Rulada de curcan umpluta cu verdeturi for Sunday Lunch


Rulada de curcan cu verdeturi

Diana m-a invitat la minunatul sau proiect Sunday Lunch  la sfarsitul anului trecut , insa cum era o perioada extrem de aglomerata pentru mine ( nu ca acum nu ar fi  :))) )  , spre rusinea mea , am refuzat-o , dar i-am promis atunci ca voi participa cu siguranta intr-o alta duminica . Si iata ca a venit acea duminica .

Duminicile la mine sunt de doua feluri :

1.Cea in care stau acasa , gatesc si ma bucur de cei din jurul meu ;

2.Cea in care hoinaresc prin fel si fel de locuri dragi mie .

Cea de astazi cred ca v-ati dat deja seama care este ; ) .Este cea in care stau acasa .

Ziua incepe mereu cu un mic dejun intarziat servit in pat ; ) , mic dejun compus dintr-o cana cu ceai si niste biscuitei sau cateva feliute de chec , ori 1-2 cupcakes .Asa imi place mie sa incep aceasta zi de sarbatoare , cu un mic rasfat de la prima ora a diminetii , caci , apoi incepe munca . 🙂

Duminica nu o pot concepe fara supa , fie ea cu taitei de casa sau galuste , dar neaparat trebuie sa fie supa din carne de casa ( de carnita asta se ocupa tatal meu , caci lui ii dau comanda cand si cum sa-mi aduca carnea pentru supa  ; )) . Iubesc atat de mult aceasta supa pentru ca de mica fiind crescuta la bunici , supa era nelipsita de pe masa duminicala . O supa dulce si galbena  cum numai bunica stia sa faca . Ce dor imi e de acele vremuri si de bunatatile pe care ea ni le facea  !!!!

Urmeaza apoi felul doi , fel care difera in functie de poftele noastre si inspiratia mea , insa de foarte putine ori repet aceeasi reteta . Mereu imi place sa incerc ceva nou .De aceasta data am incercat aceasta rulada umpluta cu verdeturi deoarece aveam leurda proaspat culeasa  si chiar vroiam s-o folosesc intr-o combinatie cu carne .Sper sa va placa si voua atat de mult incat s-o incercati . Carnea de obicei o servim cu o granitura de cartofi sau diferite sosuri , foarte rar fac garnitura de orez sau legume , iar acum ca au aparut verdeturile , salatele sunt nelipsite .

Desertul.Desertul este si el nelipsit duminica , insa imi place sa-l pregatesc cu o zi inainte . Pentru astazi am pregatit un chec cu ricotta si fructe de padure , chec pe care nu am reusit sa-l fotografiez inca  : ( .

Cealalta duminica , cea in care hoinaresc 🙂 , pregatesc toate bunatatile de sambata , iar duminica ne bucuram de natura si prieteni dragi alaturi .

Mica povestioara fiind spusa , haideti sa vorbim putin si despre preparatul de azi …..

Ingrediente :

  • 700-800 g piept de curcan
  • 4 + 2 fire de ceapa verde
  • 40 + 10  frunze de leurda ( circa 3 legaturi )
  • 3 lingurite pasta de ardei gras
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de ardei gras
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 80 + 20 g unt
  • 150 ml vin alb
  • 200 g smantana pentru gatit
  • 1 lingura faina
  • 200 g gorgonzola

Spalati ceapa verde si frunzele de leurda . Taiati rondele doar cele 4 fire de ceapa verde , iar cele 40 de frunze de  leurda le taiati marunt .

Topiti cele 80 g de unt intr-o tigaie , apoi adaugati ceapa verde impreuna cu leurda  si caliti totul 5 minute .Adaugati  patrunjelul tocat marunt , pasta de adei gras , condimentati cu piper ( eu nu am mai adaugat sare deoarece pasta de ardei este sarata )  si lasati totul pe foc inca 2 minute . Lasati apoi la racit .

Impartiti bucata de carne in doua jumatati egale .Crestati pe interior , din loc in loc , fiecare bucata de piept , apoi o bateti pe fiecare foarte bine cu ciocanul pentru snitele  . Sarati bucatile de carne pe ambele parti , dar nu ffff mult.

Luati prima bucata de carne si intindeti pe toata suprafata acesteia , jumatate din cantitatea de verdeturi calite . Rulati bucata cat de strans puteti , apoi ori o legati cu sfoara de bucatarie, ori ii prindeti marginile cu scobitori , asa cu am facut si eu .La fel procedati si cu cealalta bucata de carne ramasa .

Intr-un bol micut  puneti o lingura de pasta de ardei , piper, oregano si busuioc , apoi amestecati . Ungeti  bine ambele rulade cu pasta obtinuta .

Puneti ruladele din pieptul de curcan in tigaia in care ati calit verdeturile , iar daca in aceasta nu a mai ramas deloc grasime ptr a putea rumeni usor cele doua rulade , mai puteti adauga 2-3 linguri de ulei de masline sau putin unt .La mine nu  a mai fost nevoie sa adaug nimic . Rumeniti usor ( circa 2-3 minute ) ambele bucati pe fiecare parte .

Ungeti o tava termorezistenta cu cele 20 g unt , apoi rupeti cele doua fire  de ceapa verde si cele 10 frunze de leurda si le puneti in tava .Eu le-am rupt bucati destul de maricele , insa voi , daca doriti , le puteti taia marunt .

Asezati deasupra lor cele doua rulade de curcan umplute cu verdeturi , adaugati vinul si bagati tava acoperita cu folie de aluminiu  in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute .

Din cand in cand mai scoateti tava din cuptor si intoarceti bucatile de rulada si pe partea cealalta , iar daca sosul din tava a scazut , mai puteti adauga putina apa .Cand ruladele sunt bine patrunse , luati folia de pe tava si lasati-le inca 10 minute in cuptor pentru a se rumeni putin.

Sos gorgonzola

Pregatiti sosul gorgonzola amstecand  smantana cu faina . Puneti amestecul la foc mic intr-o tigaie termorezistenta . Taiati gorgonzola cubulete  si adaugati-o peste smantana . Amestecati continuu pana aceasta se topeste , iar amestecul devine de consistenta unui sos . Lasati  sosul sa dea cateva clocote , apoi stingeti focul.

Dupa ce  ruladele sunt usor rumenite , le lasati putin sa se raceasca , apoi cu grija le taiati rondele si le serviti alaturi de sosul gorgonzola .

Rulada de curcan umpluta cu verdeturi

POFTA BUNA  !!

Va doresc o duminica frumoasa de primavara si La multi ani  tuturor sarbatoritilor de azi !

Anunțuri
Lasă un comentariu

9 comentarii

  1. Minunat pranz ai pregatit Magda! Un pranz delicios pentru o duminica speciala. Te pup

    Răspunde
  2. As veni si la tine, la masa…

    Răspunde
  3. Ce dor imi este de o duminica d-aia de lenevit.. Din pacate de ceva timp avem foarte multa treaba.. sper sa se merite 🙂
    Si daca tot ai adus discutia de copilarie.. tare imi e dor de ea.. 🙂
    Rulada cred ca-i delicioasa… timp n-am s-o fac, dar daca imi trimiti tu, e perfect! 🙂
    Pupici

    Răspunde
  4. Arata de zile mari!Bravo!

    Răspunde
  5. Si eu vreau direct la masa! :).Curcanul si puiul nu lipseste din meniul meu :).arata delish!

    Răspunde
  6. ce prezentare deosebita…treaba cu verdeata ma innebuneste, ador legumele si verdeturile mai ales primavara cand totul se intoarce la viata!
    O seara buna iti doresc

    Răspunde
  7. Ma infiintez! Curcanul mi-e prieten bun asa ca, o ruladuta deocheata de niste buruienase aite bine de usturoiul ursului e tusa finala a preparatului!
    Eu am avut indrazneala sa asociez vinata cu leurda si ce-a iesit…..o nebunie! Urmeaza un nou post in oala lumii cit de curind!

    Răspunde
  8. Iata ce-ti propun, mergem sa hoinarim impreuna, dupa care vrei nu vrei trebuie sa ma inviti la asa o nebunie! 😀
    Pupici multi draga mea!

    Răspunde
  1. Leurda – Miracolul primaverii | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 714 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: