Sunt aici !!!! Nu am disparut definitiv , insa, in perioada aceasta , din diferite motive pe care nu as vrea sa le enumar , nu voi reusi sa postez atat de des .
Ingrediente pentru chiftelute :
- 700-750 g carne tocata de curcan
- 1 ardei gras rosu , spalat , apoi ras pe razatoarea mare
- 1 gulie mica , curatata , apoi rasa pe razatoarea mica
- 2 fire subtirele de ceapa verde , taiate ineluse subtiri
- 2 oua
- sare
- piper
- 4 linguri pesmet
- 1/2 legatura patrunjel , tocat marunt
- 5-6 linguri ulei de masline
Pentru ca noi ma servit aceste chiftelute cu sos de marar , m-am gandit sa va scriu si reteta sosului .
Ingrediente pentru sos :
- o ceapa mica
- 4 linguri de marar tocat
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 2-3 linguri faina ( depinde cat de gros vreti sa fie sosul)
- sare
- 1vf lingurita piper alb
Puneti carnea tocata intr-un bol incapator , adaugati gulia si ardeiul ras , ceapa verde taiata ineluse subtiri , puneti si cele doua oua impreuna cu pesmetul si patrunjelul ras , condimentati cu sare si piper , apoi amestecati bine toata compozitia.
Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .
Modelati mingiute din compoztita obtinuta si le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar mingiutele stau frumos in tava 🙂 , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline.
Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 30-35 de minute. Chiftelutele sunt gata atunci cand sunt usor rumenite , iar in mijloc sunt bine patrunse !!
Atata timp cat chiftelutele se fac la cuptor , pregatiti sosul de marar .
Separat , intr-o craticioara micuta , topiti untul, adaugati ceapa rasa pe razatoarea mica ( daca nu doriti sa o radeti , o puteti taia maruntel ) si caliti-o nu mai mult de doua minute la foc mic .Adaugati apoi mararul si mai lasati 2 minute pe foc.Luati craticioara de pe foc , adaugati faina si cate putin din lapte amestecand pana nu mai raman cocoloase . Puneti totul pe foc si amestecati continuu in sos , pana acesta incepe sa clocoteasca si sa se ingroase .Lasati sosul sa dea cateva clocote , apoi potriviti-l de sare si piper si serviti-l alaturi de chiftelute .
Pe blog mai gasiti si urmatoarele variante de chiftelute si sosuri :
- Chiftelute cu ciuperci
- Chiftelute cu ton
- Chiftelute cu dovlecel
- Chiftelute de conopida
- Sos de visine
- Sos de patrunjel
- Sos de praz
Pofta buna si un weekend linistit sa aveti !!!
Chiar mi se facuse dor de tine:) Bine ai revenit si La multi ani!
Ohhhh , ma bucur sa aud asta !!! Si mie imi este tare dor de voi !!! ❤ La multi ani , Mina !!!
Yummy ce bine arata!
Pup
Ma bucur ca-ti plac chiftelutele mele !! 😉
Reteta asta e minunata. Multumim ca ne-ai dat si reteta sosului. Abia astept sa fac si eu. N-am facut niciodata chiftelute cu carne de curcan.Trebuie sa fie delicioase. Mai ales ca ai pus si guliuta! Ah, mor de pofta in clipa asta.
Te imbratisez cu drag!
Ce ma bucur ca am reusit s-o postez !!! 😉 Abia astept sa faci si tu !!! 🙂 Eu ador guliile in orice preperat , iar cand fac supa nu exista sa nu pun gulie !!
Doamne ce-mi faci tu mie… Imi ploua in gura, nu alta!! Sosul ala trebuie incercat neaparat.. desi nici de la chiftelute nu m-as da deoparte!
Te pup si sper ca timpul sa ne permita sa ne „vedem” mai des… ca parca zboara!
Pupici
Ohhhh , asa este !!! Timpul asta mereu ne este impotriva !! 😦 Neaparat sa incerci sosul , k ?
Cat de apetisant arata, imi lasa gura apa…
Te pup cu drag :*
Diana , ma bucur ca-ti place !!!! 🙂
O seara minunata iti doresc !!
Delicioase… Stau cu gura cascata, arunca doua chiftelute, ca altfel imi ingheata dintii … Pupici si week-end placut !
Am aruncat mai multe 😉 , sper ca te-ai saturat !! :))
Nu-i bun, ci foarte bun ce vad aici la tine 🙂 musai trebuie incercat…
te pup!
Nu cred ca este cineva care sa spuna ca nu adora chiftelutele , asa-i? 🙂
dragta mea, arata minunaaaaat!
Nu prea mananc eu carnita, dar aceste chiftelute imi fac cu ochiul 😉
Mii de imbratisari!
Multumesc frumos !! Pai le poti face si fara carnita , nu ? 😉
Trebuie incercate neaparat ca arata delicios rau de tot.
Neaparat trebuie !! 😉 🙂
immm ce pofta ne faci tu, Magda draga! le voi incerca si eu cu siguranta, mai ales ca piticului meu si sotului, le plac chiftelutele:)
Emella , m-as bucura enorm sa le incercati !! 😉
Vai ce frumoasa pezentare, iar preparatul este super, exact pe placul meu! Pupici
Multumesc frumos !! ❤
Ce frumos arata!!! Iar sosul imi place sigur!
Multumesc !! Si noua ne place sosul de marar fff mult !!
Aiaiaiii…. lucrurile incep sa se complice deja ! Si lista se mareste ‘ingrijorator’. Cred ca o sa am de lucru cel putin o jumatate de an de acu’ incolo ! Dincolo de ‘ingrijorarile’ mele, totul e atit de apetisant si de ‘furacios’ al ochiului incit stau si ma uit si ma vad cu nasu-n bolul asta alb si savurind minunile cele rumene, ca de sos stiu ca e un ‘atit de bun’ incit n-are rost sa-l mai comentez. Sarumina Magda. Imi faci zilele mai pline de culoare olfactiva si vizuala.
Draga mea , mereu lasi comentarii atat de frumoase incat mi-e greu sa raspund la ele !! ❤
Cat de bune trebuie sa fie!!!Arata grozav!
Chiar sunt grozav de bune !! 😉
Un deliciu prezentat superb!
Maya, multumesc frumos !!
Ei,asta chiar trebuie incercata curand!
Sunt o nebunie , crede-ma !!!! 😉