din cuptor si intoarceti bucatile de rulada si pe partea cealalta , iar daca sosul din tava a scazut , mai puteti adauga putina apa .Cand ruladele sunt bine patrunse , luati folia de pe tava si lasati-le inca 10 minute in cuptor pentru a se rumeni putin.

Sos gorgonzola

Pregatiti sosul gorgonzola amstecand  smantana cu faina . Puneti amestecul la foc mic intr-o tigaie termorezistenta . Taiati gorgonzola cubulete  si adaugati-o peste smantana . Amestecati continuu pana aceasta se topeste , iar amestecul devine de consistenta unui sos . Lasati  sosul sa dea cateva clocote , apoi stingeti focul.

Dupa ce  ruladele sunt usor rumenite , le lasati putin sa se raceasca , apoi cu grija le taiati rondele si le serviti alaturi de sosul gorgonzola .

Rulada de curcan umpluta cu verdeturi

POFTA BUNA  !!

Va doresc o duminica frumoasa de primavara si La multi ani  tuturor sarbatoritilor de azi !

Lasă un comentariu

9 comentarii

  1. Minunat pranz ai pregatit Magda! Un pranz delicios pentru o duminica speciala. Te pup

    Răspunde
  2. As veni si la tine, la masa…

    Răspunde
  3. Ce dor imi este de o duminica d-aia de lenevit.. Din pacate de ceva timp avem foarte multa treaba.. sper sa se merite🙂
    Si daca tot ai adus discutia de copilarie.. tare imi e dor de ea..🙂
    Rulada cred ca-i delicioasa… timp n-am s-o fac, dar daca imi trimiti tu, e perfect!🙂
    Pupici

    Răspunde
  4. Arata de zile mari!Bravo!

    Răspunde
  5. Si eu vreau direct la masa!🙂.Curcanul si puiul nu lipseste din meniul meu🙂.arata delish!

    Răspunde
  6. ce prezentare deosebita…treaba cu verdeata ma innebuneste, ador legumele si verdeturile mai ales primavara cand totul se intoarce la viata!
    O seara buna iti doresc

    Răspunde
  7. Ma infiintez! Curcanul mi-e prieten bun asa ca, o ruladuta deocheata de niste buruienase aite bine de usturoiul ursului e tusa finala a preparatului!
    Eu am avut indrazneala sa asociez vinata cu leurda si ce-a iesit…..o nebunie! Urmeaza un nou post in oala lumii cit de curind!

    Răspunde
  8. Iata ce-ti propun, mergem sa hoinarim impreuna, dupa care vrei nu vrei trebuie sa ma inviti la asa o nebunie!😀
    Pupici multi draga mea!

    Răspunde
  1. Leurda – Miracolul primaverii | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: